ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Barbie - αστροναύτης στο Design Museum του Λονδίνου

Η Barbie - αστροναύτης στο Design Museum του Λονδίνου

Δεκάδες διαφορετικά και συμβολικά μοντέλα Barbie έχει κυκλοφορήσει η Mattel από το 1959

Diane Bondareff/AP Images for Mattel

Το Design Museum του Λονδίνου αφιερώνει από την ερχόμενη Παρασκευή, 5/7, μια έκθεση στην Barbie, την πασίγνωστη κούκλα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν πάνω από 180 κούκλες, με πιο χαρακτηριστική - και πιο σπάνια - εκείνη που πέρασε έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2022.

Έναν χρόνο μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας της Γκρέτα Γκέργουιγκ με πρωταγωνίστρια τη Μάργκοτ Ρόμπι, η Barbie... επισκέπτεται αυτό το μουσείο στο δυτικό Λονδίνο για μια έκθεση που δείχνει την εξέλιξη της «διασημότερης κούκλας του κόσμου» μετά τη δημιουργία της πριν από 65 χρόνια.

Η έκθεση ανοίγει με τη «Νο.1 Barbie», το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε το 1959 από την εταιρεία Mattel, η οποία συμμετέχει επίσης στην έκθεση.

Οι επισκέπτες θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να δουν τη σέρφερ "Sunset Malibu Barbie", πολύ δημοφιλή τη δεκαετία του 1970, όπως και την "Totally hair Barbie" του 1992, με τα μακριά μαλλιά της, την κορυφαία σε πωλήσεις κούκλα στον κόσμο με περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίγραφα.

Επίσης, εκτίθενται οι πρώτες μαύρες, ισπανόφωνες και Ασιάτισσες Μπάρμπι, η πρώτη Barbie με τρισωμία 21 (Σύνδρομο Down), η πρώτη σε αναπηρικό αμαξίδιο και άλλες.

Barbie DIVERSITY

Μια σειρά με κούκλες Barbie αφιερωμένες στη διαφορετικότητα

AP Photo/Richard Drew

Η διαστημική Barbie

Οι διοργανωτές είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παρουσίαση της «μοναδικής Μπάρμπι που ταξίδεψε στο διάστημα».

Αυτή σχεδιάστηκε για να μοιάζει στην Ιταλίδα Σαμάνθα Κριστοφορέτι, την πρώτη Ευρωπαία που ανέλαβε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η Ιταλίδα αστροναύτισσα ταξίδεψε μαζί της στο διάστημα για έξι μήνες το 2022.

Στην έκθεση παρουσιάζονται βίντεο της Σαμάνθας Κριστοφορέτι να απαντά σε ερωτήσεις σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, ενώ αιωρείται έχοντας στο πλευρό της την κούκλα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η κούκλα της Σαμάνθας παρουσιάζεται για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της από τον ISS στο Design Museum αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε η Ντανιέλ Τομ, έφορος της έκθεσης, σε ένα δελτίο τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ