ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για τη θρυλική δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Ουόλτερς

Στα σκαριά ντοκιμαντέρ για τη θρυλική δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Ουόλτερς

H Μπάρμπαρα Γουόλτερς (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Steven Senne, File

Η ζωή και η θρυλική καριέρα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μπάρμπαρα Ουόλτερς θα αποτελέσουν το θέμα ενός νέου ντοκιμαντέρ του ABC News Studios.

Η ταινία θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ανθρώπους που γνώριζαν και συνεργάστηκαν με τη δημσιογράφο, καθώς και πλάνα από τα αρχεία του ABC.

«Η Μπάρμπαρα άφησε την ανεξίτηλη σφραγίδα της όχι μόνο σε όσους από εμάς είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί της στο ABC News, αλλά σε ολόκληρη τη βιομηχανία ειδήσεων. Με βίντεο που δεν έχουν προβληθεί ξανά και συνεντεύξεις με όσους τη γνώρισαν στην ιδιωτική και δημόσια ζωή της, αυτή η ταινία θα ρίξει νέο φως σε μία από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες όλων των εποχών».

Η Μπάρμπαρα Ουόλτερς θεωρείται μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους της εποχής μας που κατέρριψε τα εμπόδια για τις γυναίκες στη ραδιοφωνική δημοσιογραφία. Ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια του «Today Show» το 1974 και δύο χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη γυναίκα συμπαρουσιάστρια του ABC Evening News με τον Χάρις Ρίζονερ. Ήταν ανταποκρίτρια, παρουσιάστρια και παραγωγός του «20/20» του ABC και το 1997 δημιούργησε, ήταν παραγωγός και συμπαρουσιάστρια του «The View».

Πήρε αναμφισβήτητα συνεντεύξεις από περισσότερους πολιτικούς και αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής από κάθε άλλη δημοσιογράφο στην ιστορία, μεταξύ πολλών άλλων, από τους Ρίτσαρντ Νίξον, Χένρι Κίσινγκερ, Φιντέλ Κάστρο, Ίντιρα Γκάντι, Βάτσλαβ Χάβελ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Σον Κόνερι, Κλιντ Ίστγουντ, Κρίστοφερ Ριβ, Μάικλ Τζάκσον, Μαράια Κάρεϊ.

«Το ντοκιμαντέρ θα εξετάσει τον κεντρικό ρόλο της Μπάρμπαρα Ουόλτερς στην ιστορία της δημοσιογραφίας και το πρωτοποριακό παράδειγμά της για τις γυναίκες στη βιομηχανία» αναφέρεται στην περιγραφή του ντοκιμαντέρ. «Η ταινία θα εξερευνήσει τα θέματα του σεξισμού, της εξουσίας και το τίμημα του να "τα έχεις όλα"» σημειώνεται.

Η Μπάρμπαρα Ουόλτερς πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Η Imagine Documentaries ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ μαζί με το ABC News. Η βραβευμένη με Emmy Τζάκι Τζέσκο πρόκειται να σκηνοθετήσει την ταινία, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στο Hulu το 2025.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ