ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέα πολυτελή ξενοδοχεία ανοίγουν τις πόρτες τους σε Αθήνα αλλά και νησιά

Φέτος οι νέες αφίξεις δεν σταματούν ούτε μέσα στην καρδιά της σεζόν, με νέα luxury ξενοδοχεία να ανακοινώνονται και να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα.

Η φετινή χρονιά οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει ξεκινήσει από νωρίς και πολύ δυναμικά, με νέες ξενοδοχειακές αφίξεις να ανακοινώνονται διαρκώς και εντυπωσιακά ξενοδοχεία να ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Τώρα λοιπόν έχουμε πέντε ακόμη ανακοινώσεις, που είτε λειτούργησαν πριν λίγες ημέρες είτε προγραμματίζουν opening μέσα στο επόμενο διάστημα.

Φυσικά το πιο ηχηρό νέο των ημερών όσον αφορά στο ελληνικό ξενοδοχειακό γίγνεσθαι παραμένει η ανακοίνωση του ονόματος και ο προγραμματισμός του opening του ιστορικού Hilton, που θα λέγεται πλέον The Ilisian και θα αποτελεί το πρώτο Conrad Athens, ενώ θα περιλαμβάνει 278 δωμάτια και σουίτες με μοναδική θέα στην Αθήνα, καθώς και μία mega suite 400τ.μ. Αναπτύσσονται επίσης 18 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences, καθώς και 37 κατοικίες Waldorf Astoria Residences, στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου. Στο The Ilisian θα υπάρχουν μια σύγχρονη λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια, επιλεγμένα καταστήματα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και χώροι άθλησης και ευεξίας, σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά και διεθνή brands. Πάμε όμως να δούμε τι γίνεται στα νησιά μας, καθώς και στο υπόλοιπο κέντρο της πόλης.

Yfēs Kythnos

Υποδέχεται ήδη τους πρώτους του επισκέπτες ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο στη γραφική Κύθνο. Το Yfēs υπόσχεται ονειρεμένες στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο και μας προσκαλεί για μικρές ή μεγαλύτερες αποδράσεις με θέα το απέραντο γαλάζιο. Όπως ακριβώς οι παραδοσιακοί κυκλαδίτικοι οικισμοί, το Yfēs -με μόλις 10 δωμάτια- αναπτύσσεται κλιμακωτά σε μια πλαγιά δίπλα στην παραλία Φλαμπούρια, ενώ αντλεί έμπνευση από τις γεωμετρικές φόρμες της αρχιτεκτονικής της Κύθνου και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει.

Κάθε ένα από τα δέκα δωμάτια και σουίτες του Yfēs – πολλά από τα οποία με ιδιωτικό jacuzzi – είναι ένα παράθυρο προς το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο εσωτερικό τους οι αρχές της κυκλαδίτικης απλότητας ερμηνεύονται ξανά με σύγχρονη ματιά, ενώ δίπλα στην κεντρική πισίνα βρίσκεται το εστιατόριο Kēramos, όπου σερβίρεται ένα all day μενού με αναφορές στις γαστρονομικές παραδόσεις της Κύθνου και με τις ποιοτικές, τοπικές πρώτες ύλες στο επίκεντρο. Στο Kēramos σερβίρεται και το πρωινό με ποικιλία φρεσκοψημμένων ψωμιών και αρτοσκευασμάτων, παραδοσιακές πίτες, τυριά της Κύθνου αλλά και μέλι και γλυκά από το νησί.

Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του Yfēs είναι το Kryfō. Ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι φτάνει κανείς σε μια παλιά, ιδιωτική αποβάθρα όπου κάποτε έδεναν βάρκες και καΐκια και σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα μυστικό deck για δύο. Εδώ η εμπειρία φιλοξενίας είναι απόλυτα εξατομικευμένη, αφού στόχος των ανθρώπων του νέου ξενοδοχείου είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια σειρά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους επιθυμίες.

InterContinental Crete

Μόλις πριν λίγες ημέρες άνοιξε τις πόρτες του το δεύτερο ξενοδοχείο του InterContinental brand στη χώρα μας, και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Το πολυαναμενόμενο InterContinental Crete με στρατηγική τοποθεσία κατά μήκος της γραφικής ακτογραμμής του Αγίου Νικολάου και με εκπληκτική θέα στον κόλπο του Μιραμπέλου, αντιπροσωπεύει την επιτομή της πολυτελούς διαμονής στην καρδιά του νησιού, σε απόσταση μόλις 1 ώρας από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Διαθέτει 199 δωμάτια και σουίτες, πολλές από τις οποίες με ιδιωτική πισίνα, προσφέροντας μία πληθώρα επιλογών για κάθε απαιτητικό ταξιδιώτη. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των 3ΧΝ Architects και Diarchon Architects συνδυάζει αρμονικά σύγχρονη αισθητική με παραδοσιακές κρητικές επιρροές, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας με art curation από τη Νικομάχη Καρακωστάνογλου. Με την υπογραφή του Executive Chef και κάποτε 2άστερου σεφ Νίκου Ρούσσου το InterContinental Crete προσφέρει μια αξεπέραστη γαστρονομική εμπειρία με τρία εξαιρετικά εστιατόρια, καθένα από τα οποία ταξιδεύει γευστικά τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας στο εύρος των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να αφεθούν στην απόλυτη αναζωογόνηση στο Spa Center, το οποίο διαθέτει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, πέντε ιδιωτικές σουίτες περιποίησης, χαμάμ και σάουνα, ενώ το πλήρως εξοπλισμένο και με φυσικό φως γυμναστήριο θα γίνει το σημείο συνάντησης των fitness fanatics. Πέρα από τις πολυτελείς επιλογές διαμονής και αναψυχής, το ξενοδοχείο διαθέτει δύο αίθουσες συνεδριάσεων τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμένες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, γεγονός που το καθιστά ιδανικό προορισμό για bleisure (business & pleasure) εμπειρίες.

INNSiDE by Meliá

Παραμένουμε στην Κρήτη, όπου ανακοινώθηκε μόλις πως η Meliá Hotels International επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα με την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας για το brand INNSiDE by Meliá στην Ελούντα της Κρήτης. Η συγκεκριμένη κίνηση συστήνει ένα νέο ξενοδοχειακό concept στην ελληνική φιλοξενία - ένα υψηλής ποιότητας lifestyle brand που εστιάζει στις απαιτητικές προτιμήσεις της νέας γενιάς ταξιδιωτών. Τοποθετημένο την κορυφή ενός λόφου με απεριόριστη θέα στη θάλασσα και στην πανέμορφη Ελούντα, το INNSiDE Crete Elounda αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Μάιο του 2025 ως ένα πλήρως ανακαινισμένο και ανανεωμένο σύμφωνα με τα standards του brand ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Vision Omonia

Επιστρέφουμε όμως και στην Αθήνα μας, όπου μόλις υποδεχθήκαμε ένα νέο ξενοδοχείο που επικεντρώνεται στο design, την τέχνη και την υψηλή φιλοξενία και αποτελεί το πρώτο της νέας αλυσίδας Vision Greece. Μέσα στο ιστορικά σημαντικό και πολιτιστικά ζωντανό σκηνικό της Ομόνοιας, στην καρδιά της Αθήνας και μόλις λίγα βήματα από το μετρό, το Vision Omonia κάνει το ντεμπούτο του στη σύγχρονη Αθηναϊκή σκηνή με μία ξεκάθαρη ταυτότητα νεοκλασικού σχεδιασμού και μία έντονα καλλιτεχνική έκφραση.

Το Vision Omonia διακρίνεται για την αφοσίωσή του στις τέχνες, με μια μοναδική, πρωτότυπη συλλογή έργων τέχνης που επιμελείται ο Κύριος Κρίτων. Διαθέτει 42 κομψά σχεδιασμένα δωμάτια και σουίτες, προσφέροντας στους επισκέπτες μια απαράμιλλη εμπειρία με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ενώ η ταράτσα με πισίνα υπερχείλισης προσφέρει επίσης πανοραμική θέα προς τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης. Επίσης διαθέτει γυμναστήριο, 2 αίθουσες συναντήσεων και Finder’s Real Estate Hub, ενώ αναμένουμε με ανυπομονησία και ένα νέο γαστρονομικό ταξίδι για 1η φορά στην Ελλάδα με το νέο Food & Beverage Concept Benedicts που θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου είναι η συλλογή έργων τέχνης που έχει επιμεληθεί ο Κύριος Κρίτων και η Γκαλερί 7×7 και συγκεντρώνει το ποιητικό όραμα επτά εξαιρετικών εικαστικών. Κάθε ένας από τους επτά ορόφους του ξενοδοχείου είναι αφιερωμένος σε έναν καλλιτέχνη, δημιουργώντας μια μοναδική καλλιτεχνική αφήγηση. Το Vision Omonia είναι μέρος του ομίλου Vision | Hosts of Superior Living που ανήκει στον Όμιλο Finders. Είναι το πρώτο ξενοδοχείο της νέας αλυσίδας με επερχόμενα νέα καταλύματα που θα ανοίξουν σύντομα στις περιοχές Ακαδημίας, Ερμού, Γκάζι, Μεταξουργείο, Εξάρχεια αλλά και στην Κρήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης