ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ύστερα από 38 χρόνια η Nintendo κάνει την έκπληξη στα παιχνίδια «Zelda»

Ύστερα από 38 χρόνια η Nintendo κάνει την έκπληξη στα παιχνίδια «Zelda»

Το νέο παιχνίδι, με τίτλο «The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom», θα κυκλοφορήσει για την κονσόλα Switch στις 26 Σεπτεμβρίου

Nintendo

Η Nintendo επιφύλασσε μια νέα έκπληξη για τους φίλους των παιχνιδιών της. Μετά 38 χρόνια, οι gamers θα μπορέσουν για πρώτη φορά να παίξουν με την πριγκίπισσα που έδωσε το όνομά της σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών όλων των εποχών: τη Zelda.

Από το 1986 που κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι «The Legend of Zelda», η σειρά έχει πουλήσει πάνω από 140 εκατομμύρια αντίτυπα. Το νέο παιχνίδι, με τίτλο «The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom», θα κυκλοφορήσει για την κονσόλα Switch στις 26 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Nintendo.

Σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια της σειράς, πρωταγωνιστής είναι το ηρωικό ξωτικό Link, ο οποίος στις περισσότερες περιπέτειές του προσπαθεί να σώσει την πριγκίπισσα Zelda, η οποία συνήθως έχει απαχθεί ή έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Όμως σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι οι όροι αντιστρέφονται. «Αυτή τη φορά ο Link έχει εξαφανιστεί. Τώρα εναπόκειται στην πριγκίπισσα Zelda να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο», δήλωσε ο Eiji Aonuma, παραγωγός της σειράς «Zelda».

Τα νέα στοιχεία

Από τα πλάνα του παιχνιδιού που δημοσίευσε η Nintendo, το «Echoes of Wisdom» μοιάζει τόσο σε στυλ όσο και σε ουσία με το «Link's Awakening» του 2019, ένα κάθετης προοπτικής platform game με γρίφους, που διέθετε ένα χαριτωμένο καρτουνίστικο ντιζάιν και αποτελούσε reboot ενός κλασικού παιχνιδιού της φορητής κονσόλας Game Boy από το 1993.

Η Zelda συνεργάζεται με την Tri, μια μυστηριώδη νεράιδα, και μαζί χρησιμοποιούν μαγικές δυνάμεις για να δημιουργήσουν echoes, τα οποία η Nintendo περιγράφει ως «απομιμήσεις πραγμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον».

«Αναδημιουργήστε αυτά τα echoes όποτε θέλετε για να λύσετε γρίφους και να νικήσετε εχθρούς», σημείωσε η Nintendo στην ανακοίνωσή της.

«Χρησιμοποιήστε echoes από μπλοκ νερού για να φτάσετε σε νέα ύψη, φτιάξτε γέφυρες από παλιά κρεβάτια, πετάξτε βράχους στους εχθρούς - ή βρείτε τον δικό σας δημιουργικό συνδυασμό από echoes για να κάνετε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο», ανέφερε η εταιρεία.

Παιχνίδι ανοιχτού κόσμου

Η σειρά παιχνιδιών «Zelda» ανέκαθεν διακρινόταν για τη διασκεδαστική επίλυση γρίφων και το πρωτοποριακό gameplay που ενθαρρύνει τους παίκτες να εξερευνούν με την ησυχία τους και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με διαφορετικούς τρόπους.

Το open world gaming (παιχνίδι ανοιχτού κόσμου) έχει γίνει σημαντικό χαρακτηριστικό των πιο πρόσφατων τίτλων της σειράς, με το «Breath of the Wild» του 2017 να αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρισμένους από τους κριτικούς τίτλους της Nintendo.

Η συνέχεια αυτού του παιχνιδιού, το περσινό «Tears of the Kingdom», πούλησε 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε μόλις τρεις ημέρες.

Νέα κονσόλα Switch

Η κυκλοφορία ενός νέου παιχνιδιού «Zelda» είναι η δεύτερη ανακοίνωση-έκπληξη που κάνει η Nintendo τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις αρχές Μαΐου, ο πρόεδρος της Nintendo Shuntaro Furukawa δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη γενιά της δημοφιλούς κονσόλας Switch μέχρι τον Μάρτιο του 2025. Μια πολύ ευχάριστη είδηση για όσους περίμεναν εναγωνίως ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο του Switch, που έχει ήδη κλείσει 7 χρόνια ζωής.

Με πληροφορίες από: Nintendo drops another surprise, a new Zelda game where you can finally play the princess by Jerome Taylor, Edward Szekeres and Kathleen Magramo, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ