ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορυφαία wellness experiences στα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, και όχι μόνο

Μπορεί οι θερμοκρασίες να «χτυπούν κόκκινο» όμως τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Αθήνας προσφέρουν δροσερές εμπειρίες χαλάρωσης και αναζωογόνησης στα καλύτερα spa & wellness centres της πόλης.

Σταδιακά ο παράγοντας των wellness experiences ενισχύεται όλο και περισσότερο, με τους world travellers να τον τοποθετούν στα βασικά τους κριτήρια για την επιλογή ενός ξενοδοχείου ή resort για τις διακοπές τους. Έτσι τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης μας έχουν να προτείνουν ονειρεμένες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις των spa & wellness centres τους, και μάλιστα με την υπογραφή μερικών εκ των πλέον διάσημων spa brands ανά τον κόσμο.

Και το καλύτερο; Αυτές οι εμπειρίες δεν απευθύνονται μόνο στους διαμένοντες στα ξενοδοχεία, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι ανοικτά και σε εξωτερικούς επισκέπτες, ώστε να μπορούμε όλοι να κάνουμε δώρο στον εαυτό μας μία κορυφαία εμπειρία pampering σε ένα πολυτελές και premium περιβάλλον.

One&Only Aesthesis

Η Ελλάδα υποδέχθηκε πρόσφατα το πρώτο της Guerlain Spa, που άνοιξε στο One&Only Aesthesis. Ο διάσημος γαλλικός οίκος δημιούργησε το απόλυτο καταφύγιο ολιστικής ευεξίας και για το πρώτο του spa στην Ελλάδα αντλεί έμπνευση από το μεσογειακό περιβάλλον και τις παραδοσιακές μεθόδους wellness προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για το εκλεκτικό κοινό του. Το Guerlain Spa έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντανακλά τη μαγεία που προσφέρει η Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνδυάζοντάς τη με την εμπειρία της απόλυτης χαλάρωσης.

Στον υψηλής αισθητικής χώρο του, μπορεί να βρει κανείς δέκα δωμάτια θεραπείας -συμπεριλαμβανομένων δύο ευρύχωρων δίκλινων σουιτών-, σάουνα, χαμάμ, εξωτερική πισίνα και γυμναστήριο με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας. Κάθε συνεδρία ξεκινά με τον επισκέπτη να καλείται να εξερευνήσει «οσφρητικά» σύμπαντα, κλείνοντας τα μάτια του και μυρίζοντας τέσσερα ελιξίρια. Μέσα από αυτά διαλέγει τον δικό του προορισμό, είτε είναι η χαλάρωση, είτε η ενεργοποίηση ή η αποτοξίνωση. Το Guerlain Spa στο One&Only Aesthesis -ακολουθώντας την παγκόσμια φιλοσοφία του brand- παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Η θεραπεία «The Nymph of the Athenian Riviera» υμνεί την ομορφιά και τη θηλυκότητα μέσω ενός τελετουργικού που έχει τη λεπτή ευωδιά του τριαντάφυλλου, χάρη στο άρωμα Rose Chérie που πρωταγωνιστεί τόσο στον χώρο όσο και στα προϊόντα. Περιλαμβάνει ένα αρωματικό ποδόλουτρο, μια περιποίηση προσώπου με μάσκα από ροζ κρυστάλλους και ένα body scrub που ακολουθείται από ένα χαλαρωτικό μασάζ. Το «Legendary Strength», από την άλλη, είναι ένα έντονο βαθύ μυϊκό τελετουργικό για το σώμα και το μυαλό ενισχυμένο με ζεστές σφαίρες, βελτιώνει τη μυϊκή δομή, τη συνολική στάση του σώματος και τη δύναμη του μυαλού. Να σημειώσουμε πως το Guerlain Spa στο One&Only Aesthesis είναι το μοναδικό σημείο στη χώρα όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς την αποκλειστική συλλογή L'Art & La Matière, Perfumery of Art.

Μεγάλη Βρεταννία

Το GB Spa του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία έχει αποσπάσει πολλαπλές βραβεύσεις για τις κορυφαίες εμπειρίες που προσφέρει μέσα από τις εξειδικευμένες θεραπείες και τις μαγευτικές εγκαταστάσεις του, όπως το αριστοκρατικό αίθριο με το σιντριβάνι και τους φοίνικες, η ατμοσφαιρική εσωτερική πισίνα του, το Amethyst Grotto του, το Herbal Steam Bath, το Laconium και πολλά ακόμη. Τώρα λοιπόν το αγαπημένο spa έχει συναρπαστικά νέα να μοιραστεί μαζί μας, αφού μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το καινοτόμο brand πολυτελούς περιποίησης 111SKIN σε αποκλειστική συνεργασία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου θεραπείες περιποίησης για το πρόσωπο μέσα από τα εξειδικευμένα χέρια των έμπειρων θεραπευτών του.

Η 111SKIN ιδρύθηκε από τον πλαστικό χειρούργο Dr Yannis Alexandrides και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Eva Alexandrides και αποτελεί ηγέτη στο χώρο του skincare, δημιουργώντας μη επεμβατικές θεραπείες, εμπνευσμένες από χειρουργικές πρακτικές. Διευρύνοντας τα όρια της επιστήμης, των ενεργών συστατικών και ενσωματώνοντας την καινοτόμο επουλωτική φόρμουλα NAC Y2™, η 111SKIN περιλαμβάνει μια συλλογή από προηγμένα προϊόντα που προσφέρουν ορατά αποτελέσματα, ενώ γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της πλαστικής χειρουργικής και της περιποίησης της επιδερμίδας. Κάθε προϊόν της 111SKIN εμπνέεται από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των αισθητικών θεραπειών της κλινικής Harley Street του Dr Yannis στο Λονδίνο, οι οποίες εφαρμόζονται πλέον στο GB Spa μέσα από μια σειρά κλινικών εμπειριών ομορφιάς και αναζωογόνησης για άνδρες και γυναίκες.

Η συνεργασία προβλέπει την εισαγωγή τεσσάρων signature περιποιήσεων προσώπου κατ’ αποκλειστικότητα εδώ, αλλά και την πώληση της συλλογής των προϊόντων. Οι θεραπείες είναι η De-Puffing Energising Cryo Facial με το Cryo machine για αναζωογόνηση και λάμψη, η Black Diamond non-surgical Face lift για ανόρθωση και αντιγήρανση, η Signature Harley Street Facial, σχεδιασμένη να καταπραΰνει το ερεθισμένο και με φλεγμονές δέρμα, αποτελώντας την επιτομή της διάσημης περιποίησης της 111SKIN, και η Rose Gold Radiance Facial, με καινοτόμο φόρμουλα για ανόρθωση και σύσφιξη της επιδερμίδας και σμίλευση του περιγράμματος του προσώπου.

Four Seasons Astir Palace Hotel

Στην καρδιά της αθηναϊκής Ριβιέρας και εντός του μοναδικού ελληνικού ξενοδοχείου που κέρδισε μία θέση στα πρώτα World’s 50 Best Hotels το 2023, βρίσκουμε έναν παράδεισο ευεξίας και χαλάρωσης. Το Spa βρίσκεται στο κτήριο του Arion και καταλαμβάνει 2 ορόφους και 1470 τετραγωνικά μέτρα. Οι εγκαταστάσεις μάς κάνουν να μη θέλουμε να φύγουμε ποτέ από εδώ με 10 sea view δωμάτια θεραπείας (δύο εκ των οποίων couple suites), ένα Fountain House που βασίζεται στα bathing ceremonies της αρχαίας Ελλάδας και τις ιαματικές ιδιότητες του νερού. Η adults-only ζώνη υδροθεραπείας προσφέρεται ιδανικά για ολοήμερη χαλάρωση και αναζωογόνηση με το Aroma Grotto Steam Room, τα παγωμένα ντους, το χαμάμ, το jacuzzi, τις σάουνες, αλλά και την τεράστια πισίνα με ίσως την ωραιότερη θεά στην θάλασσα της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Εδώ ξεχωρίσαμε τις 3 signature ιεροτελεστίες με ελληνικά ονόματα – τη Στοργή, τη Γείωση και τη Συνάντηση- που θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο κοσμογυρισμένους spa lovers, αλλά και τις οικογενειακές θεραπείες για μικρούς και μεγάλους. Ένα από τα πλέον δημοφιλή μασάζ λέγεται Αρμονία και αποτελεί ένα signature συνδυασμό τεχνικών διαφορετικών εντάσεων με στόχο την απόλυτη χαλάρωση για ολόκληρο το σώμα και το πρόσωπο, ενώ η εφαρμογή του γίνεται με κορυφαίας ποιότητας ελληνικά προϊόντα που προέρχονται από οργανική φάρμα στην Κρήτη και περιλαμβάνουν ρίγανη, ευκάλυπτο και λεβάντα.

Μία ακόμη θεραπεία που αξίζει της προσοχής μας είναι η Biologique Recherche για το πρόσωπο, που εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες μας. Χάρη στα προσωποποιημένα boosters και τις πρωτοποριακές φόρμουλες, η συγκεκριμένη θεραπεία επιτυγχάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα αφήνοντας πίσω μία επιδερμίδα απαλή, λαμπερή και πλήρως αναζωογονημένη, ενώ προσφέρεται ιδανικά για κάθε τύπο δέρματος και κάθε εποχή του χρόνου. Να σημειώσουμε πως η πλειονότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείται στο spa είναι ελληνικά και έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των θεραπειών του Four Seasons Astir Palace Hotel The Spa.

Academias Hotel

Ένα ολοκαίνουριο spa μόλις άνοιξε τις πόρτες του στην καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα μέσα στο Academias Hotel. Ένας προορισμός ολιστικής περιποίησης και ένα πολυτελές καταφύγιο χαλάρωσης, το νέο Orloff Spa εντός του Pnoes Wellness Center στο Academias hotel μας περιμένει να αφεθούμε σε μία όαση μακριά από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας. Το άρτια καταρτισμένο προσωπικό εξειδικεύεται σε θεραπείες βασισμένες στα γνήσια πρωτόκολλα της Valmont και της Cinq Mondes, καθώς και στο ειδικά διαμορφωμένο μενού spa Greek Touch, με στοιχεία και συστατικά από την ελληνική φύση.

Highlight η εντυπωσιακή φωτιζόμενη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα όπου για πρώτη φορά απολαμβάνουμε ταινία στον επιβλητικό τοίχο προβολής όσο χαλαρώνουμε στο νερό. Πραγματικά το «διάλειμμα» από το γραφείο δεν ήταν ποτέ πιο χαλαρωτικό και premium. Τα γήινα χρώματα, τα αριστοκρατικά υλικά, όπως το μαύρο μάρμαρο και το ξύλο, αλλά και ο διακριτικός φωτισμός συνδυάζονται αρμονικά σε ένα άκρως χαλαρωτικό σκηνικό, σχεδιασμένο ώστε να συνδυάζει το στοιχείο της πολυτέλειας με την απαραίτητη αρμονία που έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας.

Στο Orloff Spa at Pnoes – Academias αφηνόμαστε στην επιστημονική υπεροχή των κυτταρικών καλλυντικών του εμβληματικού ελβετικού brand Valmont, γνωρίζουμε τα Beauty Rituals του κόσμου μέσα από τις signature θεραπείες του γαλλικού clean beauty brand Cinq Mondes και ταξιδεύουμε με μοναδικό τρόπο στο παρελθόν μέσα από την έντονη επιρροή της Αρχαίας Ελλάδας, χάρη στα παραδοσιακά τελετουργικά και μασάζ, όπως το Ancient Greek massage, ένας φόρο τιμής στην κληρονομιά του Ιπποκράτη. Στο Pnoes Wellness center – Academias απολαμβάνουμε υπηρεσίες wellness υψηλού επιπέδου και στοχευμένες συμβουλές ομορφιάς από τους experts, ενώ έχουμε πρόσβαση και στο corner πώλησης των premium brands που εκπρoσωπεί στην Ελλάδα η Orloff.

Electra Metropolis

Ένας χώρος εσωτερικής και εξωτερικής χαλάρωσης κρύβεται στο Electra Metropolis Athens στην καρδιά της πόλης, με τους έμπειρους θεραπευτές να περιμένουν να μας συστήσουν σε έναν κόσμο ολιστικής ευζωίας. Η βραβευμένη ομάδα της Aegeo Spa έχει σχεδιάσει μία 360 εμπειρία που στοχεύει στην απόλυτη χαλάρωση, στην αφύπνιση των αισθήσεων, στην τόνωση της ενέργειας, στην ενίσχυση της διάθεσης και στην αναγέννηση σώματος και πνεύματος, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας.

Εδώ αφήνουμε πίσω μας το άγχος και αφηνόμαστε στις signature θεραπείες και τα εξειδικευμένα προϊόντα που είναι εμπνευσμένα από την ελληνική αρχαιότητα και τα φυσικά συστατικά της χώρας μας. Η ιαματικές ιδιότητες του νερού και της υδροθεραπείας επίσης βρίσκονται στο μενού, με ειδικές θεραπείες και πρωτόκολλα σχεδιασμένα γύρω από αυτό. Στις πολυτελείς εγκαταστάσεις θα συναντήσουμε μία πανέμορφη εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, jacuzzi, σάουνα, χαμάμ, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, καθώς και υπηρεσίες ομορφιάς για γυναίκες και άνδρες.

Polis Hammam

Η αλήθεια είναι πως το Polis Hammam δεν βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο, όμως το συμπεριλαμβάνουμε στο συγκεκριμένο άρθρο γιατί πραγματικά αξίζει της προσοχής μας. Μέσα από τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού τα Polis Hammam Polis Loutron προσφέρουν την καθαριότητα, τον εξαγνισμό και την εξυγίανση της ψυχής και του σώματος. Πρόκειται για μία αλυσίδα χώρων ευεξίας και αποτοξίνωσης σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πειραιά που απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν τη χαλάρωση και την αποτοξίνωση που βίωναν για πολλά χρόνια οι Αρχαίοι Έλληνες αλλά και άλλοι λαοί ανά τον κόσμο.

Με «σύμμαχο» το νερό, τη φροντίδα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες των ειδικευμένων θεραπευτών, αναβιώνεται η απόλυτη εμπειρία καλλωπισμού και ανάτασης ψυχής και εμείς απολαμβάνουμε μια βιωματική εμπειρία ζωής μέσα από μια μεγάλη επιλογή εξαιρετικών ιεροτελεστιών χαμάμ, τελετουργικών μασάζ και αποτελεσματικών θεραπειών περιποίησης προσώπου και σώματος. Απόλυτη χαλάρωση αλλά και αντιγήρανση προωθείται μέσα από θεραπείες ή δράσεις, απαλλάσσοντας τον επισκέπτη με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, από πόνους, νευρώσεις , αϋπνία, πονοκεφάλους , αναπνευστικά προβλήματα και μυοσκελετικούς πόνους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης