ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Αυλαία» για το Inside Out 2 της Pixar με ρεκόρ εισιτηρίων

Σκηνή από την ταινία «Inside Out 2»

Pixar

Η νέα ταινία της Pixar, έκοψε αριθμό ρεκόρ εισιτηρίων, αποφέροντας εισπράξεις περίπου 295 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το πιο δυνατό παγκόσμιο άνοιγμα ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία Disney.

Στη Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις εισιτηρίων έφτασαν περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια, εκθρονίζοντας το Dune: Part Two ως τον κάτοχο του φετινού κορυφαίου box office. Σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη για τους κινηματογράφους, οι οποίοι έχουν δει αδύναμες εισπράξεις για κάποιες νέες ταινίες φέτος.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Inside Out 2 ήταν πολύ πιο δυνατό από την αρχική ταινία, η οποία απέφερε 90 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο πριν προχωρήσει σε εισπράξεις 858 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ήταν το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα για την εταιρεία στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ακριβώς πίσω από την κυκλοφορία του 2018 του The Incredibles 2.

Το Inside Out 2 είναι το πρώτο σίκουελ της βραβευμένης με Όσκαρ επιτυχίας του 2015, που επικεντρώθηκε στα συναισθήματα μιας νεαρής κοπέλας που ονομάζεται Ράιλι.

Ενώ το πρωτότυπο αφορούσε συναισθήματα όπως χαρά, φόβος και θυμός, η τελευταία εγκατάσταση αντιμετωπίζει ζητήματα όπως ο φθόνος και το άγχος.

Το επιτυχημένο άνοιγμα του Inside Out 2 είναι ένα φωτεινό σημείο σε αυτό που μέχρι στιγμής ήταν ένα αργό ξεκίνημα του καλοκαιριού για τις κινηματογραφικές εταιρείες.

Ένα μεγάλο μέρος των ετήσιων πωλήσεων εισιτηρίων πραγματοποιείται συνήθως την περίοδο από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι απεργίες από ηθοποιούς και σεναριογράφους πέρυσι σήμαιναν ότι λιγότερες ταινίες ήταν έτοιμες για κυκλοφορία φέτος.

Η βιομηχανία έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει τις υπηρεσίες ροής τόσο για περιεχόμενο όσο και για πελάτες.

Ο αριθμός των εισιτηρίων κινηματογράφου που πωλήθηκαν στη Βόρεια Αμερική μέχρι στιγμής φέτος είναι μειωμένος κατά σχεδόν ένα τέταρτο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς μέσων Comscore.

Με πληροφορίες από: Pixar's Inside Out 2 sees record opening weekend

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης