ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτό το καλοκαίρι «βρέχει» αστέρια Michelin στην Καλντέρα της Σαντορίνης

Αυτό το καλοκαίρι «βρέχει» αστέρια Michelin στην Καλντέρα της Σαντορίνης

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του πολυαναμενόμενου Andronis Gastronomy Festival και εμείς δεν προλαβαίνουμε να μετράμε αστέρια.

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές μέσα από αυτές τις λέξεις στη σημασία των γαστρονομικών φεστιβάλ από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας μας, καθώς αυτά έχουν διττές ιδιότητες. Αφενός κάνουν τους ξένους καταξιωμένους διεθνώς σεφ κοινωνούς της ελληνικών προϊόντων, των μαγειρικών παραδόσεων και της φιλοξενίας μας, καθιστώντας τους ασυναίσθητα «πρεσβευτές» της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα και οι δικοί μας σεφ συμμετέχουν σε μία δημιουργική «ανταλλαγή απόψεων» στις κουζίνες, αποκτώντας πολύτιμές γνώσεις και μετουσιώνοντας τις δικές τους.

Αφετέρου, έτσι δίνεται η ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις δικές μας γεύσεις με μία διεθνή αύρα πιο κοντά σε αυτό που γνωρίζουν και στους Έλληνες επισκέπτες (δηλαδή εμάς) να απολαύσουμε πιάτα και κουζίνες από σεφ που μόνο σε πολύ premium εστιατόρια του εξωτερικού θα μπορούσαμε να γευτούμε. Συνολικά λοιπόν μιλάμε για μία “win-win” συνθήκη.

lycabettus.jpg

Στο προκείμενο τώρα και στο πρόγραμμα του Andronis Gastronomy Festival που μόλις ανακοινώθηκε και για ακόμη μία χρονιά φέρνει στο νησί του ηφαιστείου μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής. Πιο συγκεκριμένα από τις 18 Ιουνίου έως και τις 28 Αυγούστου οι καταξιωμένοι σεφ θα περάσουν από τις κουζίνες των πολυβραβευμένων εστιατορίων Lycabettus, εντός του Andronis Luxury Suites, και Lauda, εντός του Andronis Boutique Hotel Oia, και θα «αναγκάσουν» τους επισκέπτες να τραβήξουν έστω και λίγο το βλέμμα τους από το μεγαλείο της Καλντέρας με τις απίστευτες δημιουργίες τους.

2024-1o.jpg

Η αρχή γίνεται στις 18 και 19 Ιουνίου στο μαγικό περιβάλλον του Lauda με ένα απίθανο 4-Hands Dinner και 5 συνολικά αστέρια Michelin, αφού ο 3άστερος Emmanuel Renaut θα συναντήσει τη 2άστερη Vicky Lau για μία εμπειρία που αναμένεται να συναρπάσει ακόμη και τους πιο κοσμογυρισμένους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Σε ένα μενού που δοκιμάζει τα όρια της δημιουργικότητας, οι δύο πολυβραβευμένοι σεφ θα παρουσιάσουν πιάτα που θα συνδυάζουν τα μοναδικά τους στυλ και τις ιδιαίτερες τεχνικές τους, καταλήγοντας τελικά σε μικρά έργα τέχνης στο πιάτο μας.

lauda.jpg

Το πρόγραμμα

18 & 19 Ιουνίου

Ο 3άστερος Emmanuel Renaut, chef-patron του Flocons de Sel στις γαλλικές Άλπεις και «ηθικός αυτουργός» των γεύσεων του εστιατορίου Lauda του Andronis Boutique Hotel ενώνει τις δυνάμεις του με την 2άστερη Vicky Lau του Tate Dining Room στο Hong Kong της Κίνας.

30 Ιουνίου - 3 Ιουλίου

Ο σεφ Antonio Bachour από τα Bachour Restaurants του Miami του Μεξικό, που έχει κερδίσει διεθνή φήμη ως ένας εκ των πλέον πρωτοπόρων και δημιουργικών ταλέντων της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής έρχεται στο Lycabettus του Andronis Luxury Suites. Μεγαλωμένος στο Πουέρτο Ρίκο, έχει ανακηρυχτεί 2 φορές ο Καλύτερος Ζαχαροπλάστης στον Κόσμο από τα The Best Chef Awards, μεταξύ πολλών ακόμη διακρίσεων. Το τελευταίο του project, το Table στο Miami, παρουσιάζει ένα κομψό brasserie-style μενού που θεωρεί πως αντανακλά πλήρως το πάθος και την προσωπική του εξέλιξη.

23 & 24 Ιουλίου

Το Lauda υποδέχεται ένα 4-Hands Fine Dining experience δια χειρός του 3άστερου Emmanuel Renaut και της 1άστερης Amélie Darvas από το εστιατόριο Aponem της Γαλλίας, της μοναδικής γυναίκας σεφ σε όλη την Οξιτανία με αυτή τη διάκριση.

2024-3o.jpg

18 & 19 Αυγούστου

Ο 2άστερος Mickael Viljanen έρχεται στο Lycabettus και οι επισκέπτες είναι σίγουρο πως θα ζήσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία από τον Σουηδό σεφ και ιδιοκτήτη του πολυβραβευμένου Chapter One by Mickael Viljanen στο Δουβλίνο. Να θυμίσουμε πως ο διάσημος σεφ είναι ο δημιουργός και σεφ του The Greenhouse, του 2άστερου εστιατορίου της Ιρλανδίας με τις πολυάριθμες διακρίσεις.

27 & 28 Αυγούστου

Το καλοκαίρι και το φεστιβάλ κλείνουν στο Lauda με την Tassia Magalhaes από τη Βραζιλία και το εστιατόριό της Nelita στο Σάο Πάολο, που κατέχει την 21η θέση στα 50 Best Restaurants της Λατινικής Αμερικής, ενώ η ίδια κέρδισε πρόσφατα το βραβείο New Talent Award 2024, μεταξύ πολλών ακόμη διακρίσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ