ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτός είναι ο ρόλος που πήρε ο Τζόνι Ντεπ και έχασε ο Τομ Κρουζ

Ο Τζόνι Ντεπ στις Κάννες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Τον ρόλο που κινδύνεψε να χάσει από τον Τομ Κρουζ αποκάλυψε ο Τζόνι Ντεπ

Ο ηθοποιός των «Πειρατών της Καραϊβικής», ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες των δεκαετιών 1990 και 2000 και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του Τιμ Μπάρτον.

Μία από αυτές ήταν και ο Ψαλιδοχέρης, ο οποίος θεωρείται ο ρόλος που τον έκανε να ξεχωρίσει στη μεγάλη οθόνη. Εκείνη την εποχή, ο Ντεπ είχε στο ενεργητικό του την τηλεοπτική σειρά 21 Jump Street, μικρές συμμετοχές στις ταινίες, καθώς και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Cry-Baby του Τζον Γουότερς

Όμως ο Ντεπ έδωσε σκληρή μάχη για να εξασφαλίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Μπάρτον το 1994 για ένα ημιτελές τεχνητό ανθρωποειδές, με λεπίδες ψαλιδιού αντί για χέρια, το οποίο φιλοξενείται από μια οικογένεια στα προάστια.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, αρκετοί άλλοι, μεταξύ των οποίων ο Τομ Χανκς και ο Μάικλ Τζάκσον έκαναν ακρόαση για το ρόλο, αλλά υπήρχε ένας που παραλίγο να τον νικήσει: Ο Τομ Κρουζ.

Το People αναφέρει ότι ο Depp είπε σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στον Μπάρτον, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τραιμπέκα: «Ο Τομ Κρουζ δεν ήταν πολύ μακριά από το να παίξει πραγματικά τον Έντουαρντ Ψαλιδοχέρη - αληθινή ιστορία».

Στο νέο ντοκιμαντέρ, ο Ντεπ αποκάλυψε ότι ήταν σίγουρος ότι δεν θα έπαιρνε τον ρόλο, καθώς «όλοι στο Χόλιγουντ κυνηγούσαν τον ρόλο» και θυμήθηκε να τηλεφωνεί στον ατζέντη του αφού διάβασε το σενάριο και να του λέει: «Σας παρακαλώ ακυρώστε τη συνάντηση, δεν πάω».

Ο ηθοποιός είπε ότι ο ατζέντης του απάντησε: «Είσαι τρελός;», προσθέτοντας: «Ήταν περίεργο γιατί πάντα υπάρχει αυτό το κάθαρμα στο κρανίο σου που λέει: Έλα τώρα, φίλε, είσαι ένας ηθοποιός της τηλεόρασης. Επειδή εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν ένα από τα δύο».

Ο Μπάρτον είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η Fox τον παρότρυνε να συναντηθεί με τον Κρουζ, ο οποίος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του με τις ταινίες Rain Man, Born on the Fourth of July και A Few Good Men, αλλά είπε ότι ποτέ δεν πείστηκε ότι ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον χαρακτήρα.

«Σίγουρα δεν ήταν ο ιδανικός μου, αλλά του μίλησα», φέρεται να είπε ο Μπάρτον, δηλώνοντας:. «Είχε ενδιαφέρον, αλλά νομίζω ότι λειτούργησε προς το καλύτερο».

Άλλοι ηθοποιοί που έπεσαν στο τραπέζι για τον ρόλο ήταν ο Γκάρι Όλντμαν - ο οποίος απέρριψε τον ρόλο - καθώς και οι Τζον Κιούζακ, ο Ουίλλιαμ Χαρτ και ο Ρόμπερτ Ντάουνο Τζούνιορ.

Ο Ντεπ, αναλογιζόμενος τον ρόλο που τελικά του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, δήλωσε: «Πέρασε μέσα από τα πάντα, τα πάντα, τα στερεά και έφτασε στον πυρήνα αυτού που είμαι. Το σενάριο ήταν πανέμορφο. Ο χαρακτήρας ήταν όμορφος».

«Αυτό που υποθέτω «με προσέλκυσε» συναισθηματικά ήταν ότι ο Έντουαρντ ήταν εγώ. Είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνω», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης