ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Hotel Life: νέες αφίξεις, ηχηρές συνεργασίες, οικογενειακή πολυτέλεια και διάσημα guests

Hotel Life: νέες αφίξεις, ηχηρές συνεργασίες, οικογενειακή πολυτέλεια και διάσημα guests
© Christos Drazos Photography | www.drazos.com

Το ξενοδοχειακό τοπίο βρίσκεται στην πλήρη του άνθιση και τα νέα δεν σταματούν να καταφθάνουν και να μας γεμίζουν ιδέες για εξορμήσεις και εξόδους εντός και εκτός πόλης.

Το πρώτο luxury ξενοδοχείο της Τήνου άνοιξε τις πόρτες του, το βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos του Four Seasons Astir Palace παρουσιάζει το νέο του μενού με έμπνευση από τις Κυκλάδες, ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται διάσημους guest chefs στο Kivotos στη Σαντορίνη, μία νέα πρόταση πολυτελούς φιλοξενίας έρχεται από την Σίφνο, το Pool Your Cinema επιστρέφει στο rooftop της Μεγάλης Βρετανίας, ο Nobu Matsuhisa βάζει πλώρη για Πάρο και πολλά ακόμη νέα μας συναρπάζουν αυτήν την εβδομάδα.

Odera-Tinos_Elite-1-Bedroom-Suite-Private-Pool.jpg

5άστερη άφιξη στην Τήνο

Το Odera Tinos, Autograph Collection άνοιξε τις πόρτες του, ως το πρώτο υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο στο νησί της Τήνου. Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο, δίπλα στην παραλία Βουρνή, το νέο εντυπωσιακό resort περιβάλλεται από το απόλυτο κυκλαδίτικο σκηνικό. Ως μέρος των επιλεγμένων ξενοδοχείων της Autograph Collection Hotels με την υπογραφή της Marriott International, το Odera ενσαρκώνει την ουσία της Τήνου. Τα 77 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα του Odera αποτυπώνουν μια σύγχρονη οπτική, αλλά και τη γοητευτική κληρονομιά του νησιού, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ξεχωριστό καταφύγιο. Οι γήινοι τόνοι, τα φυσικά υλικά και οι σύγχρονες ανέσεις, δίνουν το έναυσμα για μία ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας αντανακλώντας την ενέργεια του νησιού.

Odera-Tinos_Eos-Bar-and-Restaurant-2.jpg

Το Odera διαθέτει επίσης εσωτερική και εξωτερική πισίνα, pool bar, δύο εστιατόρια και δύο bars, καθώς και κέντρο spa και ευεξίας, γυμναστήριο, μπουτίκ, αίθουσα συνεδριάσεων, παρεκκλήσι, πρόσβαση σε αμμώδη παραλία και μια σειρά από ανέσεις και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να εντυπωσιάσουν κάθε επισκέπτη. Εδώ η γαστρονομία δημιουργεί απαράμιλλες αναμνήσεις με την υπογραφή του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, ενώ η φιλοσοφία του ξενοδοχείου στηρίζεται στις μεσογειακές γεύσεις με αυθεντικές ελληνικές επιρροές συνδυασμένες με μία τηνιακή πινελιά.

Odera-Tinos_O-Wellness-Center-3.jpg

Οι εσωτερικοί χώροι του Spa είναι εμπνευσμένοι από την τοπική χειροτεχνία, με περιμετρικά γεωμετρικά μοτίβα, και την τηνιακή ξυλογλυπτική, ενώ οι τρεις αίθουσες θεραπείας και μασάζ, η αίθουσα υδρογονοθεραπείας, το χαμάμ και η εσωτερική πισίνα δημιουργούν έναν μοναδικό προορισμό αρμονίας και ευεξίας. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους αρωματικό κερί κατά τη διάρκεια της διαμονής τους με την καθοδήγηση ενός τοπικού κηροπλάστη, το οποίο θα μπορούν να πάρουν μαζί τους κατά την επιστροφή, ένα χειροποίητο ενθύμιο που θα τους θυμίζει για πάντα τις στιγμές τους εκεί.

NiMa-view.jpg

Quiet luxury φιλοξενία στη Σίφνο

Μία απαράμιλλη πρόταση φιλοξενίας σε ένα από τα πιο μαγικά κυκλαδονήσια, το NiMa Sifnos Residences είναι ό,τι χρειαζόμασταν στο νησί της Σίφνου για τις διακοπές μας αυτό το καλοκαίρι. Χτισμένο μόλις λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο του νησιού, την πανέμορφη Απολλωνία, το κομψό αυτό συγκρότημα κατοικιών χαρίζει θέα στους παραδοσιακούς οικισμούς και το απέραντο γαλάζιο. Με την minimal σύγχρονη αισθητική του αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες και η εντυπωσιακή παλέτα ουδέτερων αποχρώσεων συμπληρώνει απρόσκοπτα το υπέροχο τοπίο.

NiMa-breakfast-2.jpg

Οι πλήρως εξοπλισμένες δίχωρες σουίτες διαθέτουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ η ιδιωτική sea front βεράντα γίνεται το φόντο των ωραιότερων καλοκαιρινών μας αναμνήσεων. Με την υπερσύγχρονη κουζίνα με όλες τις ανέσεις, το ευρύχωρο σαλόνι, τα γενναιόδωρα τετραγωνικά και τις προσεγμένες υπηρεσίες, το βραβευμένο αυτό συγκρότημα προσφέρεται ιδανικά για σύγχρονους ταξιδιώτες που αναζητούν την ιδιωτικότητα και δεν αγαπούν τους συμβιβασμούς σε θέματα πολυτέλειας. Το menu του πρωινού έχει επιμεληθεί η Άννα Μαρία Μπάρου, bespoke breakfast consultant, με έμπνευση από τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες του νησιού και την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Σίφνου, ενώ η ομάδα του NiMa παρέχει ολοκληρωμένα wellness προγράμματα, όπως pilates, personal training, εξορμήσεις στα φημισμένα μονοπάτια της Σίφνου.

NiMa-bedroom.jpg

Αξίζει να σημειώσουμε πως το NiMa έχει υιοθετήσει έναν σύγχρονο και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας πρωτοπορώντας σε θέματα αειφορίας και πράσινης συνείδησης. Τέλος, εδώ μπορούμε να απολαύσουμε private cruises στις μυστικές παραλίες της Σίφνου και τα γειτονικά νησιά, να κάνουμε ιππασία μέσα στη φύση και τα μονοπάτια του νησιού, με την καθοδήγηση έμπειρου εκπαιδευτή, αλλά και να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες μας μαθαίνοντας κεραμική στο νησί με την μακραίωνη ιστορία τέχνης και πολιτισμού με τη βοήθεια εξειδικευμένου τοπικού καλλιτέχνη.

KOS_6649-Edit.jpg

O Nobu έρχεται στην Πάρο

Το εστιατόριο Matsuhisa Paros του σεφ Nobu Matsuhisa, που αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για το ξενοδοχείο Avant Mar στην Πάρο αλλά και για το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, άνοιξε πριν λίγες ημέρες τις πόρτες του για τη φετινή τουριστική χρονιά. Τοποθετημένο μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Avant Mar στην Πάρο, μέλος των Leading Hotels of the World, το εστιατόριο Matsuhisa Paros αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό με high end γαστρονομία και υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας για κάθε επισκέπτη της Πάρου. Η μίνιμαλ αισθητική του εστιατορίου με μοντέρνες λεπτομέρειες και η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του είναι πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο του νησιού.

Avant-Mar-Paros-23484.jpg

Στην καρδιά του καλοκαιριού, και πιο συγκεκριμένα από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου, ο διακεκριμένος σεφ Nobu Matsuhisa θα ταξιδέψει στην Πάρο, αφού το Matsuhisa Paros υποδέχεται για πρώτη φορά το Nobu Food Festival. Το μοναδικό αυτό γαστρονομικό γεγονός θα σηματοδοτήσει την έναρξη των τριήμερων εορτασμών για τα πρώτα γενέθλια του ξενοδοχείου Avant Mar στην Πάρο και του Matsuhisa Paros. Οι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας και οι φαν του Nobu Matsuhisa θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν special dishes με τις διάσημες Nobu style τεχνικές, παρουσία του διάσημου σεφ.

PoolYourCinema_onScreen_BreakfastAtTiffanys.jpg

Το Pool Your Cinema επιστρέφει

Αγκαλιάζοντας για μία ακόμη χρονιά τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης, η απόλυτη θερινή κινηματογραφική εμπειρία επιστρέφει στην πισίνα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Το Pool Your Cinema έρχεται ξανά στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου, για ξεχωριστές σινεφίλ βραδιές με γαστρονομικές εκπλήξεις και θέα τον μαγευτικό Λυκαβηττό. Η μεγάλη οθόνη του Pool Your Cinema είναι φέτος αφιερωμένη σε κορυφαίους πρωταγωνιστές που έχουν φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τα τελευταία 150 χρόνια. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν αγαπημένες κλασσικές ταινίες αλλά και πρόσφατες επιτυχίες του Hollywood κάτω από τ’ αστέρια, με τους Daniel Day Lewis, Hugh Jackman, Sarah Jessica Parker, Emma Stone, Denzel Washington κ.α.

Pool-Your-Cinema_5105new.jpg

Την κινηματογραφική απόλαυση συμπληρώνει μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου, με την υπογραφή των έμπειρων σεφ του ξενοδοχείου. Συνοδεύοντας ιδανικά ένα χαλαρωτικό ποτό δίπλα από την πισίνα, το ατομικό σετ μενού με fingerfood περιλαμβάνει κλασσικά πιάτα που θυμίζουν σινεμά: Φρεσκοψημένο pop corn με θαλασσινό αλάτι, οργανικά nachos με χειροποίητο τραγανό φύλλο τορτίγιας από κίτρινο καλαμπόκι, λαχταριστά taco με φύλλα μαρουλιού ή γαρίδα tempura, mini cheeseburger με ζουμερό μπιφτέκι από μοσχάρι Black Angus, αλλά και δροσιστικό παγωτό θα δώσουν διαφορετική γεύση, σε κάθε λεπτό προβολής. (Πέμπτη έως και Σάββατο)

LOBSTER-SIFNOS-Romesco-Sauce-Chickpea-Apricot-Tagete.jpeg

To Pelagos ταξιδεύει στις Κυκλάδες

To βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens λανσάρει την τρίτη ετήσια σειρά μενού Pelagos On Tour: ένας φόρος τιμής στα απίστευτα υλικά τριών ηλιόλουστων κυκλαδίτικων νησιών. Μετά από ένα γαστρονομικό ταξίδι, ο αναγνωρισμένος σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του παρουσιάζουν εννέα υλικά από τη Σίφνο, τη Σαντορίνη και τη Νάξο που αφηγούνται την ιστορία των νησιών, των κατοίκων τους, της κουλτούρας και της γαστρονομικής τους κληρονομιάς. Δύο εξαιρετικά μενού γευσιγνωσίας έξι και εννέα πιάτων –τα «Discovery» και «Adventure»– συνοδεύονται φέτος από ένα μενού έξι πιάτων «Best Of» που τιμά τα τρία χρόνια της περιοδείας, περιλαμβάνοντας και αγαπημένα πιάτα εμπνευσμένα από προηγούμενα ταξίδια στην Κρήτη και την Τήνο.

Luca-w-Kitron.jpeg

«Η αρχική αποστολή του Pelagos on Tour ήταν να εξερευνήσει ανεξερεύνητους προορισμούς, να στηρίξει μικρούς παραγωγούς και να αναδείξει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα», εξηγεί ο σεφ Luca Piscazzi . «Το φετινό Pelagos On Tour: The Cyclades Edition παρέδωσε όλες αυτές τις πτυχές και πολλά περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της υπενθύμισης να εκτιμάμε τις απλές χαρές της ζωής: την αυθεντική φιλοξενία, την άνεση του αργού ρυθμού ζωής και την απόλαυση των δώρων της φύσης στην καθαρότερη μορφή τους». Για κάθε ένα από τα νέα καλοκαιρινά μενού στο Pelagos, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα πλήρες ελληνικό pairing κρασιών καθώς και την ευκαιρία να ανακαλύψουν διεθνείς ετικέτες μέσω των εξειδικευμένων sommelier του Pelagos. Υπάρχει, επίσης, ένα μενού με τέσσερα κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού Ariadne: ένας αναζωογονητικός φόρος τιμής στη Νάξο που συνδυάζει λικέρ κίτρο με Aperol, πεπόνι και Aegean Tonic.

Mavro-Restaurant-(2).jpg

Ηχηρά guest chefs στη Σαντορίνη

Στο επιβλητικό Mavro Restaurant του εντυπωσιακού 5άστερου ξενοδοχείου Kivotos Santorini, ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κατριβέσης έχει βαλθεί να μας συναρπάσει γαστρονομικά αυτό το καλοκαίρι. Έτσι την Κυριακή 23 Ιουνίου υποδέχεται τους διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ Rubén Arnanz (βραβευμένο με αστέρι Michelin), και Miles Alexander Watson για να δημιουργήσουν ένα 6-Hands degustation menu εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη και διεθνές γαστρονομικό άρωμα. Ο σεφ Rubén Arnanz, μόλις 29 ετών, απέσπασε το πρώτο του αστέρι Michelin στο εστιατόριο Villena κι έγινε ένας από τους νεότερους σεφ με αυτή τη διάκριση, ενώ ο σεφ, Miles Alexander Watson είναι ένας Νεοζηλανδός που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, μετρώντας περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της γαστρονομίας.

Dhmhtrhs-Katribeshs.jpg

Το πολυτελές boutique hotel Kivotos Santorini συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γαστρονομική σκηνή του νησιού με τα γαστρονομικά βράδια "Mavro X Chefs Dinner". Με την καθοδήγηση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Κατριβέση, το εστιατόριο θα φιλοξενεί διακεκριμένους σεφ απ’ όλο τον κόσμο, δημιουργώντας πρωτότυπα μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από την ηφαιστειακή μαγεία της Σαντορίνης. Τα γαστρονομικά βράδια ξεκίνησαν το Μάιο με τον διάσημο σεφ με δύο αστέρια Michelin, Alex Dilling από το Hotel Café Royal του Λονδίνου και συνεχίζονται με το "6-Hands Dinner" την Κυριακή 23 Ιουνίου. Εμείς αναμένουμε να δούμε και τα επόμενα.

2edited.jpg

Οικογενειακές διακοπές στο Ιόνιο

Το ξενοδοχείο Crystal Waters Lefkada στο πανέμορφο και αυθεντικό νησί της Λευκάδας, μας βάζει ιδέες για οικογενειακές καλοκαιρινές αποδράσεις με φόντο τη φύση και τη θάλασσα. Χτισμένο σε μία προνομιακή τοποθεσία ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Σκάρος και στο παραθαλάσσιο χωριό Νικιάνα, συνδυάζοντας ελκυστική θέα στο ορεινό τοπίο και στη θάλασσα, το Crystal Waters Lefkada προσφέρει την ιδανική απόδραση για μοντέρνες οικογένειες, ζευγάρια και παρέες φίλων που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα νησί με τόσα να δεις και να κάνεις.

drone-shots-(15).jpg

Το ξενοδοχείο διαθέτει ευρεία ποικιλία από κομψά διακοσμημένα δωμάτια και σουίτες, εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να καλύψουν κάθε ανάγκη των επισκεπτών. Ένα όμορφο μείγμα απλού, μοντέρνου στυλ με γήινους τόνους και καλαίσθητη επίπλωση, δημιουργεί μια γαλήνια αίσθηση διακοπών. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία γευστικών απολαύσεων στα εστιατόρια του ξενοδοχείου, τα οποία προσφέρουν πιάτα που συνδυάζουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις.

29-08-2023-10-32-46-EDITED-(3).jpg
default

Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις σπα και γυμναστηρίου του ξενοδοχείου υπόσχονται μια αναζωογονητική εμπειρία, ενώ οι εξωτερικές πισίνες και η κοντινή παραλία της Νικιάνας, προσφέρουν στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο. Το Crystal Waters Lefkada βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και παραλίες του νησιού, όπως οι παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι, αλλά και στα γραφικά χωριά της Λευκάδας.

Minos-Beach-art-hotel_Moments-at-Dionyssos-Bar.jpg

Το Baba au Rum πάει Κρήτη

H bluegr Hotels & Resorts και οι επισκέπτες των μαγευτικών ξενοδοχείων της στο νησί της Κρήτης θα έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαμβάνουν μερικά από τα πιο διάσημα cocktails της χώρας μας στις διακοπές τους, αφού ξεκίνησαν συνεργασία με το πολυβραβευμένο Baba au Rum, το No.25 μεταξύ των καλύτερων μπαρ στον πλανήτη, σύμφωνα με την Βίβλο των μπαρ World’s 50 Best Bars. Ο πολυτελής ξενοδοχειακός όμιλος λοιπόν προσκαλεί τoυς επισκέπτες του σε μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία. Με τους φίλους της στο Baba au Rum να φέρνουν τα πιο εκλεκτά cocktails τους στις ακτές της Κρήτης. Κατευθυνόμενοι από ένα κοινό πάθος για τη γαστρονομία και την καινοτομία, κάθε γουλιά είναι μια γιορτή ατελείωτης δημιουργικότητας και έμπνευσης. Στο Minos Beach Art Hotel, χρωματίζει τον καμβά με τα χρώματα ενός ιμπρεσιονιστικού πίνακα, στο Minos Palace Hotel & Suites αποτυπώνεται η ομορφιά των φυσικών πρώτων υλών, ενώ στο Candia Park Village αναδεικνύονται οι απαλοί και δροσεροί αέρηδες της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ