ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κορυφαία πρώτη ύλη και premium κοπές μέσα σε ένα δροσερό και καταπράσινο σκηνικό

Lefteris_Partsalis

Το καλοκαίρι έφτασε και οι ομορφότερες αυλές της πόλης έχουν πάλι την τιμητική τους. Το Stoffa μας υποδέχεται για κορυφαίες dining εμπειρίες κάτω από τα δέντρα και τα αστέρια.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως το Stoffa αποτελεί το απόλυτο meeting point της Κηφισιάς για περισσότερο από μία δεκαετία, καθώς εδώ η κορυφαία πρώτη ύλη συναντά τη λαχταριστή γεύση και η easy-going διάθεση τη δροσιά δύο καταπράσινων κήπων. Γιατί μπορεί το χειμώνα να αγαπάμε το Stoffa για το πανέμορφο ξύλινο σκηνικό του με την παραδοσιακή «στόφα» να πρωταγωνιστεί και την cozy ατμόσφαιρα να συναντά τις industrial λεπτομέρειες, αλλά το καλοκαίρι τα πράγματα είναι ακόμη πιο συναρπαστικά.

Δύο καταπράσινες αυλές, γεμάτες φυτά, ψηλά σκιερά δέντρα και πολύχρωμα λουλούδια, καθιστούν το Stoffa το απόλυτο place to be τα καλοκαιρινά μας βράδια, αφού εδώ η ποιοτική γευστική απόλαυση συναντά την al fresco dining εμπειρία στην καλύτερη και πιο ανάλαφρη εκδοχή της. Με το που ανεβαίνουν λοιπόν λίγο οι θερμοκρασίες, παίρνουμε θέση στους άνετους καναπέδες και τα μεγάλα τραπέζια και αφηνόμαστε στις μοναδικές δημιουργίες του head chef Απόστολου Τακούλα που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς foodies της πόλης.

Η εποχικότητα, η φρεσκάδα και η υψηλή ποιότητα παίζουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του μενού του Stoffa που δεν επιτρέπει να μπαίνει στην κουζίνα του τίποτα που δεν πληροί τα υψηλότατα στάνταρ του σεφ του αλλά και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, κυρίου Σπύρου Τσαλαβούτα, ενός ανθρώπου που πιστεύει όσο τίποτα άλλο στον σεβασμό προς τον επισκέπτη του. Γι’ αυτό άλλωστε και το Stoffa είναι ένα εστιατόριο με τεράστιο αριθμό ορκισμένων repeaters, που δεν αλλάζουν με τίποτα το «στέκι» τους.

Το καλοκαιρινό μενού, που ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες, περιλαμβάνει κλασσικά αγαπημένα αλλά και νέα πιάτα, αφού όπως είπαμε όλα εδώ έχουν να κάνουν με τα καλύτερα υλικά της εποχής. Έτσι, εννοείται πως ξεκινάμε πάντα με το Βασκικό Αλμυρό Cheesecake με chutney τομάτας, αχλάδι, μέλι και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα, αφού αποτελεί σταθερά ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου εδώ και 11 χρόνια για όλους τους σωστούς λόγους, ενώ δεν παραλείπουμε να βάλουμε δίπλα την εξαιρετικά ταιριαστή βουβαλίσια Burrata με αρωματικά τοματίνια εποχής.

Τα Tempura rolls με φιλέτο νεαρού μόσχου, φύκι nori, πράσινα σπαράγγια και με μία πολύ φινετσάτη beurre blanc αρωματισμένη με άγριο χρένο μαρτυρά την κομψότητα της κουζίνας στη διαχείριση των πολύτιμων υλικών, ενώ οι πατάτες Νάξου με country chorizo, λαχταριστή κρέμα γραβιέρας, τρούφα και αυγά ποσέ δείχνουν την πιο comfort πλευρά του σεφ, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις γεύσεις του.

Σε σοβαρά διλήμματα μπαίνουμε πάντα ανάμεσα στη λαχταριστή και σταθερά best-seller Σκοπελίτικη στριφτόπιτα με στιβαρή βαρελίσια φέτα Παρνασσού, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι και στους Κυκλαδίτικους τυρολουκουμάδες με chutney περγαμόντο και φρέσκα βλαστάρια, ενώ τελικά καταλήγουμε να τα παίρνουμε και τα δύο στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Πριν ξεκινήσουμε να επιλέγουμε από τις σοβαρές καρνιβορικές προτάσεις και τα premium cuts της κουζίνας, πάντα κάνουμε μία «στάση» στα εξαίσια Rotoli με σπανάκι, αρωματικά βότανα, κατίκι Δομοκού, τομάτα, βασιλικό και αφρό πεκορίνο Sardo, που θέλγουν τόσο το μάτι όσο και τον ουρανίσκο με τη γεμάτη φινέτσα γεύση τους.

Οι εξαιρετικές κοπές και τα άκρως ποιοτικά κρέατα ψήνονται με μαεστρία στον Josper και μαγεύουν τους meat lovers της πόλης. Η Tagliata μόσχου ξηρής ωρίμανσης 60 ημερών με παρμεζάνα και τοματίνια κονφί κλέβει πάντα τις εντυπώσεις, όπως άλλωστε και το ψητό Κοκοράκι στον ξυλόφουρνο με καπνιστό βούτυρο. Επίσης στα διαχρονικά most-loved πιάτα το κλασσικό Pepper Steak από νεαρό μοσχάρι που έρχεται ψημένο πάντα όπως ακριβώς το ζητάμε και μας συναρπάζει από την πρώτη έως την τελευταία ζουμερή μπουκιά.

Στα γλυκά πάντα θα επιστρέφουμε στο Signature Banoffee με λαχταριστή doulche de leche mousse, crumble βανίλιας, μπανάνα, βανίλια ganache montee, ganache μπανάνα και passion caramel, που παραμένει πάντα εθιστικό. Να σημειώσουμε πως το Stoffa είναι ανοικτό για dinner κάθε μέρα από το απόγευμα, ενώ τα σαββατοκύριακα λειτουργεί από το μεσημέρι στους δροσερούς και σκιερούς κήπους του.

Info: Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά, 2108013853

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης