ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δίνει την πιο ώριμη ερμηνεία του στο «Eric»

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δίνει την πιο ώριμη ερμηνεία του στο «Eric»

Σκηνή από το «Eric», σειρά του Netflix. 

Netflix

Το Eric είναι ένα πραγματικά πρωτότυπο Netflix Original. Στη δραματική σειρά έξι επεισοδίων που γράφτηκε από την Abi Morgan (The Iron Lady, The Split) πρωταγωνιστεί ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως ένας ιδιοφυής κουκλοπαίκτης ονόματι Βίνσεντ.

Όταν ο εννιάχρονος γιος του Έντγκαρ (Ιβάν Μόρις Χάου) εξαφανίζεται, ο Βίνσεντ πείθεται ότι αν ζωντανέψει τη μαριονέτα που είχε εφεύρει ο Έντγκαρ για μια παράσταση του, ο γιος του θα γυρίσει σπίτι.

Ο Κάμπερμπατς, όπως θα περίμενε κανείς, είναι μαγευτικός στον ρόλο του μοχθηρά ναρκισσιστικού Βίνσεντ, που μεθυσμένος από το ταλέντο του στρέφεται τελικά στο αλκοόλ για να αντιμετωπίσει την εξαφάνιση του παιδιού του.

Ο ήδη ασταθής γάμος του με την Κάσι (η Γκάμπι Χόφμαν, που κάνει πολλά με ένα εκπληκτικά λεπτό ρόλο) ραγίζει και τελικά σπάει κάτω από την πίεση της εξαφάνισης ενώ συνάδελφοι και φίλοι τον εγκαταλείπουν επίσης θεωρώντας τον τρελό.

Αποξενωμένος από τους πλούσιους γονείς του, στο – ελαφρώς απίστευτο – σημείο που αρνήθηκε την προσφορά τους για χρηματική στήριξη τη στιγμή που ο ίδιος πασχίζει να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Ο Κάμπερμπατς σίγουρα θα προταθεί για κάποιο βραβείο για την ερμηνεία του ως Βίνσεντ στην κόλαση της απόγνωσης και της τρέλας.

Το Eric ξεκινάει δυνατά, και ενώ το κύριο επίκεντρο είναι το πού βρίσκεται ο Έντγκαρ, η αποσύνθεση του Βίνσεντ από την λογική λειτουργεί καλά στον θεατή. Σύντομα όμως ο αριθμός των πλοκών, των κοινωνικών θεμάτων και των χαρακτήρων αρχίζει να παράγει φθίνουσες αποδόσεις στη σειρά που κάπου λίγο κουράζει.

Μία καλή προσπάθεια από το Netflix και μία εξαιρετική ερμηνεία από τον Κάμπερμπατς που σίγουρα θα γράψει καλά στο βιογραφικό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ