ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μονογραφία για το έργο του Γάλλου καλλιτέχνη - φωτογράφου JR

Φωτογραφία του καλλιτέχνη JR

ΑΠΕ

Το έργο του πολυταξιδεμένου καλλιτέχνη – φωτογράφου JR ο οποίος φαίνεται να αφήνει αποτύπωμα στα μέρη που επισκέπτεται,  γίνεται μονογραφία από τον εκδοτικό οίκο Phaidon.

Το βιβλίο «JR: Can Art Change the World?» που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη έκδοση για το έργο του μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει πρόσφατα πρότζεκτ με το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, τη σκηνοθέτιδα Ανιές Βαρντά και το περιοδικό Time.

Ο αυτοαποκαλούμενος φωτογράφος είναι γνωστός για τις τεράστιες μονοχρωματικές εικόνες του σε δημόσιους χώρους σε μια προσπάθεια να αλλάξει η οπτική γωνία του πώς βλέπουν οι άνθρωποι τον κόσμο. Στο παρελθόν είχε εγκωμιαστεί ως «έμπνευση για όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν τέχνη κοινωνικά δραστήρια και να φέρουν την αλλαγη σε περιθωριοποιημένες κοινότητες» σύμφωνα με το περιοδικό Smithsonian.

Το βιβλίο 384 σελίδων περιλαμβάνει πρόλογο του θρυλικού σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας και εικονογραφικό μυθιστόρημα από τον καλλιτέχνη κόμικ Τζόζεφ Ρέμναντ.

Δοκίμιο έρευνας από τον Νάτο Τόμπσον και κείμενο της Ιταλίδας σκηνοθέτιδας Αλίτσε Ρορβάχερ περιλαμβάνονται επίσης στον τόμο για συναρπαστική ιστορία του JR.

Χάρη στην τεχνική του φωτογραφικού κολάζ, ο Γάλλος street art καλλιτέχνης εκθέτει δωρεάν τα έργα του σε τοίχους όλο τον κόσμο προσελκύοντας την προσοχή όσων συνήθως δεν πηγαίνουν σε Μουσεία, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του.

Το έργο του συνδυάζει Τέχνη και Δράση και εστιάζει σε θέματα όπως η δέσμευση, η ελευθερία, η κοινότητα και η ταυτότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης