ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άστεγοι εκδιώχθηκαν για να κάνουν χώρο για τους θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ

Άστεγοι εκδιώχθηκαν για να κάνουν χώρο για τους θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ

Η Taylor Swift εμφανίζεται στο Paris Le Defence Arena ως μέρος της συναυλίας της Eras Tour στο Παρίσι, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024. 

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Αρκετοί άστεγοι έχουν σταλεί έξω από το Εδιμβούργο για να ανοίξουν χώρο για φανς πριν από την συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην πόλη, σύμφωνα με το BBC News.

Η οργάνωση Shelter Scotland είπε ότι αρκετοί άστεγοι στάλθηκαν στο Αμπερντίν και τη Γλασκώβη εν μέσω έλλειψης καταλυμάτων και σε ένα άτομο προσφέρθηκε προσωρινή διαμονή μέχρι το Νιούκαστλ.

Η φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης είπε ότι ήταν «κατάφωρη αδικία» για τους άστεγους να βρίσκονται «σε άμεσο ανταγωνισμό» με τους φανς-τουρίστες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου δήλωσε ότι εργάζεται προκειμένου να βρει «κατάλληλα, εναλλακτικά καταλύματα».

https://www.instagram.com/p/C7jrQf4Cjp4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Taylor Swift θα παίξει τρεις νύχτες στο στάδιο Murrayfield του Εδιμβούργου από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου. Εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές πρόκειται να έρθουν στην πόλη και ο ανταγωνισμός για δωμάτια ξενοδοχείων είναι έντονος.

Η φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι οι άστεγοι του Εδιμβούργου, στους οποίους συνήθως προσφερόταν προσωρινή στέγαση, όπως ξενοδοχεία, αποστέλλονταν εκτός πόλης λόγω της σοβαρής έλλειψης στέγασης που προκλήθηκε από τη συναυλία.

Υπάρχει νομική υποχρέωση για τους ανθρώπους που δηλώνονται άστεγοι στη Σκωτία να τους προσφέρεται προσωρινή στέγαση έκτακτης ανάγκης, και αυτό μπορεί να έχει τη μορφή ξενοδοχείων.

https://www.instagram.com/p/C7kRLaUBntm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το συμβούλιο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για στέγαση τον περασμένο Νοέμβριο, επικαλούμενο αριθμούς ρεκόρ αστέγων, σοβαρή έλλειψη κοινωνικών ενοικιαζόμενων κατοικιών αλλά και το αυξανόμενο κόστος ιδιωτικής ενοικίασης.

Ανέφερε ότι η χρήση τουριστικών καταλυμάτων για αστέγους ήταν ένα σύμπτωμα αυτής της έκτακτης ανάγκης στέγασης.

Νωρίτερα, αυτό το μήνα, η κυβέρνηση της Σκωτίας κήρυξε επίσης κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση μετά από συνεχείς πιέσεις από ακτιβιστές και κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Μια οικογένεια που βιώνει το τραύμα της έλλειψης στέγης στο Εδιμβούργο δεν θα πρέπει να μετακινηθεί χιλιόμετρα από τη δουλειά, το σχολείο και την κοινότητά της για να βρει κατάλυμα έκτακτης ανάγκης μόνο και μόνο για μία συναυλία» δήλωσε διοικητικό μέλος της Shelter Scotland.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ