ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος φέρνει νέο αέρα στην κουζίνα του Barolo

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος φέρνει νέο αέρα στην κουζίνα του Barolo

Το αγαπημένο στέκι του Ψυχικού υποδέχεται τη νέα σεζόν πλήρως ανανεωμένο με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Κοντόπουλου.

Η πανέμορφη Salumeria - Osteria "Barolo" δεν έγινε τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή meeting points του Ψυχικού με το που άνοιξε τις πόρτες της πριν μερικά χρόνια, αφού ο ανοιχτόκαρδος χώρος της με τις πάντα ανθισμένες βουκαμβίλιες και το άπλετο φυσικό φως, το ενημερωμένο deli και φυσικά η φινετσάτη ιταλικής κατεύθυνσης κουζίνα της, την έκανε the place to be για το εκλεπτυσμένο κοινό των βορείων προαστίων, από το πρωί έως το βράδυ. Αυτή τη σεζόν λοιπόν, το Barolo μας υποδέχεται ανανεωμένο, με τη βραβευμένη γευστική υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλου.

Chef-Kontopoylos_credits-Xristina-Gewrgiadoy.jpeg

Ο καταξιωμένος σεφ, ο οποίος σταδιακά και αθόρυβα τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την θέση του consultant chef και σε αγαστή συνεργασία με τον house chef Χρήστο Κάρολο και την μπριγάδα τους, αφήνει το γευστικό του αποτύπωμα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου και περνώντας το στη νέα εποχή. Όπως μάθαμε τη βραδιά της επίσκεψής μας, τα πράγματα περνούν σε άλλο επίπεδο με ένα νέο παρασκευαστήριο να βρίσκεται στα πλάνα, ώστε τα πάντα πλέον τα πάντα να ετοιμάζονται εντός, ενώ μελλοντικά φιλοδοξούν να πωλούν και μόνο δικά τους προϊόντα και στο κομψό delicatessen.

image00009.jpeg

Εννοείται πως ο all-day χαρακτήρας του εστιατορίου παραμένει ανέπαφος, με τον σεφ να ανανεώνει και το μενού του brunch που τόσο έχουμε αγαπήσει εδώ, αλλά και τις θεϊκές πίτσες με την ιταλική ζύμη και τους δημιουργικούς συνδυασμούς που λατρεύουμε και τόσο συχνά τιμούμε σε after-office pizza & cocktails συναντήσεις.

20240520_202606.jpg

Φυσικά και κάθε εμπειρία εδώ πρέπει να ξεκινά με τα ζεστά χειροποίητα bread sticks απευθείας από το φούρνο που είναι κυριολεκτικά εθιστικά και μας βάζουν αμέσως στο ιταλοτραφές κλίμα της ανανεωμένης κουζίνας.

20240520_203222.jpg

Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, ενδεικτικά του νέου μενού, ενώ η συγκεκριμένη wine & dine γαστρονομική εμπειρία συνοδεύτηκε από ετικέτες του Alpha Estate, όπως η νέα Μαλαγουζιά του Οικοσυστήματος του Κτήματος Άλφα με την ονομασία «Λατύπες», η οποία κυκλοφορεί σε μικρό αριθμό φιαλών και παλαιώνει για 9 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 75hl από γαλλική δρυ και ρόμπολο, και η οποία ανέδειξε περαιτέρω τη φρεσκάδα και τη φινετσάτη γεύση της καλοκαιρινής σαλάτας με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι και oro bianco vinaigrette.

20240520_212619.jpg

Για να επιστρέψω όμως στο θέμα των εξαιρετικών πρώτων υλών και των αμιγώς χειροποίητων διαδικασιών, θεωρώ πως η φιλοσοφία πίσω από το μενού του νέου σεφ συμπυκνώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στα paccheri με ροφό, μπροκολίνι, κονφίτ τομάτας και demi glace από το ίδιο το ψάρι, με το ζυμαρικό να έχει δημιουργηθεί εντός της κουζίνας από το μηδέν και να έχει μαγειρευτεί στην εντέλεια. Η εξαιρετική αυτή δημιουργία συνοδεύτηκε από ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί με μεταξένιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα, το Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Pinot Noir Single Block “Στροφή” του 2021.

20240520_204956.jpg

Το φαγκρί με γαρίδες κοιλάδας, κίτρα και μυρωδικά το οποίο μύριζε θάλασσα και προηγήθηκε του ζυμαρικού, καθώς ανήκει στην κατηγορία των κρύων ορεκτικών κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη φρεσκάδα και τις όμορφες οξύτητές του.

20240520_215727.jpg

Στο καρνιβορικό τερέν τώρα, ο Δημήτρης Κοντόπουλος παραμένει εξίσου δυνατός με τη μοσχαρίσια ταλιάτα στην φωτιά, με μία αέρινη τερίνα πατάτας και ζωμό καλοκαιρινής τρούφας, να μιλάει απευθείας στην καρδιά κάθε meat lover για το σωστό της ψήσιμο και την ποιότητα του κρέατος. Το πιάτο συνοδεύτηκε επάξια από το Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block “Μπάρμπα Γιάννης” του 2018, ένα από τα πιο πολυβραβευμένα διεθνώς ελληνικά κρασιά, που προέρχεται από ένα προφυλλοξηρικό αμπελώνα που ξεπερνά τα 100 έτη ζωής.

20240520_223200.jpg

Το φινετσάτο δείπνο μας έκλεισε με μια ανάλαφρη Πάβλοβα με ράσμπερι και λάιμ, η οποία θα αναδειχθεί σίγουρα σε ένα πολύ δημοφιλές επιδόρπιο αυτό το καλοκαίρι, αφού συνδυάζει τη μεστή γεύση της μαρέγκας με την επιθυμητή οξύτητα των φρούτων και των εσπεριδοειδών, δημιουργώντας ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

image00031.jpeg

Δεν χρειάζεται καν να πούμε πως δεν αποχωρούμε από το Barolo χωρίς να περάσουμε μία βόλτα από το deli, όπου θα βρούμε ιταλικά τυριά και αλλαντικά, artisanal pastas και σάλτσες, γλυκίσματα, και πολλές ακόμη λαχταριστές γεύσεις που είτε μπορούμε να πάρουμε για το σπίτι μας είτε να δημιουργήσουμε κομψά καλάθια δώρου για τους αγαπημένους μας.

Info: Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, 210 6717600

ΔΗΜΟΦΙΛΗ