ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο 3άστερος Joan Roca στην Κρήτη, pop up brunches με αέρα από Μεξικό και πολλά ακόμη γευστικά νέα

Celler de can Roca

Η σεζόν προχωρά και εμείς βγάζουμε την ατζέντα μας και σημειώνουμε τα events που δεν πρέπει να χάσουμε και τα νέα που πρέπει να γνωρίζουμε για ένα καλοκαίρι γεμάτο γεύση και διασκέδαση.

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα πιο συναρπαστικά νέα και τα παρουσιάζουμε για τα μάτια σας μόνο, ώστε να μην πιαστείτε ποτέ αδιάβαστοι σε γαστρονομικά και όχι μόνο θέματα. Βροχή από αστέρια Michelin στην Κρήτη, λαχταριστά pop up brunches στη Θεσσαλονίκη, νέες συνεργασίες στην Εύβοια, summer parties στη Σαντορίνη, εμπειρίες cabaret dining αλλά και βράδια με αυθεντική Κυκλαδίτικη αύρα στην πιο fun εκδοχή της στη Μύκονο.

Joan Roca

@joanpujol-creus

Γαστρονομικό φεστιβάλ πολλών αστέρων

Ένα από τα καλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ της χώρας μας, το Culinary Journeys του Daios Cove επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά με ονόματα-θρύλους της παγκόσμια σκηνής, αμέτρητα αστέρια Michelin, αλλά και πολυβραβευμένους Έλληνες δημιουργούς. Τα events ξεκινούν αυτές τις ημέρες και ολοκληρώνονται στις αρχές Οκτωβρίου, με τη γεύση να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Πριν δούμε αναλυτικά τα ονόματα, αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσά τους βρίσκεται ο 3άστερος Joan Roca από το El Celler de Can Roca, ένας κατά κοινή παραδοχή εκ των καλύτερων σεφ στον πλανήτη με το εστιατόριό του να έχει τιμηθεί δύο φορές ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, μεταξύ πολλών άλλων διακρίσεων. Ο Joan Roca θα βρίσκεται στην Κρήτη στις 26 Ιουλίου.

Παράλληλα, το φεστιβάλ απαρτίζεται από τον Jean-Philippe Blondet του 3άστερου Alain Ducasse at The Dorchester στις 21 Ιουλίου, τον Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin The White Room στο Amsterdam στις 16 Αυγούστου σε σύμπραξη με τον δικό μας πολυβραβευμένο Παύλο Κυριάκη, τον Amaury Bouhours του 2άστερου Le Meurice στο Παρίσι στις 4 Αυγούστου, αλλά και από τους Γιώργο Σαμοΐλη και Γκίκα Ξενάκη στις 25 Σεπτεμβρίου και τους Δημήτρη Μαλανδρένη και Γρηγόρη Μαρινάκη στις 9 Οκτωβρίου. Όλοι οι παραπάνω guest chefs συνεργάζονται στενά και φιλοξενούνται μαγειρικά από τους εξαιρετικούς resident chefs του Daios Cove και τις μπριγάδες τους, που συνεχίζουν όλο το καλοκαίρι να φέρνουν την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο στο RHO και στην TAVERNA του resort. Η άκρως ενημερωμένη wine & champagne list του ξενοδοχείου συμπληρώνει την απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία.

Pop up brunch

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, τα διάσημα πια Go Brunch events του Estrella σε συνεργασία με το Hyatt Regency μας επιφυλάσσουν μία ακόμη έκπληξη με αέρα από Λατινική Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον των κήπων του ξενοδοχείου θα ζήσουμε ένα ταξίδι στο Μεξικό με όχημα τις μοναδικές δημιουργίες του guest chef και βιρτουόζου της Λατινοαμερικάνικης κουζίνας, Ηλία Καρακατσάνη. Ο πολύ καλός σεφ του “This is Loco” μαζί με τον Executive Chef του Hyatt Regency Thessaloniki, Απόστολο Αλτάνη, και φυσικά το Estrella, δημιουργούν ένα ξεχωριστό brunch γεμάτο με αυθεντικές γεύσεις της μεξικάνικης κουζίνας που υπόσχεται να μας κάνει να αναφωνήσουμε «Viva Mexico!».

Μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσουμε στο Mexican & Latin American Brunch στο Hyatt είναι το Ceviche de camaron με γαρίδες σε χυμό ντομάτας, με πράσινη πιπεριά και κρεμμύδι, lime, jalapeňo και αρωματικό λάδι κόλιανδρου, τα Chuletas de cerdo al pastor, δηλαδή τα χοιρινά μπριζολάκια με μαρινάδα al pastor, pico de gallo, σάλτσα habanero και μπανάνες plantain, οι Chilaquiles, οι αυθεντικές tortillas καλαμποκιού με τηγανητό αυγό, φέτα, sour cream και πικάντική σάλτσα τομάτας και πολλές ακόμη αυθεντικές λατινοαμερικανικές γεύσεις.

Cabaret glam dining

Το Lío Mykonos, ο λαμπερός προορισμός στο κέντρο της Μυκόνου, φέρνει ξανά στο νησί την παγκοσμίου φήμης cabaret dining εμπειρία διασκέδασης στις 6 Ιουνίου, παρουσιάζοντας ένα νέο show από την Ίμπιζα, το “Back to The Future”. Έχοντας επαναπροσδιορίσει την νυκτερινή διασκέδαση, το Lío είναι ένας συνδυασμός εκλεκτών γεύσεων με έμφαση στη Μεσόγειο, εντυπωσιακών ερμηνειών και μιας συναρπαστικής αφήγησης που θα ταξιδεύσει τους επισκέπτες μέσα στο χρόνο και τη μουσική, με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να συγκρούονται σε μια μαγευτική επίδειξη μουσικού χάους, σαγηνευτικής αναστάτωσης και εκπληκτικής δεξιοτεχνίας από τους καλλιτέχνες.

Ο βραβευμένος Head Chef Άλκης Βαρδαραμάτος έχει δημιουργήσει ένα μενού που τιμά την μεσογειακή κουζίνα. Η λίστα κρασιών και σαμπάνιας, με την επιλογή εκλεκτών ετικετών από όλο τον κόσμο, ολοκληρώνει το παζλ. Μετά το τέλος του σόου, ο ρυθμός της διασκέδασης παραμένει ζωντανός όσο ο χώρος μεταμορφώνεται σε Lío Club, προσκαλώντας όλους σε ένα πάρτι με τους καλύτερους DJs στα decks. Οι πόρτες του Lío Club ανοίγουν τα μεσάνυκτα. Κρυμμένο πίσω από μια μυστική πόρτα, σε ένα από τα πιο φημισμένα σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου, ο μαγικός αυτός κήπος με τα ελαιόδεντρα, συνδυάζει την κομψότητα, την γοητεία και το joie de vivre.

Beach party vibes

Το Nikki Beach Resort & Spa Santorini, το μόνο luxury resort στο νησί του ηφαιστείου που βρίσκεται πάνω σε παραλία, θα καλωσορίσει την καλοκαιρινή σεζόν με τον τρόπο που μόνο το Nikki Beach ξέρει, με το απόλυτο launching party στις 8 Ιουνίου. Το εμβληματικό Summer Opening Party του Nikki Beach ετοιμάζεται να προσφέρει μία βραδιά γεμάτη κορυφαίες μουσικές και ανεβασμένη διάθεση. Με τα πόδια μας να ακουμπούν τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου να αποτελούν το ιδανικό φόντο, αυτό θα είναι το απόλυτο πάρτι για την έναρξη της σεζόν, αντανακλώντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Σαντορίνη και το Nikki Beach lifestyle.

Οι επισκέπτες θα καλωσορίζονται με ένα δροσερό welcome cocktail κατά την άφιξη και θα απολαμβάνουν το εντυπωσιακό περιβάλλον, καθώς θα λικνίζονται στο ρυθμό της DJ Ράνιας Κωστάκη. Το πάρτι ξεκινά στις 4μ.μ. και μία πληθώρα εκπλήξεων θα δώσει το τέμπο για ένα αξέχαστο καλοκαίρι που απλώνεται μπροστά μας.

Farm to table νέες συνεργασίες

Ένα νέο παραθαλάσσιο εστιατόριο λειτουργεί από αυτό το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο Amaronda στην Εύβοια. Το Ammos με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη τιμά τα προϊόντα της εποχής και τους θησαυρούς της ελληνικής γης, ενώ όλο το μενού κινείται στα πλαίσια του ελληνικού, δημιουργικού comfort, με ρίζες στην παράδοση. Ο σεφ και η ομάδα του έχουν ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα: Το ιδιόκτητο μποστάνι βιολογικής καλλιέργειας από το οποίο αντλούν πολλά από τα λαχανικά του εστιατορίου. Έχοντας στο επίκεντρο την εποχικότητα και την εντοπιότητα, στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το μενού να τροφοδοτείται εξολοκλήρου από συνεργαζόμενους παραγωγούς της Εύβοιας.

Η βασική φιλοσοφία του μενού ξεδιπλώνεται σε πιάτα όπως το carpaccio από ψάρι ημέρας με αυγοτάραχο και μοσχολέμονο, τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου, το σιγοψημένο αρνάκι Καρύστου με κρέμα ρεβιθιών και κατίκι Δοκομού, τα σουτζουκάκια θαλασσινών, η χορτοφαγική γιουβετσάδα με τα άγρια μανιτάρια Εύβοιας και παλαιωμένη γραβιέρα και πολλά ακόμη. Μία ενημερωμένη λίστα με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, με κάποιες επιλεγμένες ξένες ετικέτες, μαζί με μία πλούσια επιλογή από τοπικά αποστάγματα συμπληρώνουν το γευστικό παζλ. Εκτός από το a la carte μενού του εστιατορίου, o Γκίκας Ξενάκης έχει δημιουργήσει και το Snack Menu που σερβίρεται στην παραλία, την πισίνα και το Beach Bar Ammos.

Βράδια με «νόημα» στις Κυκλάδες

Το Nōema υποδέχεται τη νέα σεζόν με τον διεθνώς καταξιωμένο σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο σταθερά στο τιμόνι του. Το διάσημο εστιατόριο και μπαρ της Μυκόνου αποτίει φόρο τιμής στη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού του, ενώ έχει ξεχωρίσει και για το περιβάλλον και την διασκέδαση που προσφέρει, αφού το Nōema φέρνει κοντά τους ανθρώπους, φιλοξενεί μουσικούς, διεθνείς DJs και καλλιτέχνες, όπως οι Julioo, Ohxala και Little D, κάθε βράδυ της εβδομάδας. Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος εστιάζει στην ελληνική κουζίνα που έχει τις ρίζες της στην απλότητα, την εποχικότητα και τους ανθρώπους. Όλα τα πιάτα είναι για να μοιράζονται, στο στυλ της ταβέρνας, δίνοντας μια οικογενειακή αίσθηση σε παλιά και νέα πρόσωπα.

Και φέτος το μενού επικεντρώνεται σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα, αναδεικνύοντας πιάτα, όπως η ωμή κοιλιά τόνου με καπνιστό μοσχαρίσιο λίπος και χαβιάρι, η καβουροσαλάτα με ντόπιο μπλε καβούρι, οι καραβίδες με το καμένο βούτυρο και το αφυδατωμένο πράσο, αλλά και τα ψάρια ημέρας από το καΐκι ψημένα στην ανοικτή φωτιά, τα ντόπια χοιρινά λουκάνικα με φρέσκια τομάτα και πιπεριές padron, οι viral ντολμάδες με ελληνικό γιαούρτι και σάλτσα άνηθου. Η ίδια εμπειρία μεταφέρεται και στο υπαίθριο μπαρ, όπου δοκιμάζουμε cocktails όπως το Kyano με βότκα που έχει πάρει στοιχεία από ντόπιο μπλε τυρί με την τεχνική του fat wash, πικάντικο παντζάρι, φράουλα και τόνικ. Η πλούσια λίστα κρασιού περιλαμβάνει ετικέτες από πολλές οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας και μια επιλογή από τις σημαντικότερες του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης