ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Michelin-starred chefs, βραβευμένοι mixologists και κορυφαίοι sommeliers σε ένα «φεστιβάλ»  

Με τον τίτλο “Stirring Stars” μία σειρά από exclusive events ανεβάζουν τον πήχη των γαστρονομικών και όχι μόνο εμπειριών στο Mandarin Oriental, Costa Navarino αυτό το καλοκαίρι.

Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, που τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να ανθίζουν στα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας, έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική γαστρονομική και ξενοδοχειακή σκηνή για πολλούς λόγους. Πολύ σύντομα να πούμε πως αφενός φέρνουν διάσημους σεφ του εξωτερικού, που μαγειρεύοντας στη χώρα μας έρχονται σε επαφή με τους δικούς μας σεφ και τα προϊόντα μας και τελικά γίνονται κοινωνοί της ελληνικής γαστρονομίας και πρεσβευτές της στις χώρες και τις αγορές τους. Αφετέρου ο «θόρυβος» που γίνεται λόγω των μεγάλων ονομάτων των events αυτών αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, τις γεύσεις και τις ομορφιές της σε ένα πολύ στοχευμένο κοινό του εξωτερικού, που έτσι ανακαλύπτει τη χώρα μας ως το επόμενο must-visit destination του.

Μπορώ να αναλύσω για πολλή ώρα τις παραπάνω προεκτάσεις, και πιθανώς να αφιερώσουμε και ένα ολόκληρο θέμα για τη σημασία αυτών των guests συνολικά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να στερήσω χρόνο από τα σημαντικά παρακάτω νέα, που σίγουρα ενδιαφέρουν κάθε λάτρη των fine dining & drinking εμπειριών. Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι βραβευμένοι με αστέρια Michelin Chefs, ταλαντούχοι mixologists και διεθνώς αναγνωρισμένοι sommeliers συναντώνται για αξέχαστες βραδιές στο Mandarin Oriental, Costa Navarino για όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ξεχωριστές γαστρονομικές, οινικές και mixology εμπειρίες επιφυλάσσει φέτος στους επισκέπτες του το υπερπολυτελές θέρετρο που άνοιξε πέρσι τις αέρινες πόρτες του στη Μεσσηνία, παρουσιάζοντας μια σειρά από exclusive events με τον τίτλο "Stirring Stars". Ξεκινώντας από τις 26 Μαΐου και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το resort υποδέχεται βραβευμένους και διάσημους επαγγελματίες του χώρου για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking. Το πρώτο ξενοδοχείο της Mandarin Oriental στην Ελλάδα καλεί τους επισκέπτες του να εντρυφήσουν σε εκλεπτυσμένες γεύσεις στον χώρο του “The Private Kitchen” και του “Three Admirals Lounge”, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προτάσεις των συμμετεχόντων chefs, mixologists και sommeliers.

Bertrand Valegeas

Starry Nights

Ο Executive Chef του Mandarin Oriental, Costa Navarino Bertrand Valegeas και η ομάδα του καλωσορίζουν στην κουζίνα του "The Private Kitchen” μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης γαστρονομικής σκηνής, επιφυλάσσοντας ένα απαράμιλλο ταξίδι στη γαστρονομία. Οι επισκέπτες του resort θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα πιάτα επιδραστικών και βραβευμένων με αστέρια Michelin Chefs, οι οποίοι με τη δημιουργικότητα και την έμπνευσή τους θα απογειώσουν την εμπειρία μας.

Alexandre Bader

Το πρόγραμμα:

- 21-22 Ιουνίου: Billecart-Salmon & Kaviari, ο Raphael Bouchez από το Kaviari και ο Alexandre Bader από τη Billecart-Salmon συναντώνται για ένα εκλεκτό πάντρεμα γεύσεων.

Philip Chronopoulos



- 20-21 Ιουλίου: Φίλιππος Χρονόπουλος, ο Executive Chef του Du Palais Royal στο Παρίσι και διακεκριμένος με 2 αστέρια Michelin υπόσχεται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Γαλλίας.

- 20-28 Αυγούστου: Daniele Cason, o πολυβραβευμένος μετρ της ιταλικής κουζίνας επιστρέφει στο Pizza Sapienza by Daniele Cason για να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας.

- 11-12 Οκτωβρίου: Begoña Rodrigo, η καταξιωμένη Chef πίσω από το βραβευμένο με 1 αστέρι Michelin La Salita στην Ισπανία θα συστήσει στους επισκέπτες εντυπωσιακά πιάτα που αντανακλούν τη δημιουργική ματιά της.

Battles of Navarino

Παράλληλα με τη γαστρονομία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν και στην τέχνη του mixology σε μια σειρά από exclusive events, τα “Battles of Navarino” που θα φιλοξενηθούν στο “Three Admirals Lounge". Αγαπημένοι guest mixologists ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ομάδα του ξενοδοχείου προτείνοντας απρόσμενα έως αγαπημένα και old time classic cocktails και χαρίζοντας στους επισκέπτες αξέχαστες βραδιές.

Επιπλέον οι λάτρεις του κρασιού θα ζήσουν μια και μοναδική βραδιά με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, του πρώτου Master of Wine στην Ελλάδα αφιερωμένη στη Louis Roederer ένα από τα πρώτα και παλαιότερα Champagne Houses όπου οι επισκέπτες θα μυηθούν σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες του Οίκου.

Νίκος Γινάργυρος

Το πρόγραμμα:

- 6 Ιουνίου: Νίκος Γινάργυρος, ο έμπειρος mixologist ταξιδεύει από τους Παξούς για μια βραδιά με καινοτόμα cocktails που θα συγκινήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

- 12 Ιουνίου: Louis Roederer & Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μια ξεχωριστή βραδιά με την υπογραφή του Μaster of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη.

Χρήστος Κλουβάτος

- 13 Ιουνίου: Χρήστος Κλουβάτος, ο World Class Bartender θα μυήσει τους παρευρισκόμενους στα μυστικά των premium cocktails.

- 20 Ιουνίου: Βασίλης Μυλωνάς, o Head Bartender του Scorpios Mykonos παρουσιάζει cocktails που αντανακλούν τη φιλοσοφία του.

- 27 Ιουνίου: Gorilla Bar, το hip στέκι της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στη Μεσσηνία για μια αξέχαστη βραδιά με δυνατές γεύσεις.



- 4 Ιουλίου: Line Athens, το αγαπημένο bar για τους λάτρεις των cocktails, το οποίο βρίσκεται στο νούμερο 12 της λίστας με τα World’s 50 Best Bars, θα αποζημιώσει όσους αγαπούν τους ανατρεπτικούς συνδυασμούς.

- 11 Ιουλίου: Αχιλλέας Πλακίδας, o ταλαντούχος mixologist πίσω από το Hive₂O έρχεται για μια βραδιά αφιερωμένη στην τέχνη του καλού cocktail.

- 18 Ιουλίου: Κωνσταντίνος Ριστάνης, ο δημιουργός του Spitaki Cocktail Bar συστήνει signature cocktails από τον αγαπημένο προορισμό των Ιωαννίνων.

- 19-21 Ιουλίου: Metaxa, μια βραδιά στην οποία το φημισμένο spirit γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

- 25 Ιουλίου: Αλέξανδρος Σουρμπάτης, ο πολυβραβευμένος cocktail master συνθέτει προτάσεις με premium spirits.

Two Schmucks



- 1 Αυγούστου: Two Schmucks, το νούμερο 7 των World’s 50 Best Bars από τη Βαρκελώνη ταξιδεύει στη Μεσσηνία χαρίζοντας τις ασύγκριτες γεύσεις του.

- 8 Αυγούστου: Pietro Rizzo, o Global Bar Consultant με πολυετή εμπειρία στον χώρο θα συστήσει cocktails με πρωτότυπους συνδυασμούς και καινοτόμες τεχνικές.

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino υπόσχεται μία σεζόν γεμάτη από απαράμιλλες εμπειρίες μέσα σε ένα καταπράσινο μεσογειακό τοπίο, προσφέροντας ένα καταφύγιο χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Οι επισκέπτες καλούνται να αφεθούν στις ανεπανάληπτες στιγμές που προσφέρει η φυσική ομορφιά του προορισμού και η προσωποποιημένη φιλοξενία, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης