ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Hotel news: Glamping στην Αθήνα, ιστορικά γενέθλια, γευστικά νέα και αύρα από αστέρια Michelin

Τα πιο ενδιαφέροντα νέα συνεχίζουν να καταφθάνουν από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας και η καλοκαιρινή σεζόν προδιαγράφεται συναρπαστική.

Το καλοκαίρι ξεκινά και επίσημα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και με τα new openings, τα guests, τις συνεργασίες και τα νέα που φτάνουν στα αυτιά μας από τα σημαντικότερα ξενοδοχεία της χώρας μας το μυαλό μας ταξιδεύει ήδη στα ομορφότερα μέρη ανά την Ελλάδα, όπου glamping εμπειρίες, guest chefs με αστέρια Michelin, νέοι σεφ και γευστικά αφιερώματα ετοιμάζονται να βάλουν τη δική τους πινελιά στις εξορμήσεις και τις διακοπές μας.

Glamping Εμπειρίες

Στις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε το πρώτο υβριδικό Private Members Club & Glamping στην Ελλάδα, καθώς η Domes ανακοίνωσε πως ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του το 91 Athens Riviera, The Resort. Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχειακό project της Domes στην Αθήνα,με την Grivalia Hospitality υπεύθυνη για τη διεύθυνση του Members Club και την Domes πίσω από τη λειτουργία των 28 πολυτελών cabanas που θα αποτελέσουν την επιτομή της εμπειρίας του glamping, το 91 Athens Riviera, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της φιλοξενίας στην πρωτεύουσα.

Σχεδιασμένο από τους Chadios Architects, αυτό το πρωτοποριακό concept lifestyle φιλοξενίας είναι τοποθετημένο στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, προσφέροντας ένα ήρεμο καταφύγιο δίπλα στη θάλασσα. Η πολυτέλεια διαγράφεται σε κάθε γωνιά των 28 ευρύχωρων “Luxents", που αποτελούν έναν συνδυασμό σουίτας ξενοδοχείου πέντε αστέρων και σκηνής. Με θέα είτε στους καταπράσινους κήπους είτε στην πισίνα, σχεδόν κάθε cabana διαθέτει τη δική της πισίνα, ενώ όλες διακρίνονται για τις σύγχρονες ανέσεις, όπως εξαιρετικά προϊόντα περιποίησης, πλήρως εξοπλισμένου minibar, καφετιέρα Nespresso, τηλεόραση 50 ιντσών και ηχείο Marshall, καθώς και super king size κρεβάτια και πολυτελή λινά.

Την εμπειρία συμπληρώνουν τα μπαρ, καθώς και η άφιξη του Barbarossa Paros. Με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Νίκολη, το Barbarossa θα συστήσει γεύσεις εμπνευσμένες από τις Κυκλάδες και τη Μεσόγειο, καθώς και άλλες τοπικές αγαπημένες επιλογές. Οκτώ ελίτ γήπεδα τένις, γυμναστική στην παραλία, sunrise yoga και sunset pilates, εξατομικευμένη προπόνηση ή ολοκληρωμένη αξιολόγηση σώματος, χαλάρωση στην εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα και fitness στο εξοπλισμένο γυμναστήριο προσφέρουν μια πραγματικά αναζωογονητική διαμονή. Επιπλέον, το signature Domes Soma Spa, “The Finest” αποτελεί έναν άψογο συνδυασμό πολυτέλειας, αποτελεσματικότητας και γνώσης, υποστηριζόμενο από τις προηγμένες ιατρικές φόρμουλες των Augustinus Bader, ELEMIS και iS Clinical.

Michelin-starred Guest Chef

Το rooftop restaurant του Aristide Hotel στη Σύρο με τη μαγευτική θέα υποδέχεται τον βραβευμένο με αστέρι Michelin chef Michael Wignall του The Angel at Hetton στο Yorkshire για δυο μόνο βραδιές. Έτσι στις 1 και 2 Ιουνίου, ο καταξιωμένος Βρετανός σεφ θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον executive chef του ξενοδοχείου, Πέτρο Μπραϊκίδη, και ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι οι επισκέπτες. Το ειδικά διαμορφωμένο μενού 5 σταδίων είναι σχεδιασμένο να αναδεικνύει την τοπική πρώτη ύλη και τις ελληνικές γεύσεις σε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευσή.

Η μαγειρική δεινότητα του Michael Wignall έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μετρώντας μάλιστα πολλαπλά αστέρια Michelin, συμπεριλαμβανομένων και των δύο αστεριών στο Latymer Restaurant του Pennyhill Park. Το 2018 ανέλαβε το εστιατόριο του inn Angel at Hetton, κερδίζοντας ένα αστέρι Michelin μέσα σε ένα μόλις χρόνο λειτουργίας. Εστιάζοντας στη φρέσκια πρώτη ύλη και την βιωσιμότητα, δημιουργεί πολύπλοκα, τεχνικά άρτια πιάτα, ενώ αδιάκοπα αναζητά νέες ιδέες και γαστρονομική έμπνευση ανά τον κόσμο για να ταιριάξει με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία του.

Εμβληματικά Γενέθλια

Το Poseidonion Grand Hotel συμπληρώνει φέτος 110 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του και υποδέχεται τους επισκέπτες του στο νησί των Σπετσών για ακόμα ένα καλοκαίρι γεμάτο ξεχωριστές εμπειρίες. Αποτελώντας σημείο αναφοράς στην ελληνική φιλοξενία από την ίδρυσή του το 1914, το ξενοδοχείο καλωσορίζει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο με τη διαχρονική κομψότητα και την προσωποποιημένη φροντίδα που το διακρίνουν, ενώ φέτος μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στην Gold List 2024 του Condé Nast Traveler με τα καλύτερα ξενοδοχεία και resorts στον κόσμο.

Στο επίκεντρο της γαστρονομικής φιλοσοφίας του Poseidonion Grand Hotel βρίσκεται η αφοσίωση στη βιωσιμότητα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση της μαγειρικής. Φέτος, το ξενοδοχείο καλωσορίζει στην ομάδα του τον σεφ Ηλία Κιαζόλι, ο οποίος απογειώνει τη γαστρονομική εμπειρία με το ταλέντο και το πάθος του. Εκτός από τη βιολογική φάρμα του, το Bostani, το ξενοδοχείο προσφέρει ένα εύρος επιλογών για γευστικά ταξίδια. Από τη χαλαρή ατμόσφαιρα του Library Brasserie μέχρι το κομψό περιβάλλον του εστιατορίου On the Verandah και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του Palms the Bar, κάθε χώρος χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Γαστρονομικά ραντεβού

Το ανανεωμένο Restia Suites άνοιξε τις πόρτες του στο νησί της Κέρκυρας και η σεζόν αναμένεται άκρως γευστική με την υπογραφή του Executive Chef Μίλτου Αρμένη και τα Restia’s Culinary Soirees. Φέρνοντας τη γεύση στο προσκήνιο, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Pietra και ο executive chef τού φιλοξενούν μία σειρά καταξιωμένων σεφ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους διακεκριμένους chef να συνυπογράφουν ένα ξεχωριστό κάθε φορά μενού με παραδοσιακές και σύγχρονες πινελιές, συνοδεία εκλεκτών οινικών επιλογών.

Με την υπογραφή των καλεσμένων σεφ Μανώλη Παπουτσάκη στις 13 Ιουνίου, Γιάννη Λουκάκου και Μιχάλη Χάσικου στις 6 Ιουλίου, Γιάννη Μπαξεβάνη και Jerome Serres στις 28 Αυγούστου, το Restia Suites υπόσχεται να μας ενθουσιάσει. Το Restia Suites μέσω των γαστρονομικών συναντήσεων του Restia's Culinary Soirees προσβλέπει στην αξέχαστη εμπειρία διαμονής σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ξενοδοχείου δεν απευθύνεται μόνο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, αλλά και στους κατοίκους της Κέρκυρας που επιθυμούν να ανακαλύψουν νέες γαστρονομικές εμπειρίες.

Ημέρες Κεφαλονίτικης Γαστρονομίας

Η πλούσια κουζίνα της Κεφαλονιάς καταφθάνει στην κουζίνα του Salonika Restaurant στο Makedonia Palace και ο executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την ομάδα του υποδέχονται τον Κεφαλονίτη chef Γιώργο Αντωνέλλο για ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τα αρώματα του νησιού. Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Κεφαλονίτικη γαστρονομία με αυθεντικές γεύσεις του αγαπημένου νησιού μέσα από πιάτα, όπως η Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, το κουνέλι λαγωτό, η αγκινάρα τηγανιτή, ενώ το μοναδικό terroir της Κεφαλονιάς θα αναδειχθεί μέσα από την ενημερωμένη wine list. Ρομπόλα, μαυροδάφνη βοστιλίδι και μοσχάτο είναι μερικές από τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού που περιλαμβάνει η συνοδευτική λίστα με κρασιά από τα τοπικά οινοποιεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης