ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τo Bodkin είναι η πιο «τίμια» μαύρη κωμωδία που μπορείς να δεις στο Netflix

Τo Bodkin είναι η πιο «τίμια» μαύρη κωμωδία που μπορείς να δεις στο Netflix

Σκηνή από τη σειρά Bodkin του Netflix.

Netflix

Το Bodkin, η σκοτεινή κωμική σειρά μυστηρίου του Netflix είναι μια σειρά που μπορεί να σε βγάλει εύκολα από τον προβληματισμό του τι να δεις στη διάσημη πλατφόρμα streaming.

Δημιουργός του Bodkin είναι ο Jez Scharf, με το Higher Ground των Obamas μεταξύ των παραγωγών του, και πρωταγωνιστής ο Will Forte, κάτι που καθιστά τη σειρά «άξια να της δοθεί χρόνος θέασης».

Σταδιακά, η πλοκή ξετυλίγεται, οι ιστορίες των χαρακτήρων και οι τρέχουσες ιστορίες αποκαλύπτονται, οι σχέσεις μεταξύ τους αναδύονται και γίνεται σαφές ότι τουλάχιστον τις μισές φορές η γραφική Ιρλανδία που μαγεύει τους τουρίστες, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Η σειρά ακολουθεί τον Αμερικανό παρουσιαστή podcast αληθινών εγκλημάτων Gilbert και την ερευνήτρια της Guardian Emmy (Robyn Cara), οι οποίοι συνεργάζονται με τη δημοσιογράφο πάλι του Guardian, Dove (Siobhán Cullen), για να αποκαλύψουν τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις που έγιναν στην ιρλανδική πόλη Bodkin πριν από δεκαετίες.

Καθώς αυτοί οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ συνεχίζουν να ψάχνουν βαθύτερα για απαντήσεις, συγκεντρώνουν την προσοχή των διάφορων κατοίκων της πόλης. Κάποιοι είναι φιλικοί μαζί τους, ενώ άλλοι είναι κάτι παραπάνω από εχθρικοί με τους νέους επισκέπτες.

Παρόλα αυτά, ο Gilbert και η Emmy είναι αποφασισμένοι να πάρουν άλλη μια υπόθεση στα χέρια τους, ενώ η Dove μπλέκεται με το μυστήριο και δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να αποκαλύψει την ταυτότητά των ενόχων.

Η σειρά, στα πρώτα της επεισόδια, έχει να κάνει με τον αντίκτυπο που έρχεται με την αφήγηση μιας ιστορίας για ένα μέρος του οποίου οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τους ξένους. Είτε πρόκειται για ένα podcast είτε για ένα ντοκιμαντέρ, η σχέση που έχουν οι ακροατές ή οι θεατές με τα μέσα που καταναλώνουν είναι παράξενη και καχύποπτη.

Η σειρά έχει έξυπνο χιούμορ, ωραίο σενάριο και δυνατές ερμηνείες, κάτι που μάλλον είναι αρκετό για το Netflix.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ