ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Έμα Στόουν από Κάννες: «Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι η μούσα μου!»

Η Εμα Στόουν με τον Γιώργο Λάνθιμο  στο φετεινό, 77ό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών για την πρεμιέρα της νέας τους ταινίας  «Ιστορίες καλοσύνης» (Kinds of Kindness»

Scott A Garfitt/Invision/AP

Άκρως αποκαλυπτικοί αλλά και με πολύ χιούμορ ήταν οι ηθοποιοί και συνεργάτες του διάσημου σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμου κατά την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας του ταινίας, «Ιστορίες καλοσύνης» (Kind of Kindness) στο 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών.

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου οι ηθοποιοί της ταινίας, κλήθηκαν να απαντήσουν στο πώς είναι να μπαίνει κανείς στον κόσμο του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Εμα Στόουν είπε ότι τον εμπιστεύεται τυφλά μετά από τόσες συνεργασίες και ότι νιώθει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, ενώ η Μάργκαρετ Κουόλι είπε ότι είναι σαν «ελεύθερη πτώση».

Ιδιαίτερα η Εμμα Στόουν, που συνήθως αποκαλείται ως η «μούσα του» καθώς πρωταγωνιστεί στις τελευταίες του ταινίες, πέρασε στην αντεπίθεση: «Αυτός είναι η μούσα μου!» δήλωσε όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία της με τον Έλληνα σκηνοθέτη και αν θεωρεί ότι είναι η μούσα του μετά από τόσες ταινίες που έχουν κάνει μαζί. «Το έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό αυτό» πρόσθεσε γελώντας ο Γιώργος Λάνθιμος.

Μιλώντας για τη συνεργασία τους, η γνωστή ηθοποιός είπε: «Τον γνώρισα πριν δέκα χρόνια περίπου, φάγαμε μαζί για να μιλήσουμε για την ιδέα της "Ευνοούμενης". Μέχρι τότε είχα δει μόνο τον Κυνόδοντα και τον Αστακό. Με κέρδισε η ζεστασιά του και το πόσο ανοιχτός ήταν στη συζήτηση. Και στην "Ευνοούμενη" είχαμε μια θαυμάσια συνεργασία. Τον εμπιστεύομαι περισσότερο από όσο έχω εμπιστευτεί οποιονδήποτε άλλο σκηνοθέτη... Με συναρπάζουν οι ιστορίες του, οι ταινίες του, οι χαρακτήρες τους, ο τρόπος που βλέπει τον κόσμο».

France Cannes 2024 Kinds of Kindness YORGOS LANTHIMOA EMMA STONE WILLEM DAFOE JO ALWIN

Τζο Αλγουιν, Xόνγκ Τσάου, Γουίλεμ Νταφόε, Εμα Στόουν, Γιώργος Λάνθιμος και Τζέσι Πλέμονς στο κόκκινο χαλί του 77ου Φεστιβάλ Καννών

Andreea Alexandru/Invision/AP

Ο Τζέσι Πλέμονς δήλωσε ότι το να εισχωρήσεις στον κόσμο του είναι «μια αργή διαδικασία η οποία ξεκινάει ήδη από το σενάριο», ο Τζο Αλγουιν σημείωσε πως ο κόσμος του Λάνθιμου είναι «κάτι που νιώθεις περισσότερο παρά καταλαβαίνεις», ενώ ο Γουίλεμ Νταφόε είπε ότι η συνεργασία μαζί του είναι «μια απόλαυση γιατί σε βοηθάει να αγγίξεις την ομορφιά».

Περί φεμινισμού

Σε ερώτηση σχετική με το φεμινισμό, η Εμα Στόουν δήλωσε πως είναι φεμινίστρια, ακτιβιστικά ή όχι ακτιβιστικά. «Δεν κάνω ποτέ μια ταινία για το μήνυμά της, αλλά επειδή με ενδιαφέρει ως ηθοποιό για την ιστορία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ