ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision: Σφοδρές αντιδράσεις για τη Γάζα - Ο Γάλλος τραγουδιστής διέκοψε την πρόβα του

O Slimane, ο οποίος εκπροσωπεί τη Γαλλία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, κατά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό στο Μάλμε

AP Photo/Martin Meissner

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και τις απειλές της Ισπανίας, η Ιρλανδία έχασε την τελική πρόβα, ενώ η τραγουδίστρια και πρώην διαγωνιζόμενη Αλεσάντρα Μέλε δεν θα παρουσιάσει τη βαθμολογία της Νορβηγίας, στέλνοντας το μήνυμα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας διέκοψε την τελική πρόβα του στέλνοντας αντίστοιχα το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα. 

Ειδικότερα, ο Slimane ο οποίος εκπροσωπεί τη Γαλλία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί σύμφωνα με τα προγνωστικά, διέκοψε την τελευταία του πρόβα λίγο πριν τον αποψινό τελικό, προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα.

Μάλιστα, βίντεο το οποίο έχει γίνει viral, δείχνει τον τραγουδιστή να λέει τα εξής: «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδήσω για την ειρήνη. Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της συμμετοχής του Ισραήλ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision, στο Μάλμε της Σουηδίας, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 15.000 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης απαιτώντας να αποβληθεί το Ισραήλ από τον τελικό, το οποίο εξίσου αποτελεί ένα από τα φαβορί, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά.

Oι συγκεντρωμμένοι διαδηλωτές κρατούν παλαιστινιακές σημαίες και χαρακτηρίζουν ως «κράτος-τρομοκράτη» το Ισραήλ, για τη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα. Ζητούν τον αποκλεισμό του τραγουδιού, και να ισχύσει στην EBU ό,τι ίσχυσε και με την περίπτωση της Ουκρανίας, λίγα χρόνια πριν, όταν αποκλείστηκε η Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Μάλμε είναι η πόλη όπου κατοικεί η πλειοψηφία του παλαιστινιακής καταγωγής πληθυσμού που ζει στην σκανδιναβική χώρα. Στην πόλη κατέφθασαν για λόγους ασφαλείας εκατοντάδες αστυνομικοί απο όλη την Σουηδία αλλά και από τις γειτονικές Δανία και Νορβηγία, προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις και να εγγυηθούν την ασφάλεια των θεατών και των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό αποστολών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης