ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2024: Σήμερα ο μεγάλος τελικός - Η Ελλάδα, τα φαβορί και ο αποκλεισμός της Ολλανδίας

Η Μαρίνα Σάττι

AP Photo/Martin Meissner

Δωδέκατη ανάμεσα σε 26 συμμετοχές θα διαγωνιστεί στον σημερινό μεγάλο τελικό της Eurovision η Μαρίνα Σάττι με το «Zari».

H Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να βρίσκεται σε καλή θέση, ενώ στα φαβορί του τελικού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο (11/5) και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 στις 22.00, βρίσκεται η Κροατία, που αποθεώθηκε στον Α’ Ημιτελικό.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Ελβετία με το «The Code», στην τρίτη η Ουκρανία με το «Teresa & Maria».

Με ανάρτηση στο Instagram, η Eurovision ανέβασε την τελική λίστα με τις 26 χώρες που θα πάρουν μέρος και τη σειρά με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

  1. Σουηδία
  2. Ουκρανία
  3. Γερμανία
  4. Λουξεμβούργο
  5. Ολλανδία
  6. Ισραήλ
  7. Λιθουανία
  8. Ισπανία
  9. Εσθονία
  10. Ιρλανδία
  11. Λετονία

12. Ελλάδα

13. Ηνωμένο Βασίλειο

14. Νορβηγία

15. Ιταλία

16. Σερβία

17. Φινλανδία

18. Πορτογαλία

19. Αρμενία

20. Κύπρος

21. Ελβετία

22. Σλοβενία

23. Κροατία

24. Γεωργία

25. Γαλλία

26. Αυστρία

Αντιδράσεις για το Ισραήλ - Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας

Αντιδράσεις όμως έχουν υπάρξει για τη συμμετοχή του Ισραήλ, η τραγουδίστρια του οποίου προκρίθηκε στον τελικό. Η Edan Golan δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό κατά την εμφάνισή της στον Β' Ημιτελικό.

Πλήθος κόσμου διαδήλωσαν έξω από το Μάλμο Αrena κατά της συμμετοχής της χώρας στη φετινή διοργάνωση λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Οι Αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα για την προστασία της τραγουδίστριας του Ισραήλ, λόγω απειλών που έχει δεχθεί.

Στο μεταξύ, από τις πρόβες αποκλείστηκε ο τραγουδιστής Joost Klein, που εκπροσωπεί την Ολλανδία.

Ο Klein βρίσκεται υπό έρευνα από την EBU καθώς, ενώ εμφανίστηκε στην παρέλαση της σημαίας στην αρχή της πρόβας, «εξαφανίστηκε» 30 λεπτά αργότερα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Klein να χάσει τη θέση του και στην προτελευταία πρόβα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην διαγωνιστεί στον τελικό, όπως μετέδωσε το Skynews.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι το βράδυ της Πέμπτης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου των 10 προκριθέντων του Β' Ημιτελικού υπήρξε ένα μίνι «επεισόδιο» με την τραγουδίστρια που εκπροσωπεί το Ισραήλ.

Όταν εκείνη ερωτήθηκε εάν «φοβάται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο εκείνη, ή οι υπόλοιποι καλλιτέχνες και το κοινό» ο οικοδεσπότης της συνέντευξης Τύπου, παρενέβη και είπε ότι δεν χρειαζόταν να απαντήσει στην ερώτηση. Ο Joost Klein ωστόσο παρενέβη και την προκάλεσε να απαντήσει φωνάζοντας: «Γιατί όχι;». Ακόμη ωστόσο, δεν έχουν δοθεί επίσημα διευκρινήσεις, εάν αυτή η φράση αναφερόταν στο ερώτημα αν θα έπρεπε να φοβάται η τραγουδίστρια, ή στο εάν θα έπρεπε να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης