ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πάσχα στην Αθήνα: Ένα last-minute guide για Κυριακή του Πάσχα στην πόλη

Πάσχα στην Αθήνα: Ένα last-minute guide για Κυριακή του Πάσχα στην πόλη

Η Αθήνα το Πάσχα έχει τη δική της μαγεία, έτσι όσοι δεν έχουν βάλει ήδη πλώρη για τα νησιά ή δεν βρίσκονται στην ελληνική επαρχία προετοιμάζοντας τις σούβλες, έχουν πολλές και ωραίες εναλλακτικές εντός των τειχών της πόλης.

Η πόλη έχει τη δική της γοητεία στις μεγάλες γιορτές, καθώς το Πάσχα και το 15Αύγουστο μπορούμε να χαρούμε τις ομορφιές της χωρίς κίνηση, μποτιλιάρισμα και προβλήματα με το parking. Εάν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που επέλεξαν να παραμείνουν στο κλεινόν άστυ αυτές τις ημέρες, παρακάτω έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για αυθεντική αλλά και εκλεπτυσμένη κρεατοφαγία την Κυριακή του Πάσχα.

Όπως στο χωριό

tzaki.jpg

Το Τζάκι στο Πολυδένδρι

Εδώ θα νιώσεις σαν Πάσχα στο χωριό, αφού δεν χρειάζεται να είναι καν Πάσχα για να στηθούν οι σούβλες και να τσικνίσει ο ντουνιάς. Πάνω στην πλατεία του χωριού, το Τζάκι -με το τεράστιο τζάκι του στο εσωτερικό- είναι μία αυθεντική ταβέρνα που το καλοκαίρι βγάζει τα τραπέζια της κάτω από τις μουριές και οι ψησταριές δεν σταματούν να καίνε ψήνοντας κορυφαία παϊδάκια, τεράστιες σπαλομπριζόλες, θεϊκά λουκάνικα και ό,τι άλλο σε κρέας βάζει ο νους. Φυσικά δεν λείπουν και τα απαραίτητα παρελκόμενα, όπως βουνά από πατάτες τηγανητές, χορταστικές σαλάτες, φέτα σχεδόν με το κιλό, ψημένο ψωμί από τεράστια καρβέλια, τζατζίκι, χόρτα και όλα τα γνωστά. Το κοκορέτσι συναντάται συχνά και όχι μόνο το Πάσχα, όπως και το κοντοσούβλι.

Info: Πλατεία Ειρήνης, Πολυδένδρι, 2295052319

pipinios.jpg

O Πιπινιός στη Σταμάτα

Στον παραδοσιακό Πιπινιό στη Σταμάτα η προβατίνα και το κοκορέτσι μπαίνουν στη σούβλα ανεξαρτήτως ημερομηνίας, αφού δεν χρειάζονται δικαιολογίες για να αφεθούμε στις καρνιβορικές μας διαθέσεις. Επίσης εδώ σπεσιαλιτέ είναι το αρνάκι και το κατσικάκι στη γάστρα με μελωμένες πατάτες, όλο το χρόνο. Έτσι ειδικά για το Πάσχα δεν το συζητάμε, συμπληρώνουμε με πατάτες, σαλάτες, τζατζίκι, τυροπιτάκια, κολοκυθάκια και φτιάχνουμε το τέλειο γλέντι. Εννοείται πως για όσους δεν είναι fans των εριφίων και των προβάτων, ο Πιπινίος είναι μάστορας στις σπαλομπριζόλες, τις πανσέτες, τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα και όλα τα σχετικά.

Info: Πέππα 1, Σταμάτα, 2106216250

trigono.jpg

Το Τρίγωνο στα Καλύβια

Η παραδοσιακή χασαποταβέρνα που σίγουρα έχει το μερίδιο ευθύνης της για την μεγάλη φήμη της περιοχής στην λαχταριστή κρεατοφαγία σερβίρει καλοψημένο αρνάκι, κατσίκι και κοκορέτσι όλο το χρόνο, μαζί φυσικά με τέλεια παϊδάκια, πληθωρικές σπαλομπριζόλες, ζουμερό συκώτι, τεράστια μπιφτέκια και όλα τα γνωστά συνοδευτικά, σαλάτες, πατάτες, πιπεριές, τζατζίκι, τυροκαυτερή, και όλα όσα χρειάζονται για ένα σωστό κρεατοφαγικό τσιμπούσι όπως αρμόζει στην Κυριακή του Πάσχα μας. Τα τραπεζάκι κάτω από τα πεύκα μας βάζουν απευθείας σε κλίμα εξοχής.

Info: Αθηνών 36, Καλύβια, 229904854

Παράδοση with a twist

stgeorge.jpg

La Suite Lounge

Φέτος, το St. George Lycabettus Lifestyle Hotel μας ετοιμάζει ένα παραδοσιακό Πάσχα στην πόλη με την υπογραφή του executive chef Στέφανου Παπανικολάου και με θέα όλη την Αθήνα. Έτσι, το μεσημέρι του Πάσχα απολαμβάνουμε το πλούσιο buffet με παραδοσιακές γεύσεις και γλυκά. Από τη μία ο καταπράσινος Λυκαβηττός και από την άλλη η πανοραμική θέα της Αθήνας και της Ακρόπολης μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού συνθέτουν μια μοναδική ελληνική εμπειρία, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν παρέα τους παιδαγωγούς- animateurs σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο με ατελείωτα παιχνίδια, «το κυνήγι του θησαυρού», ζωγραφική και δώρα.

Info: Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416191

fsathens-78.jpg

Taverna 37

Στο Four Seasons Astir Palace Hotel το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γεγονότα του χρόνου, εξελίσσεται σε ένα μεγάλο γλέντι δίπλα στη θάλασσα στην Taverna 37. Το εκλεκτό, παραδοσιακό μενού υπογράφουν ο chef Αλέξανδρος Κοσκινάς και η ομάδα του, στήνοντας έξω σούβλες και ψησταριές για μια αυθεντική και άφθονη γιορτή με την πιο ζεστή ελληνική φιλοξενία. Ψητό αρνί, χοιρινό και κοτόπουλο κοντοσούβλι και γαρδουμπάκια πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι μαζί με τα εμβληματικά πιάτα της Taverna 37, όπως η τυροκαυτερή, το τζατζίκι, η μελιτζανοσαλάτα, τα ντολμαδάκια και το σπετσοφάι.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901000

GB-Roof-Garden-Lunch.jpg

GB Roof Garden

Την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden τιμώντας την παράδοση μεταμορφώνεται σε μία ηλιόλουστη αυλή στο κέντρο της Αθήνας με πανοραμική θέα στα ιστορικά μνημεία και με φόντο την άνοιξη. Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα με ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά. Η εμπειρία απογειώνεται με ένα πλούσιο πασχαλινό μπουφέ δια χειρός Αστέριου Κουστούδη που περιλαμβάνει παραδοσιακά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών εδεσμάτων της ελληνικής κουζίνας με αποκορύφωμα τα live carving stations με αρνί και κοντοσούβλι. Το γεύμα ολοκληρώνεται με δροσερά φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά ελληνικά γλυκά, ολόφρεσκα ατομικά επιδόρπια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις.

Info: Β. Γεωργίου Α', Σύνταγμα, 2103330000

Milos_2__288.jpg

Milos Athens

Το Ελληνικό Πάσχα είναι η απόδειξη ότι η παράδοση αποτελεί την πραγματική σύνδεση με το παρελθόν μας. Έτσι, για την οικογένεια του Estiatorio Milos, που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια παρουσίας του στην πόλη της Αθήνας, η συνέπεια στις γεύσεις του τόπου μας είναι προτεραιότητα και διαρκής δέσμευση. Επιλέγοντας λοιπόν τη φυσικότητα και τη νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας, το Estiatorio Milos Athens μας περιμένει, όπως πάντα, για να απολαύσουμε έναν ξεχωριστό συνδυασμό παραδοσιακών γεύσεων που έχουν σχεδιαστεί για το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα. Ο σεφ Κώστας Σπηλιάδης και η ομάδα του θα μας υποδεχθούν την Κυριακή του Πάσχα για ένα αυθεντικό πασχαλινό γλέντι, με το αγαπημένο μενού του εστιατορίου να συμπληρώνει αυτή τη φορά την πιο φιλική εορταστική ατμόσφαιρα.

Info: 3-5 Κολοκοτρώνη, Αθήνα, 2166003320

Ark_Glyfada09231.jpg

Ark

Ο Executive Chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του (Αντώνης Ζερίδης και Διονύσης Ζαχαρόπουλος) σε συνεργασία με τη chef Μυρσίνη Λαμπράκη, στρώνουν ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι με τις αγαπημένες γεύσεις της Κρητικής κουζίνας. Αυτή η γαστρονομική εμπειρία θα έχει ως κεντρικό στοιχείο το αρνί, το αγαπημένο έδεσμα του Πάσχα. Στον κήπο του εστιατορίου, η Μυρσίνη Λαμπράκη και η ομάδα της θα στήσουν αντικρυστιέρες με εξωτερικές φωτιές, μεταφέροντας αυτόματα τον επισκέπτη σε μια ιεροτελεστία αντικριστού στην Κρήτη. Μαγείρεμα στη φωτιά με ξύλα, πρώτες ύλες από κρητικούς παραγωγούς και κρέας που θα έρθει κατευθείαν από τους βοσκούς στα Ανώγεια, θα δώσουν μια νέα διάσταση στην παραδοσιακή γεύση του αρνιού του Πάσχα.

Info: Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882

ΔΗΜΟΦΙΛΗ