Ένα bar restaurant φέρνει το Μεξικό στο Νέο Ψυχικό με δυνατές υπογραφές σε κουζίνα και μπαρ
Ανανεώθηκε:
Το Dirty Sanchez έχει βάλει για καλά τη μεξικάνικη fiesta στη ζωή μας, χάρη στα υπέροχα πιάτα του Σπύρου Μαυροειδή, τα εξαιρετικά cocktails του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και τις αλέγρες latin μουσικές των DJ & live του.
Πρέπει να έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας χρόνος από όταν το κεφάτο Dirty Sanchez με το τεράστιο μπαρ του, τους υπερμεγέθεις κάκτους με τα sombreros τους, τους γεμάτους φυλλωσιές τοίχους του, τα χαρούμενα χρώματα, τις neon επιγραφές του και τις ζεστές γωνιές του μπήκε στη ζωή μας και τη γέμισε διάθεση για Mexican fiesta βραδιές γεμάτες χορό και απίθανες γεύσεις.
Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που το αλέγκρο restaurant bar κέρδισε αμέσως τον τίτλο του απόλυτου σημείου συνάντησης για το κομψό crowd του Νέου Ψυχικού, και όχι μόνο, αφού όποια μέρα και να βρεθείς στον μέσα στη θετική ενέργεια εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του είναι γεμάτο από ευδιάθετες παρέες που απολαμβάνουν τις dirty margaritas τους πάνω από λαχταριστά πιάτα με ξεκάθαρα μεξικάνικη ψυχή και κάποιες όμορφες εξωτικές νότες.
Το σημαντικό ήταν πως από την πρώτη στιγμή το Dirty Sanchez Cantina Mexicana δεν ήταν άλλο ένα μεξικάνικο εστιατόριο, αλλά ένα restaurant bar που επένδυσε πολύ σοβαρά στη δημιουργία ενός venue για ποιοτικές εξόδους στην πόλη με λατινοαμερικάνικο αέρα φυσικά. Η επιμέλεια του μενού ανήκει στον πολύ δυνατό σεφ Σπύρο Μαυροειδή, ενώ αντίστοιχη βαρύτητα δόθηκε και στο κομμάτι του μπαρ με τον βραβευμένο bartender Μανώλη Λυκιαρδόπουλο να σχεδιάζει “dirty” εκδοχές αγαπημένων cocktails και όχι μόνο. Ο ταλαντούχος Μάριος Βόκρης βρίσκεται στην καθημερινότητα της μπάρας και μας κατευθύνει στις επιλογές μας με βάση τις γευστικές μας προτιμήσεις, εάν αυτό είναι κάτι που θέλουμε.
Το Dirty Sanchez όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ατμόσφαιρα, το ποτό και το φαγητό για να κερδίσει την καρδιά μας, αφού ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει και στο κομμάτι της αυθεντικής διασκέδασης, κάτι που ομολογουμένως λείπει συχνά από τη ζωή μας και από τις εξόδους μας τα τελευταία χρόνια. Έτσι εδώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο αναλαμβάνουν να μας ξεσηκώσουν -και μάλιστα live- μουσικά οι Son Latinos και χορευτικά οι La Timba, ενώ πολύ συχνά οργανώνονται και άλλα live gigs, τα οποία συναρπάζουν και τα οποία ανακοινώνονται μέσα από τα social media του εστιατορίου.
Εμείς βρεθήκαμε εκεί, προκειμένου να δοκιμάσουμε το νέο μενού του αγαπημένου μας restaurant bar πριν λίγες ημέρες και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, τις οποίες φυσικά και θα μοιραστούμε μαζί σας. Η αρχή έγινε -όπως πάντα πρέπει να γίνεται σε κάθε μεξικάνικο εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του- με χειροποίητα nachos, τρίχρωμα στην περίπτωση του Dirty Sanchez αφού φτιάχνονται από καλαμπόκι, σπανάκι και χαρούπι, και δύο θεϊκά συνοδευτικά: ένα από τα καλύτερα guacamole της πόλης, τόσο όσο ακριβώς πρέπει πικάντικο με σαφή την παρουσία του κόλιανδρου και των aji jalapenos, και ένα άκρως λαχταριστό chilli con carne με τον μοσχαρίσιο κιμά να έχει χυλώσει τέλεια μαζί με κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και χειροποίητη sour cream να δίνει την απαραίτητη οξύτητα και δροσιά.
Σχεδόν παράλληλα με τα παραπάνω έφτασε στο τραπέζι μας και μία πολύ δροσερή και ανάλαφρη σαλάτα με μαύρη κινόα, καλαμπόκι, φασόλια, αγγούρι και tamarind sauce στη οποία ο σεφ είχε προσθέσει και ανανά και νομίζω πως ήταν ακριβώς αυτή η εξωτική νότα που έδινε και το ιδιαίτερο twist που έκανε όλη τη διαφορά.
Φυσικά και συνοδεύσαμε το δείπνο μας με signature cocktails από τη νέα λίστα, και πιο συγκεκριμένα από το section “Sanchez Loves Food” που έχει σχεδιαστεί ακριβώς για “pairing” με το φαγητό. Προσωπικά ξεχώρισα το απίθανο Dirty Bloody Mary, που εδώ επιλέγουμε εάν το θέλουμε με βότκα ή με τεκίλα, και έχει όλη τη γοητεία του κλασσικού αγαπημένου μας ποτού μαζί με όλη την αψάδα και το ανανεωτική διάθεση του signature twist του που κρύβεται στο μυστικό Sanchez bloody mix. Εξαιρετικό και το Dirty Negroni, λιγότερο πικρό από το κλασσικό, αλλά εξίσου ενδιαφέρον.
Η tostada με το ταρτάρ μοσχάρι, εκτός από εξαιρετικά φωτογενής όπως φαίνεται άλλωστε, είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις spicy εκρήξεις, που προέρχονται από την κρέμα avocado-wasabi που έχει προσθέσει ο σεφ και αλλάζει εντελώς την κλασσική συνταγή, δίνοντάς της ένα συναρπαστικό fusion twist.
Από τα πιο δημοφιλή πιάτα του μενού και απόλυτα δικαιολογημένα είναι τα tacos με τις ζουμερές από μέσα και έξτρα τραγανές απέξω γαρίδες, τη jalapeno mayo, το yuzu και τη λεπτοκομμένη ρέβα. Ένα πιάτο πολύ ανάλαφρο και ιδανικό για να συνοδεύσει το cocktail μας σε μία βραδιά έξω με φίλους, χορό και κουβέντα.
Σε πολύ comfort και εξαιρετικά νόστιμους τόνους κινείται το πληθωρικό chimichangas με την τραγανή τορτίγια να κρύβει μέσα της ζουμερές μπουκιές κοτόπουλο, σωταρισμένες πολύχρωμες πιπεριές, melted cheese και χειροποίητη sour cream. Προσωπικά, εάν δεν ήξερα τη συνέχεια που ερχόταν, δεν θα είχα αφήσει ούτε μία μπουκιά.
Η συνέχεια λοιπόν βρίσκεται στα κυρίως που ο σεφ έχει πάρει πολύ προσωπικά, ανανεώνοντας μερικές υπερδιάσημες μεξικάνικες συνταγές, όπως το εντυπωσιακό και πικάντικο ossobuco barbacoa που έρχεται τρυφερό και ζουμερό, σερβιρισμένο σε ένα τεράστιο plateau (ιδανικά θεωρώ πως είναι ένα πιάτο για δύο άτομα), ενώ έχει ένα μικρό κουταλάκι βυθισμένο στο κόκκαλο για να απολαύσεις το υπέροχο μεδούλι. Μαζί έρχονται πιτούλες καλαμποκιού, καλαμπόκι σε kimchi, σαλάτα, καψαλισμένες πιπεριές padron και μερικά ακόμη συνοδευτικά σε περίπτωση που θέλεις να το δοκιμάσεις «τυλιχτό».
Σε αντίστοιχο «διαδραστικό» mood και το fajitas κοτόπουλο με το θεσπέσιο τηγανητό ρύζι, το pico de gallo, την ηπίως spicy σως adobo και τη sour cream για να φτιάξεις το δικό σου πεντανόστιμο πιτάκι, όπως ακριβώς το λαχταράς και να το απολαύσεις με την ησυχία σου.
Φυσικά και δεν αποχωρείς από το Dirty Sanchez χωρίς να δοκιμάσεις τα talk of the town churros που έρχονται καυτά και πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα και βυθίζονται σχεδόν ηδονικά στις σως σοκολάτας, dulce de leche και φράουλας, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός και τη διάθεση της στιγμής.
Info: Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό, 2106755345, IG/ @dirtysanchezathens