ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν πλήρωσε τη δημοτικότητα της με τη ζωή της

Είχε γίνει γνωστή ως Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν και για αυτό δολοφονήθηκε από τον αδλεφό της. Αυτός ήταν ένας ακόμη “φόνος τιμής” από αυτούς που κάθε χρόνο κοστίζουν τη ζωή σε 500 γυναίκες περίπου το χρόνο που δολοφονούνται στη χώρα, συνήθως από συγγενείς τους. Ο λόγος; Προσβάλουν τα ήθη και τις αξίες της φαμίλιας.

Η Qandeel Baloch, όπως ήταν και το ψευδώνυμο της στα κοινωνικά δίκτυα, δολοφονήθηκε το Σάββατο, από τον νεότερο αδερφό Daniyal Jugnnoo, στην πόλη Multan όπου διέμενε. Η ίδια, τρεις μόλις εβδομάδες πριν είχε ζητήσει με επιστολές της προς τον υπουργό των Εσωτερικών, τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ και τον Γενικό Ανακριτή της χώρας, προστασία. Πριν δολοφονηθεί η Baloch είχε ζητήσει τη βοήθεια των αρχών μετά από απειλές που είχε δεχθεί κατά της ζωής της.

Η πακιστανική αστυνομία ανακοίνωσε εχθές τη σύλληψη του φονιά συγγενή της. Όπως ομολόγησε ο ίδιος «σκότωσε την αδελφή του για την τιμή της οικογένειας του».

Ποια ήταν η Qandeel Baloch

To πραγματικό της όνομα ήταν Fouzia Azeem και ήταν 26 χρονών. Μετά το διαζύγιο της από τον σύζυγο της η ίδια είχε επιλέξει να «αγκαλιάσει» ένα δυτικό τρόπο ζωής. Από το 2014, όταν και ξεκίνησε να δημιουργεί την ψηφιακή περσόνα της η Azeem ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μέσα από τα social media με αναρτήσεις που αλίευαν likes και της έφερναn followers.

Πέρα από τις «υποσχόμενες», θελκτικές πόζες της, η 26χρονη συχνά μιλούσε κατά τις καταπίεσης που υπομένουν οι γυναίκες της χώρας της ως μια Κιμ Καρντάσιαν της πατρίδας της με λόγο, άποψη και καμπύλες.

Η Azeem είχε προκαλέσει πολύ τους συντηρητικούς της χώρας της όταν ανήμερα της Ημέρας των Ερωτευμένων ανήρτησε φωτογραφία της φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ.

Ήταν η αντίσταση της στην έκκληση του πακιστανού προέδρου που είχε ζητήσει από τους νέους να γυρίσουν την πλάτη σ' αυτή τη «δυτική» γιορτή.

Λίγο καιρό πριν μια selfie της με θρησκευτικό αξιωματούχο προκάλεσε οργή με πολλούς να κάνουν λόγο ότι «γελοιοποιεί τη θρησκεία».

Αν και η ίδια είχε ζητήσει να την προστατέψουν κανείς δεν έδωσε σημασία.

Όπως ανέφερε το BBC υπάρχει μια αμφιλεγόμενη διάταξη του ισλαμικού δικαίου που ισχύει στο Πακιστάν σύμφωνα με την οποία, οι άνδρες που σκοτώνουν γυναίκες της οικογένειάς τους μπορούν να αποφύγουν την καταδίκη αν οι συγγενείς τους δώσουν άφεση αμαρτιών με αντάλλαγμα την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης.

Ο στραγγαλισμός της Κιμ Καρντάσιαν του Πακιστάν ίσως μείνει ατιμώρητος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης