ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ο Θρήνος του Κάμερον»: Ποια μελωδία μουρμούρισε ο ηττημένος του Brexit;

«Ο Θρήνος του Κάμερον»: Ποια μελωδία μουρμούρισε ο ηττημένος του Brexit;

Δεν πρέπει να υπάρχει πιο ευτυχισμένος πολιτικός σήμερα στον κόσμο από τον Ντέιβιντ Κάμερον που αφήνει την καυτή πατάτα του Brexit στην Τερέζα Μέι και προχωράει, γεμάτος κέφι, στο μέλλον.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος με το οποίο ανακοίνωσε την παραίτηση του από πρωθυπουργός της Βρετανίας, κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν καθώς όλα καταγράφτηκαν από την κάμερα.

Οδεύοντας προς την πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Κάμερον αφήνει τον εαυτό του να χαλαρώσει μουρμουρίζοντας μια μελωδία καταλήγοντας στο απίθανο “Right” και “Good”. Ο Κάμερον επιβραβεύει τον εαυτό του για όλα, μπράβο, σωστά!

Με το video να κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας τους φιλόμουσους και τους επαγγελματίες της παρτιτούρας σε ένα λυρικό κυνήγι θησαυρού, ο Ντέιβιντ Κάμερον κατάφερε να γίνει ο viral πολιτικός της ημέρας με ευαισθησίες μελωδικές.

Στην αρχή κάποιοι υπέθεσαν ότι επρόκειτο για το μουσικό θέμα της βραβευμένης, και δη πολιτικής, τηλεοπτικής σειράς «Η Δυτική Πτέρυγα».

Έκαναν λάθος.

Άλλοι πάλι υπέθεσαν ότι ο υπό παραίτηση Βρετανός πρωθυπουργός θυμήθηκε μια μελωδία που σιγοψιθύριζε ο Γουίνι, το Αρκουδάκι.

Έκαναν λάθος.

Το «ντου – ντου – ντου – ντου» που τραγούδησε ο Κάμερον απομακρυνόμενος από τις κάμερες για να μπει στην πρωθυπουργική κατοικία στην οδό Ντάουνινγκ νούμερο 10 συνοδεύτηκε από ένα χαλαρό, ευχάριστο περπάτημα που ταιριάζει σε ένα εύθυμο επαγγελματία.

«Πρόκειται για το κομμάτι 'Heaven Knows I'm Miserable Now' των 'The Smiths'» είπαν χρήστες των κοινωνικών δικτύων με άλλους να επιμένουν ότι είναι το μουσικό σήμα του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4. ΟΛΑ Λάθος!

no1

Καθώς ο Κάμερον αφήνει το θρόνο του στην Τερέσα Μέι ο ραδιοφωνικός σταθμός Classic FM ανέλαβε να κάνει μια εκτενή, σχεδόν εξαντλητική μουσική ανάλυση των τεσσάρων νοτών, ονόμασε τη μελωδία «O Θρήνος του Κάμερον» και είναι κατηγορηματικό: πρόκειται για μια μελωδία με αναφορές στον Βάγκνερ και τον Μπετόβεν. Είναι ένα κομμάτι κλασικό, ιδανικό για έναν άντρα που οφείλει να προσαρμοστεί τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του (μία σύζυγος, τρία παιδιά) στα νέα δεδομένα asap καθώς μετά το δημοψήφισμα, τα τρία επιπλέον χρόνια εξουσίας είναι άκυρα.

Από την Τετάρτη 13/7/2016 όταν και θα παραδώσει την παραίτησή του στην βασίλισσα Ελισάβετ ο Κάμερον θα έχει μείωση μισθού κατά 82.000 ευρώ ετησίως, θα πρέπει να αδειάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την πολυτελή κατοικία των 3,6 εκατ. λιρών και οφείλει να καθησυχάσει τη σύζυγό του Σαμάνθα και τα τρία τους παιδιά, την 12χρονη Νάνσυ, τον 10χρονο Έλγουεν και την 5χρονη Φλορένς ότι έχουν μέλλον εξασφαλισμένο.

Σωστά; (βλ. "Right")

Μπράβο! (βλ. "Good")

Bonus «Ο Θρήνος του Κάμερον», τρία μουσικά κομμάτια