ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015: 10 memes που λύγισαν το διαδίκτυο

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015: 10 memes που λύγισαν το διαδίκτυο

Παραφράζοντας τη φράση "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας", η Telegraph τέτοιες μέρες, ένα ακριβώς χρόνο πριν αποφάσισε να διασκεδάσει την επικαιρότητα παρουσιάζοντας τα καλύτερα memes για την ελληνική κρίση χρέους. Tίτλος του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας "Beware of Greeks bearing GIFs".

Σήμερα, στην επέτειο ενός Όχι που έγινε Ναι για περισσότερους από έναν λόγους, τα memes που έγιναν viral μας υπενθυμίζουν τις ιστορικές στιγμές που ζήσαμε -στα όρια. Με τη σάτιρα να αποδεικνύεται η καλύτερη στρατηγική συμπεριφοράς απέναντι στην αβεβαιότητα παραθέτουμε όλα εκείνα τα memes που κέρδισαν το διαδίκτυο εκτός συνόρων.

Ένα χρόνο πριν ο κόσμος είχε έρθει πάνω κάτω οπότε το Internet φρόντισε να τα φέρει στα ίσια τους. Ακολουθεί εγγυημένη αστειότητα (ελεύθερη απόδοση του hilarity ensues που αδυνατούμε να μεταφράσουμε ιδανικότερα γιατί είναι πολλά τα γέλια ψηφοφόρε).

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η Ευρώπη και η Ελλάδα άλλαξαν. Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι υποστηρικτές του Μένουμε Ευρώπη κονταροχτυπήθηκαν με όλους όσοι ψήφισαν υπέρ ενός Όχι που χάθηκε στο δρόμο.

Το CNN θυμάται την επέτειο εδώ.