ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπόμπι Ραϊντέλ: Πέθανε ο τραγουδιστής του «Volare»

Μπόμπι Ραϊντέλ: Πέθανε ο τραγουδιστής του «Volare»
ΑP Photo

Πέθανε ο τραγουδιστής του θρυλικού «Volare», Μπόμπι Ραϊντέλ, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 80 του χρόνια. Το θάνατό του επιβεβαίωσε ο θρύλος του ραδιοφώνου, Τζέρι Μπλαβάτ, που ήταν στενός φίλος του.

Ο Μπόμπι Ραϊντέλ, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Ρόμπερτ Ρινταρέλι, είχε 34 τραγούδια στο chart του Billboard Hot 100, μεταξύ των οποίων το Wild One, που βρισκόταν στο Νο2, το Volare στο Νο 4, το Swingin’ School και το The Cha-Cha-Cha.

Ο τραγουδιστής είχε πρωταγωνιστήσει, μαζί με την Αν Μάργκαρετ, τον Ντικ βαν Ντάικ και τη Τζάνετ Λι, στην υποψήφια για Όσκαρ ταινία Bye Bye Birdie.

Ο αλκοολοσμός και οι μεταμοσχεύσεις

Το 2003 η πρώτη του σύζυγος, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 36 χρόνια, πέθανε από καρκίνο. Ο Ραϊντέλ έγινε αλκοολικός.

«Υπήρχε ένα τεράστιο κενό στη ζωή μου, δεν υπήρχε κάποιος να ξαπλώσω μαζί του στο κρεβάτι, να μιλήσω μαζί του, να γελάσω» είχε πει το 2016.

«Το έριξα στο ποτό. Και η βότκα έγινε ένας πολύ καλός φίλος και μετά ήρθε η διπλή μεταμόσχευση. Νέο συκώτι και καινούργιο νεφρό από το ποτό».

Ο Ραϊντέλ υπεβλήθησε διπλή μεταμόσχευση το 2012 ενώ έγινε μεγάλος υποστηρικτής των μεταμοσχεύσεων, βοηθώντας μη κυβερνητικές οργανώσεις που στήριζαν οικογένειες που αναζητούσαν μοσχεύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ