ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι καλύτερες σειρές & ταινίες του 2020 στην COSMOTE TV που αξίζουν μια θέση στο μενού ψυχαγωγίας μας

Οι καλύτερες σειρές & ταινίες του 2020 στην COSMOTE TV που αξίζουν μια θέση στο μενού ψυχαγωγίας μας

Τους τελευταίους μήνες, η έννοια της διασκέδασης έχει πάρει άλλες, περισσότερο τεχνολογικές και σπιτικές διαστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα της ψυχαγωγίας στο σπίτι περιλαμβάνει συνήθως -σε καθημερινή βάση πλέον- στιγμές θέασης και home cinema εμπειρίες.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, αυτόν τον Δεκέμβριο και δη, αυτές τις γιορτές, θα συνεχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, απολαμβάνοντας εμπειρίες θέασης και «μαραθώνιους» σειρών στην COSMOTE TV. Ποιες είναι όμως, οι επιλογές που αξίζουν μία θέση στο πρόγραμμά μας την περίοδο που διανύουμε; Τι καινούριο υπάρχει για να παρακολουθήσουμε και ποιες είναι οι ταινίες και οι σειρές που θα δώσουν ώθηση στις στιγμές μας εντός, μέσα από το ρομαντικό, περιπετειώδες και ενδιαφέρον περιεχόμενό τους;

Για τους σινεφίλ και τους λάτρεις των σειρών, η αναζήτηση των κορυφαίων επιλογών αποτελεί σημαντική υπόθεση. Έχετε κάθε λόγο, λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο τώρα, ώστε να δημιουργήσετε το τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα σας συντροφεύσει αυτόν τον μήνα και δη, κατά τη διάρκεια των γιορτών, όπου ο ελεύθερος χρόνος εντός θα είναι περισσότερος.

Από το «Magnum P.I.», στο «The Pembrokeshire Murders» και από το «Fleabag» στο νέο «The Twilight Zone» από τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ, τη δραματική σειρά «The Good Lord Bird» με τον Ίθαν Χοκ, το ιταλικό «My Brilliant Friend» που βασίζεται στη γνωστή ανθολογία της Έλενα Φεράντε και μεταξύ άλλων, στο εκπληκτικό τηλεοπτικό δράμα «The Virtues» που συγκεντρώνει ήδη βαθμολογία πάνω από 8 στο IMDb. Οι επιλογές ψυχαγωγίας στη μικρή οθόνη είναι πολλές αυτόν τον Δεκέμβριο. Στη λίστα που ακολουθεί όμως, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για «μαραθώνιους» σειρών και ταινιών που περιλαμβάνονται στις κορυφαίες του 2020 και σίγουρα αξίζουν μια θέση στη λίστα των τηλεοπτικών σας προβολών.

«Έτερος Εγώ: Κάθαρσις» για ένα απολαυστικό, back to back Σαββατοκύριακο

Οι ξένες σειρές και ταινίες κυριαρχούν συνήθως στο μενού των τηλεοπτικών μας προβολών. Όταν, λοιπόν, μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια σειρά ελληνική και άκρως ποιοτική και συναρπαστική, έχουμε κάθε λόγο να την εντάξουμε στο πρόγραμμά μας. Ο νέος κύκλος της σειράς «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις», είναι μία από αυτές τις επιλογές. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Τάσος Νούσιας, ο Πέτρος Λαγούτης, ο Μάνος Βακούσης, η Κατερίνα Διδασκάλου και η Μελισσάνθη Μαχούτ, δίνουν ξανά τον καλύτερό τους εαυτό στη μικρή οθόνη και βάζουν σασπένς στα απογεύματα και τα βράδια στο σπίτι, ενώ στο καστ της σειράς, θα δείτε -μεταξύ άλλων- τώρα τον Ορφέα Αυγουστίδη, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Γεράσιμο Γεννατά, την Κόρα Καρβούνη και τη Μυρτώ Αλικάκη. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τον προηγούμενο κύκλο της σειράς «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές», τώρα είναι ευκαιρία να το κάνετε. Ο νέος κύκλος, πάντως, αποτελείται από οκτώ επεισόδια και ενδείκνυται για back to back θέαση όλων των επεισοδίων ή για ένα Σαββατοκύριακο binge watching. Πολλές ανατροπές και μία καλοστημένη πλεκτάνη που αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια και φέρνει τον καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη αντιμέτωπο με τις αστυνομικές αρχές, για μια σειρά από δολοφονίες με θύματα φοιτήτριες. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης σας.

Πού, πότε και πώς θα δείτε τη σειρά: Ο νέος κύκλος της σειράς θα προβληθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο COSMOΤΕ SERIES MARATHON HD, με οκτώ επεισόδια back to back από τις 6 το απόγευμα. Την ίδια ημέρα στις 6 το απόγευμα, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, ενώ λίγο πριν από την πρεμιέρα της νέας σεζόν, θα έχετε την ευκαιρία να συντονιστείτε στο COSMOTE SERIES MARATHON HD (Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 18.00) και να παρακολουθήσετε μέσα από έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο όλα τα επεισόδια του προηγούμενου κύκλου επεισοδίων «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές».

Βάζοντας σασπένς στις βραδιές στο σπίτι με το «Your Honor»

Στην περίπτωση που είστε λάτρεις των θρίλερ και του τηλεοπτικού σασπένς, μία ακόμη πρόταση για το μενού των τηλεοπτικών σας προβολών αυτές τις γιορτές είναι το «Your Honor». Πρόκειται για ένα αγωνιώδες θρίλερ ανατροπών που φέρει τις υπογραφές των παραγωγών των εκπληκτικών σειρών «The Good Wife» και «The Night Of» και στο οποίο πρωταγωνιστούν ο υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bryan Cranston από το «Breaking Bad», ο Hunter Doohan από το «What If» και ο ταλαντούχος Michael Stuhlbarg, τον οποίο απολαύσαμε στο «Call Me By Your Name». Τι θα δείτε στα δέκα πρώτα επεισόδια της σειράς; Έναν έγκριτο δικαστή να αναγκάζεται να συγκαλύψει το φονικό έγκλημα του ίδιου του γιου του και στη συνέχεια, με τις τύψεις να τον βασανίζουν, αλλά και την ισχυρότερη μαφιόζικη οικογένεια της περιοχής να αναζητά δικαιοσύνη, να προσπαθεί να ανακαλύψει μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να προστατεύσει το ίδιο του το παιδί.

Πού, πότε και πώς θα δείτε τη σειρά: Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου στο COSMOΤΕ SERIES HD και αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο μέσα από τον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (υπηρεσία COSMOTE TV Plus).

«The Stand» με την Whoopi Goldberg σε μία μετα-αποκαλυπτική ιστορία επιβίωσης

Με την ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους μας και βραβευμένη με Όσκαρ Whoopi Goldberg σε πρωταγωνιστικό ρόλο, το «The Stand» αποτελεί μια σειρά τρόμου και φαντασίας, την οποία αξίζει να εντάξουμε στο πρόγραμμα της ψυχαγωγίας μας εντός, τα φετινά Χριστούγεννα. Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Stephen King και αναμένεται να μας καθηλώσει, μέσα από τις συναρπαστικές εικόνες και φυσικά, το ιδιαίτερο σενάριό της. Στα πρώτα εννέα επεισόδιά της σειράς, θα δείτε το πώς ένα ανθρώπινο λάθος απελευθερώνει έναν φονικό ιό και οδηγεί σε μια μετα-αποκαλυπτική ιστορία επιβίωσης, καθώς και το πώς στη νέα, κατεστραμμένη Αμερική, μια ομάδα επιζώντων αγωνίζεται να βρει νόημα σε μια νέα πραγματικότητα. Μια ματιά στο τρέιλερ της σειράς που ακολουθεί, είναι αρκετή για να πάρετε μια «γεύση» από όλα όσα θα παρακολουθήσετε στις οθόνες σας αυτόν τον Δεκέμβριο, επιλέγοντας το «The Stand». Εμείς να αναφέρουμε απλώς ότι εκτός από τη Whoopi Goldberg, στη σειρά πρωταγωνιστεί επίσης ο Alexander Skarsgard από το «True Blood», ο James Marsden από το «X-Men», αλλά και ο Marilyn Manson -ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει συμβάλει και τραγουδιστικά στο soundtrack της σειράς- σε ρόλο-έκπληξη.

Πού, πότε και πώς θα δείτε τη σειρά: Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου στο COSMOΤΕ SERIES HD, στις 11 το βράδυ, 24 ώρες μετά την Αμερική και με ένα επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

Το «Small Axe» σας αποκαλύπτει την άλλη πλευρά της βρετανικής ιστορίας

Έχοντας συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία και πολλές θετικές κριτικές στο IMDb, το «Small Axe» είναι ένα κοινωνικό δράμα που θα σας κρατήσει καθηλωμένους στις οθόνες σας, χωρίς να βαρεθείτε στιγμή. Πρόκειται για μία βρετανική σειρά ταινιών ανθολογίας, που αποτελεί το τηλεοπτικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ Steve McQueen -του σκηνοθέτη του «12 Χρόνια Σκλάβος»- και φέρνει στη μικρή οθόνη τις ξεχωριστές ιστορίες μεταναστών στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του ‘60 και του ‘70. Θίγοντας μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός και η ισότητα, το «Small Axe» θα σας κρατήσει συντροφιά και θα σας ευαισθητοποιήσει απέναντι σε μια σειρά από σημαντικά θέματα, που μας απασχολούν μέχρι σήμερα.

Πού, πότε και πώς θα δείτε τη σειρά: Η σειρά είναι διαθέσιμη στη δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Οι πιο «φρέσκες» κινηματογραφικές επιλογές

Τέλος, αν επιθυμείτε να ενισχύσετε το φετινό, γιορτινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών σας προβολών και με μερικές ταινίες, τότε σας έχουμε αρκετές προτάσεις, οι οποίες μάλιστα μόλις έφτασαν στη μικρή οθόνη, κατευθείαν από τις κινηματογραφικές αίθουσες. Στη δική μας λίστα με τις νέες must-see ταινίες του φετινού Δεκεμβρίου περιλαμβάνεται το «The Doorman» με τους Jean Reno και Ruby Rose, το «The Secret Garden» με τους Colin Firth και Julie Walters, το «How to be a good wife» με τις Juliette Binoche και Yolande Moreau, το «Fatman» με τους Mel Gibson, Walton Goggins και Marianne Jean-Baptiste και μεταξύ άλλων, το «Run» με τις Sarah Paulson, Kiera Allen και Onalee Ames.

Πώς θα δείτε τις ταινίες: Μπορείτε να νοικιάσετε όλες τις ταινίες που προαναφέραμε και ακόμη περισσότερες χάρη στη νέα PVod υπηρεσία της COSMOTE TV -και συγκεκριμένα, μέσα από το Movies Club- και να τις παρακολουθήσετε λίγο μετά την έξοδό τους στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική προβολή. Η υπηρεσία περιλαμβάνει, μάλιστα, αυτόν τον Δεκέμβριο 21 ακόμη κινηματογραφικές ταινίες που θα κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα.

Ετοιμάζουμε, λοιπόν, σήμερα κιόλας τη λίστα των τηλεοπτικών μας προβολών και απολαμβάνουμε ποιοτικές και συναρπαστικές στιγμές ψυχαγωγίας στο σπίτι, αναβαθμίζοντας τις ώρες εντός. Το πρόγραμμα είναι «πλούσιο» και αυτόν τον Δεκέμβριο, με σειρές, ταινίες και υπηρεσίες που μας προσφέρουν ιδιαίτερες και απολαυστικές εμπειρίες θέασης. Το ποιες θα επιλέξουμε, εξαρτάται από τις σινεφίλ και τηλεοπτικές μας προτιμήσεις. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα, που θα μας κρατήσουν συντροφιά αυτές τις γιορτές.