ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η Μάλτα ζητά πίσω το δόντι καρχαρία που του χάρισε ο Ντέιβιντ Ατένμπορο

Twitter / @KensingtonRoyal

Το ιδιαίτερο δώρο, ένα δόντι καρχαρία, που χάρισε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο στον πρίγκιπα Τζορτζ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού της Μάλτας.

Ο Βρετανός παρουσιαστής και φυσιοδίφης εκθρόνισε την Τζένιφερ Άνιστον από την κορυφή της λίστας του νέου λογαριασμού Ιnstagram με τους περισσότερους ακολούθους σε λίγα μόλις λεπτά. Ο ίδιος άνοιξε το λογαριασμό προκειμένου να δώσει τη μάχη της κλιματικής αλλαγής και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο εκτός από το ρεκόρ του στο Instagram, το οποίο πιστοποιεί και ο οργανισμός των Ρεκόρ Γκίνες, βρίσκεται στην επικαιρότητα και για το επικείμενο ντοκιμαντέρ του.

Το «A Life On Our Planet» έρχεται την επόμενη εβδομάδα στο Netflix, με τον ίδιο να μιλάει για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ζωή στον πλανήτη.

Στο πλαίσιο της προώθησης του ντοκιμαντέρ, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο έγινε δεκτός από τον δούκα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ και μαζί παρακολούθησαν σε ειδική προβολή το ντοκιμαντέρ. Το ζεύγος ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter @kensingtonroyal, φωτογραφίες από την υποδοχή του Ατένμπορο στο παλάτι.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι ενθουσιασμένοι που μοιράζονται νέες φωτογραφίες της οικογένειάς τους με τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, οι οποίες ελήφθησαν αφότου ο δούκας και ο σερ Ντέιβιντ παρακολούθησαν μια εξωτερική προβολή της επερχόμενης ταινίας του Ατένμπορο», αναγράφεται στις αναρτήσεις.

«Όταν συναντήθηκαν, ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο έδωσε στον πρίγκιπα Τζορτζ το δόντι ενός γιγαντιαίου καρχαρία, το επιστημονικό όνομα του οποίου είναι carcharocles megalodon», προσθέτει η ανάρτηση του παλατιού στο Twitter.

Όπως είπε ο φυσιοδίφης, η συνάντηση με τους μικρούς πρίγκιπας ήταν «γοητευτική», προσθέτοντας: «Ο Τζορτζ με ρώτησε τι ήταν αυτό που του έδωσε και πόσο μεγάλος ήταν ο καρχαρίας. Έδειχνε να τον ενδιαφέρει πολύ. Φαίνεται πως του άρεσε. Ενδιαφέρεται πολύ για τα απολιθώματα. Αλλά και η Σάρλοτ εντυπωσιάστηκε. Και τα τρία ήταν πολύ χαριτωμένα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ο σερ Ατένμπορο βρήκε το απολίθωμα στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Όπως αναφέρει το παλάτι, το δόντι ήταν ενσωματωμένο σε μια κίτρινη πέτρα από ασβεστόλιθο και πιστεύεται πως είναι απολίθωμα 23.000.000 ετών.

Η Μάλτα θέλει πίσω το δόντι

Ο Τζορτζ ενθουσιάστηκε. Ωστόσο, η συνάντηση αυτή τράβηξε την προσοχή της Μάλτας, όπου και βρέθηκε πριν από 50 χρόνια το απολίθωμα.

«Κάποια αντικείμενα είναι σημαντικά για την φυσική κληρονομιά της Μάλτας και παρότι κατέληξαν στο εξωτερικό, οφείλουν να επιστραφούν» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Μάλτας, Χοσέ Χερέρα, στην εφημερίδα «Times» της Μάλτας.

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα ιστορικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πάντα με την φυσική μας ιστορία. Είμαι αποφασισμένος να κάνω τη διαφορά σε αυτή τη στάση», είπε ο Μαλτέζος υπουργός, χωρίς ωστόσο να κάνει σαφή τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει η Μάλτα να ζητήσει πίσω το δόντι από τον πρίγκιπα Τζορτζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης