ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα Bond girl μιλάει για τη σεξουαλικοποίηση του James Bond

Ένα Bond girl μιλάει για τη σεξουαλικοποίηση του James Bond
IMDb

To franchise του James Bond είναι από αυτά που έχουν αφήσει ιστορία στον κινηματογράφο. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η 7η τέχνη θα ήταν τελείως διαφορετική χωρίς τις ιστορικές σκηνές του 007 να έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη. Μία κατασκοπία υπό το πρίσμα της elegant ματιάς του πρωταγωνιστή της.

Πολλοί έχουν αναλάβει να σηκώσουν το βάρος αυτού του ρόλου. Μερικοί από αυτούς πιο επιτυχημένα από άλλους. Το αποτέλεσμα, όμως, κοινό: πληθώρα Bond, καθένας από τους οποίους παρουσίασε μία διαφορετική εκδοχή του κατασκόπου των βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών του Ian Fleming.

Ώσπου έφτασε το 2005 κι ο Daniel Craig πήρε κι επίσημα τα σκήπτρα από τα χέρια του Pierce Brosnan και μαζί με αυτά τη συνέχεια του θρυλικού χαρακτήρα και, φυσικά, τα κορίτσια του.

sexoualikopoihsh james bond3

Τα Bond girls ανέκαθεν ήταν οι μοιραίες γυναίκες, εκείνες που αποπνέουν δύναμη και σεξουαλικότητα. Γίνονται τα sex symbol που όλοι οι άντρες θέλουν και, πέρα από την όποια ερμηνεία τους, μένουν στην κινηματογραφική ιστορία ακριβώς για αυτό: τον τίτλο του Bond girl.

Αυτή η σεξουαλικοποίηση των γυναικών που βρίσκονται στο πλευρό του 007 έχει αποτελέσει πολλές φορές στο παρελθόν το αντικείμενο της συζήτησης. Τώρα, μία από αυτές, η Léa Seydoux μίλησε στο Βρετανικό Harper’s Bazaar και είπε τη δική της, λίγο διαφορετική οπτική πάνω σε αυτό το θέμα.

«Αυτό που ξεχνάμε είναι ότι ο James Bond είναι επίσης ένα σεξουαλικό αντικείμενο. Είναι ένας από τους λίγους, ίσως κι ο μόνος ανδρικός χαρακτήρας που υφίσταται σεξουαλικοποίηση. Πιστεύω ότι οι γυναίκες, λατρεύουν να βλέπουν τον Bond, όχι; Να βλέπουν το κορμί του, όχι; Δεν το πιστεύετε; Μου αρέσει να βλέπω σέξι άντρες με μαγιό».

Η Dr. Madeleine Swann, που πρόκειται να κάνει μία δεύτερη εμφάνιση στο No Time To Die, θύμισε στον κόσμο ότι δεν είναι μόνο οι γυναίκες αντικείμενα σεξουαλικοποίησης, αλλά και οι άντρες, με πρώτο παράδειγμα τον Daniel Craig και όσους έχουν προηγηθεί αυτού.

Το No Time To Die, μετά την αναβολή λόγω κορωνοϊού, θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Νοέμβρη του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ