ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το στόμα είναι για να μιλάμε: ποιος ειναι ο νέος σύμμαχος των Καρντάσιαν-Ουέστ

Mετά τη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ ο Κάνιε Ουέστ και η σύζυγος του Κιμ Καρντάσιαν επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Ουγκάντα, Γιοουέρι Μουσεβένι σε μια άτυπα πολιτικά φορτισμένη περιοδεία που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Λευκό οίκο. 

Ο Αμερικανός ράπερ Κάνιε Ουέστ και η σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τον πρόεδρο της Ουγκάντα Γιοουέρι Μουσεβένι, ηλικίας 74 ετών. Ως άλλοι Δαναοί μιας αμφιλεγόμενης πολιτικής εκστρατείας για τη διασημότητα οι δυό τους έκαναν δώρο στον Μουσέβενι ένα ζευγάρι λευκά αθλητικά από τη νέα σειρά του Κάνιε Ουέστ.

Ο αστέρας της αμερικανικής ραπ βρίσκεται στην Ουγκάντα για βάλει τις τελικές πινελιές στο ένατο άλμπουμ του "Yandhi" στο οποίο θέλει να φέρει την ενέργεια της Αφρικής.

"Είχα επιτυχημένες συνομιλίες με το ζευγάρι για τον τρόπο με τον οποίο θα προωθήσουμε τον τουρισμό και τις τέχνες στην Ουγκάντα. Ευχαρίστησα τον Κάνιε για το δώρο του, τα λευκά σνίκερ" έγραψε ο πρόεδρος της χώρας στο Twitter.

Ο Μουσέβενι επίσης δεν γνώριζε τι δουλειά κάνει η Κιμ Καρντάσιαν. Σε ρώτηση του τι επαγγέλεται η Καρντάσιαν απάντησε ότι "πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικό σόου με την οικογένεια και τις αδελφές της και όλες την περιμένουν να επιστρέψει στο σπίτι".

Ο Μουσεβένι έδωσε στο διάσημο ζευγάρι ονόματα της χώρας του. Φώναξε τον Ουεστ "Κανιεσίγκιε" και την Καρντάσιαν "Κεμιγκίσα", δηλαδή εκείνη που έχει τις ευλογίες του Θεού.

Ο πρόεδρος δεν ήξερε ποιους συναντούσε. Οι Καρντάσιαν Ουέστ ίσως ναι, ίσως όχι. Ο Μουσεβένι είναι αυτός:

"Το στόμα είναι για να μιλάμε"

REUTERS/Mike Hutchings/File Photo

Ο ισόβιος πρόεδρος και για άλλους, ανάμεσα τους και η DW, δικτάτορας της χώρας επιτέθηκε δημόσια στην πρακτική του στοματικού σεξ για την ανθρώπινη υγεία.

Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός της αφρικανικής χώρας, ο οποίος κρατά τα ηνία από το 1986, αποφάσισε να νουθετήσει τους πολίτες της χώρας, ώστε "να αποφεύγουν τον στοματικό έρωτα επειδή το στόμα είναι μόνο για το φαγητό".

Σε διάγγελμά του απευθυνόμενος στους κατοίκους της χώρας, ο πρόεδρος επιτέθηκε σε όσους επιδίδονται σε στοματικό σεξ και όσους εισάγουν "ξενόφερτα ήθη" στη χώρα.

Ο Μουσεβένι είχε υπογράψει το 2014 έναν νόμο που απαγόρευει την ομοφυλοφιλία στην Ουγκάντα επιβάλλοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για όσους συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, ενώ διώκονται ποινικά και όσοι δεν καταγγέλλουν κάποιον ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Τα κοινωνικά δίκτυα στην ελίτ

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της Ουγκάντα να φορολογήσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, καθώς ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή στην πραγματικότητα γίνεται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ελευθερία του λόγου.

Ο νόμος προβλέπει ημερήσιο "φόρο" για τη χρήση "μη-απαραίτητων" διαδικτυακών υπηρεσιών όπως χαρακτηρίζονται το Whatsapp, το Facebook και το Skype και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian ο φόρος θα ανέρχεται σε 200 σελίνια (περίπου 5 σεντς) αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ο τρόπος πληρωμής του.

Presidential Press Unit/Handout via REUTERS

Η επιβολή φόρου, αν και μικρή, εκτιμάται πως θα αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική ως προς τον περιορισμό της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της Ουγκάντα συνήθως εξασφαλίζουν την πρόσβασή τους στο ίντερνετ αγοράζοντας πακέτα των 500-1.000 σελινίων.

Σύμφωνα τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, ο βασικός σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αύξηση εσόδων για τις δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο πριν δύο μήνες ο πρόεδρος της χώρας περιέγραφε τον επίμαχο νόμο ως έναν τρόπο να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του διαδικτυακού κουτσομπολιού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δημοσιογράφων και ακτιβιστών, ο Μουσεβένι θεωρεί απειλή την διαδικτυακή επικοινωνία για την παραμονή του στην εξουσία, που μετρά 32 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχεαποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών της Ουγκάντα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις εκλογές του 2016 στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση διαμαρτυριών.

Ο ίδιος νόμος επιβάλλει επίσης φόρο 1% σε ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, γεγονός που αναμένεται να πλήξει σοβαρά τους κατοίκους της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει πρόσβαση σε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί το ίντερνετ για συναλλαγές.

Ανάμεσα στους 40 εκατομμύρια κατοίκους, μόλις 5 εκατομμύρια έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Ο ισόβιος πρόεδρος της Ουγκάντα, που μαστίζεται από ανθρωπιστικές κρίσεις κι εμφύλιες συγκρούσεις επέκτεινε το ανώτατο ηλικιακό όριο για την εκλογή προέδρου από τα 75 έτη που ήταν μέχρι σήμερα στα 80 γιατί έχει μεγάλη θητεία ακόμη μπροστά του με τα αθλητικά του Κάνιε να ξεκουράζουν τα πόδια του από τον προεδρικό θώκο της χώρας της κεντρικής Αφρικής

Ο Κάνιε Ουεστ δεν αποκάλυψε αν άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης στο κινητό του ή όχι.

Σούπερ σούπερ μαν

Μια εβδομάδα πριν ο Ουέστ επισκέφθηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο και αφού αποκάλυψε σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και του κόσμου ότι το password στο κινητό του είναι το πλέον ακατάλληλο -σε πλάνο από τη συνέντευξη ο Ουέστ "ξεκλειδώνει" σε λαιβ αναμετάδοση το κινητό του πατώντας έξι-φορές-το-μηδέν- απασφάλισε και μίλησε για όλα.

Από τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος και την αστική αναζωογόνηση στο καπέλο του Τραμπ που τον κάνει να νιώθει Σούπερμαν ο ράπερ, επιχειρηματίας και σύζυγος της πρωταγωνίστριας τηλεοπτικού ριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στον πρόεδρο Τραμπ όπως κάνει εδώ και καιρό.

Μετά την είσοδο των δημοσιογράφων στο Οβάλ Γραφείο για μετάδοση εικόνας ο Ουέστ και ο Τραμπ απάντησαν σε ερωτήσεις και ο καλλιτέχνης προχώρησε σε έναν 10λεπτο μονόλογο για την κατάσταση στον κόσμο και στη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο.

"Ας σταματήσουμε να ανησυχούμε για το μέλλον. Το μόνο που έχουμε πραγματικά είναι το σήμερα. Ξανά και ξανά οι αιώνιες επιστροφές, το ταξίδι του ήρωα. Και ο Τραμπ βρίσκεται στο ταξίδι του ήρωα τώρα. Ίσως να μην είχε σκεφτεί ότι θα είχε έναν τρελό... σαν τον Κάνιε Γουέστ να τον υποστηρίζει" δήλωσε ο ράπερ.

Ο Κάνιε Ουέστ φορούσε ξανά καπέλο με το σύνθημα "Make America Great Again" (Ας κάνουμε ξανά σπουδαία την Αμερική) ενώ καθόταν απέναντι από τον Ντόναλντ Τραμπ και είπε ότι ένιωθε ότι του έδινε "δύναμη".

"Υπήρχε κάτι όταν φορούσα αυτό το καπέλο που με έκανε να αισθάνομαι σαν Superman" ανέφερε o Γουέστ, ο οποίος μίλησε για διάφορα θέματα από τη βία στο Σικάγο έως την ψυχική του υγεία - λέγοντας ότι δεν έχει διπολική διαταραχή, αλλά απλώς του έλειπε ύπνος.

Παίρνοντας το τηλέφωνό του, έδειξε στον πρόεδρο μια εικόνα ενός κινούμενου αποκλειστικά με σύστημα κυψελών υδρογόνου αεροσκάφους "iPlane 1" και πρότεινε στον πρόεδρο των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει το σχέδιο για το Air Force One.

Ο Κάνιε Ουέστ στις δηλώσεις αναφέρθηκε και στον "οικονομικό-εμπορικό πόλεμο" μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, λέγοντας ότι "αν παράγουμε τα πάντα στην Κίνα, θα έχουμε πρόβλημα στην Αμερική".

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κατοχής και χρήσης όπλων υποστήριξε: "Το πρόβλημα δεν είναι τα νόμιμα όπλα. Τα παράνομα όπλα είναι το πρόβλημα. Έχουμε το δικαίωμα να κουβαλάμε όπλα".

Ο Τραμπ από την πλευρά του είπε ότι ο Κάνιε Ουέστ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης