Τhe Beatles: τραγικός θάνατος για τον πιο φανατικό οπαδό των Σκαθαριών στη Ρωσία
Τα Σκαθάρια έχασαν έναν φανατικό υποστηρικτή και οπαδό τους. Ο Νικολάι Βάσιν, ο ιδρυτής του "μουσείου" των Beatles στην Αγία Πετρούπολη, ο ιστορικός και συγγραφέας, που είχε αφιερώσει την ζωή του στο έργο των θρυλικών The Beatles έχοντας μια τεράστια συλλογή με δίσκους, βρήκε τραγικό θάνατο στις 29 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο ενός εμπορικού κέντρου.
Ο Κόλια Βάσιν, όπως ήταν γνωστός στους φάν του θρυλικού συγκροτήματος αλλά και στους λάτρεις της ρόκ, ήταν 73 ετών.
Επί πενήντα και πλέον χρόνια ασχολούνταν με τον έργο των Beatles. Από το 1966 είχε μετατρέψει το διαμέρισμα του σε μουσείο των Beatles, το οποίο ήταν και το μοναδικό στην Ρωσία. Οι Beatles, ήταν το χόμπι του, που έγινε και το νόημα της ζωής του.
Όταν τον ρωτούσαν αν έχει μετανιώσει για το χόμπι του αυτό που τον ώθησε να απαρνηθεί σχεδόν την προσωπική του ζωή, ο Κόλια έλεγε πάντα ότι τέτοια ευτυχία και τέτοια αίσθηση ελευθερίας που του είχαν προσφέρει οι Beatles δεν του είχαν προσφέρει τα παιδιά του και η οικογένεια του.
Επί πενήντα χρόνια ο Κόλια Βάσιν είχε δημιουργήσει μια τεράστια συλλογή με βιβλία, δίσκους και άπειρα δημοσιεύματα από εφημερίδες και περιοδικά με θέμα πάντα το θρυλικό συγκρότημα.
Έργο ζωής
@facebook.com/johnlennontemple
Ο Βάσιν ήταν και ο ιδρυτής του ροκ κλαμπ του Λένινγκραντ, ενώ ο ίδιος είχε γράψει το βιβλίο με τίτλο "Το ρωσικό ρόκ" που είχε ως θέμα την ζωή πίσω από το "σιδηρούν παραπέτασμα" και την επίδραση που είχε η μουσική των Beatles.
Η αγάπη του για το βρετανικό αυτό συγκρότημα, τον είχε κάνει ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους του λάτρεις της ρόκ μουσικής.
Στην πραγματικότητα είχε γίνει ένας θρύλος της ρόκ μουσικής και ιδιαιτέρα αγαπητός στους οπαδούς της ρόκ.
Γι’ αυτό και όταν μιλούσαν για τον Κόλια Βάσιν έλεγαν , "είναι πράγματι αυτός, ο γνωστός Κόλια ο οποίος αλληλογραφούσε με τον Τζον Λένον".
"Ο Τζον Λένον και εγώ"
Η ιστορία της αλληλογραφίας του με τον Λένον έχει ως εξής. Το 1970 ο Νικολάι Βάσιν αποφάσισε να στείλει ένα τηλεγράφημα στον Τζόν Λένον για να του ευχηθεί χρόνια πολλά που γίνονταν 30 ετών.
Κατά τρόπο ανέλπιστο, ο Λένον του απάντησε , αποστέλλοντας του στο μακρινό τότε Λένινγκραντ τον δίσκο του Live Peace in Toronto 1969 με την υπογραφή του.
Ήταν τέτοια η χαρά του Βάσιν, που θεωρούσε το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ο Λένον ή ο γραμματέας του ξεχώρισε μέσα από τις χιλιάδες επιστολές των θαυμαστών που ελάμβανε το δικό του τηλεγράφημα και του απάντησε, ως μια θεϊκή παρέμβαση!