ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο κόσμος σείεται: ο Mπόνο απασφαλίζει για την Ιρλανδία στον ΟΗΕ

Ο τραγουδιστής, επιχειρηματίας και ακτιβιστής Μπόνο των U2 είναι το βαρύ πυροβολικό της πατρίδας του, της Ιρλανδίας για την υποψηφιότητα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Ιρλανδία αποφάσισε να προωθήσει την υποψηφιότητά της για μια θέση μη-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας το 2021 στη Νέα Υόρκη φέρνοντας δύο πρόσωπα στην πρώτη γραμμή.

Τη Μέρι Ρόμπινσον, πρώην πρόεδρο και πρώην εκπρόσωπο του ΟΗΕ και, κυρίως τον Μπόνο, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος U2.

Στους κήπους της έδρας του ΟΗΕ, 400 καλεσμένοι παρέστησαν σε ομιλίες της πρώην προέδρου της Ιρλανδίας, του πρωθυπουργού της, του υπουργού Εξωτερικών της και κυρίως του Μπόνο, ο οποίος απέσπασε και τα περισσότερα χειροκροτήματα.

Η Ιρλανδία "πιστεύει στα Ηνωμένα Έθνη και σε εμένα", είπε ο διάσημος ρόκερ. "Ο κόσμος σείεται" και τα "κεκτημένα απειλούνται", πρόσθεσε επικαλούμενος τις μεγάλες συμφωνίες, κυρίως τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, και τους διεθνείς οργανισμούς που κινδυνεύουν από τη μονομέρεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρόκερ συνέχισε την ομιλία του υπέρ της χώρας του, η οποία διεκδικεί με τον Καναδά και τη Νορβηγία μια από τις δύο θέσεις που προβλέπονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη δική τους ομάδα χωρών στην προγραμματισμένη εκλογή τον Ιούνιο του 2020.

"Είναι πολύ μεγάλοι", είπε ο μικροσκοπικός τραγουδιστής αναφερόμενος στους Νορβηγούς, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο και προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Ο σταρ είχε καλέσει την προηγουμένη τους πρεσβευτές των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ να παραστούν σε συναυλία του συγκροτήματός του στον Κήπο της Μάντισον Σκουέαρ.

"150 πρεσβευτές παρακολούθησαν τη συναυλία, ουδέποτε έχω δει κάτι τέτοιο σε μια εκδήλωση που οργανώνεται στη Νέα Υόρκη από μια χώρα", σχολίασε ένας μεταξύ αυτών εκφράζοντας θαυμασμό.

Η Μέρι Ρόμπινσον, πρώην επίτροπος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1997-2002), υπογράμμισε την ικανότητα της χώρας της να έχει ρόλο μεσολαβητή.

"Μπορούμε να είμαστε ένας πρωτεργάτης στην οικοδόμηση γεφυρών", δήλωσε αναγνωρίζοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι σήμερα διχασμένο σε σχέση με τις διάφορες συγκρούσεις που μαίνονται (Συρία, Υεμένη...).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης