ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ποτέ μην λες ποτέ! Η Κιμ Καρντάσιαν δηλώνει έτοιμη για πρόεδρος των ΗΠΑ

Ποτέ μην λες ποτέ! Η Κιμ Καρντάσιαν δηλώνει έτοιμη για πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS/Carlos Barria

Η Κιμ Καρντάσιαν Ουέστ δηλώνει ότι όλα είναι πιθανά -ακόμη και να διεκδικήσει τον ίδιο τον Λευκό Οίκο και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι είναι όλα δυνατά μετά την πρόσφατη συνάντηση της με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. που έφερε την αποφυλάκιση προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της μεταρρύθμισης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης της Αμερικής.

Σε αυτή η Καρντάσιαν μίλησε μαζί του για την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης της Αμερικής ενώ μετά από τη συνέντηση της με τον Τραμπ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε χάρη στην 63χρονη Άλις Μαρί Τζόνσον γυναίκα. Η αποφυλάκιση από το σωφρονιστικό ίδρυμα της Αλαμπάμα όπου κρατούνταν εδώ και 22 χρόνια δεν θα ήταν δυνατή, λένε πολλοί, χωρίς την παρέμβαση της τηλεπερσόνας.

Σε συνέντευξη της στο CNN η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι "είναι ανοιχτή στο να διεκδικήσει το μεγαλύτερο πολιτικό αξίωμα στις ΗΠΑ". Η Καρντάσιαν ίσως κατέβει στις εκλογές για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, ίσως όχι αλλά ένα είναι σίγουρο για την ίδια.

"Ποτέ δεν λέω ποτέ" είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή The Van Jones Show του CNN αν και διευκρίνησε ότι δεν είναι κάτι που έχει δρομολογήσει.

Η Καρντάσιαν μίλησε για την Άλις Μαρί Τζόνσον, τη γυναίκα που της οφείλει εν μέρει την ελευθερία της καθώς η Καρντάσιαν έκανε καμπάνια υπέρ της απόδοσης χάρης στην καταδικασμένη σε ισόβια κάθειρξη Τζόνσον, στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκε με τον Τραμπ στις 6 Ιουνίου.

"Πραγματικά διαπίστωσα ότι αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να κάνω κάτι για ένα άτομο η συζήτηση διευρύνεται και ίσως θέλουν και άλλοι να κάνουν το ίδιο" είπε η Καρντάσιαν Ουέστ.

Στη συνέχεια, μίλησε για την ανάγκη να βάλει στην άκρη την προσωπική της ατζέντα για να συζητήσει "πραγματικά σημαντικά ζητήματα". Ο Τζόουνς τη ρώτησε το αυτονότητο.

"Πότε θα διεκδικήσετε το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ;" για να πάρει την απάντηση της Καρντάσιαν.

"Υποθέτω ότι ποτέ δεν λέω ποτέ αλλά δεν πρόκειται να είναι κάτι όπως 'Η Κιμ Πρόεδρος'. Δεν είναι αυτό που με απασχολεί αυτή τη στιγμή. Απλά με ενδιαφέρει να βοηθήσω, έναν άνθρωπο τη φορά" πρόσθεσε η Καρντάσιαν.

Από στάρλετ των reality μια νέα Τζάκι;

kim1

Η Καρντάσιαν απέδειξε ότι μπορεί να επηρεάσει την πολιτική στις ΗΠΑ με την αποφυλάκιση της Άλις Μαρί Τζόνσον, της 63χρονης που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για κατοχή κοκαϊνης και ξέπλυμα χρήματος. Τα εγκλήματά της δεν περιλάμβαναν ίχνος βίας.

Τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν ότι η Καρντάσιαν βρέθηκε και με τον Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλο του προέδρου και σύζυγο της κόρης του προέδρου Ιβάνκα που έχει αναλάβει την μεταρρύθμισης του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης πριν την αποτελεσματική συνάντηση της με τον Τραμπ.

Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ όσο και η σταρ δημοσίευσαν σχόλια στο Twitter σχετικά με την συνάντησή τους. "Σπουδαία συνάντηση με την Κιμ Καρντάσιαν σήμερα, μιλήσαμε για τη μεταρρύθμιση στις φυλακές και τις καταδίκες" έγραψε ο Τραμπ ενώ ανάρτησε και φωτογραφία από την συνάντηση.

Από την πλευρά της, η Καρντάσιαν έγραψε ότι "θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Τραμπ για τον χρόνο που μου αφιέρωσε το απόγευμα. Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος θα επιδείξει επιεικεία στην Τζόνσον". Εξέφρασε ακόμα ελπιδοφόρο μήνυμα λέγοντάς ότι "είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της Τζόνσον και ελπίζουμε ότι αυτή, όπως και πολλοί σαν αυτήν, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή".

Μετά τη συνάντηση του ο Τραμπ έδωσε χάρη και η Άλις Μαρί Τζόνσον αποφυλακίστηκε από τη φυλακή της Αλαμπάμα όπου κρατούνταν εδώ και 22 χρόνια. Η Τζόνσον είχε καταδικαστεί το 1996.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η Τζόνσον ήταν υπόδειγμα κρατούμενου και εργάστηκε σκληρά για να επανενταχθεί στην κοινωνία. Η οργάνωση προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων ACLU επεσήμανε από την πλευρά της ότι η ποινή που επιβλήθηκε στη γυναίκα αυτή ήταν "πάρα πολύ αυστηρή σε σχέση με το αδίκημα που διέπραξε" ενώ ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του και του ζήτησε να δώσει χάρη και σε άλλους κρατούμενους.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε παλέψει για την μεταρρύθμιση των Αμερικανικών νόμων, πολλοί εκ των οποίων φέρουν βαριές ποινές και στοχοποιούν κυρίως ευάλωτους πληθυσμούς, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει την υποστήριξη του Κονγκρέσου.

Ενώ ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται ότι τηρεί πιο αυστηρή γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα, ο 45ος πρόεδρος απένειμε πριν μία βδομάδα χάρη μετά θάνατον στον διάσημο πυγμάχο Τζακ Τζόνσον, ο οποίος απεβίωσε το 1946.

Ο Τζόνσον είχε καταδικαστεί βάσει κατηγοριών για εμπόριο λευκής σάρκας καθώς τηρούσε σχέση με μία λευκή γυναίκα. Ο Τραμπ χαρακτήρισε το γεγονός ως μία υπόθεση "αδικίας που είχε φυλετικά κίνητρα", ενώ ασχολήθηκλε με το θέμα μετά από παραπομπή του ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε.