ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: η σπαραξικάρδια έκκληση της για την αιματοβαμμένη Συρία

Μπορεί πρόσφατα το όνομα της να συνοδεύτηκε από tabloid κόντρες ανάμεσα στην ίδια και την πρώην σύντροφο του Μπραντ Πιτ, Τζένιφερ Άνιστον, στις Χρυσές Σφαίρες όμως η Αντζελίνα Τζολί επιλέγει να επιστρέψει στο ρόλο της ως διάσημη φωνή του ανθρωπισμού στο πλευρό των Σύρων προσφύγων.

Σε καταυλισμό στην Ιορδανία βρέθηκε χθες η σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί, ζητώντας να υπάρξει άμεσα πολιτική λύση στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, λέγοντας ότι "η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση".

Παιδιά συγκεντρώθηκαν γύρω από την Αμερικανίδα ηθοποιό καθώς αυτή μιλούσε σε χώρο με τροχόσπιτα μέσα στη λάσπη στην έρημο Ζαατάρι, σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τα σύνορα με τη Συρία.

Αυτή είναι η πέμπτη επίσκεψη της Τζολί στην Ιορδανία. "Είναι σπαραξικάρδιο το να γυρίζω στην Ιορδανία και να βλέπω τις κακουχίες και τα τραύματα των Σύρων προσφύγων καθώς αυτός ο πόλεμος εισέρχεται στον όγδοο χρόνο του" δήλωσε η Τζολί, αφού συνάντησε οικογένειες προσφύγων και κορίτσια στην εφηβεία. "Είμαι πολύ περήφανη. Όλοι εσείς είστε τόσο δυνατοί" συνέχισε η ηθοποιός.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε διάφορες χώρες.

Η χολιγουντιανή σταρ είπε ακόμη ότι η φιλοξενία που παρέχουν οι υπερφορτωμένες χώρες υποδοχής προσφύγων αποτελούν "ένα παράδειγμα για τον κόσμο σε μια εποχή, όπου η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες είναι ελλιπής".

Είπε ακόμα ότι η υπηρεσία προσφύγων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έλαβε μόνο το μισό της ζητούμενης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία τον περασμένο χρόνο και μόνο το 7% αυτής μέχρι στιγμής για φέτος.

"Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Κανείς δεν θέλει να βγει από τη βοήθεια αυτή, περισσότερο από μια συριακή οικογένεια" δήλωσε η Τζολί.

Και πρόσθεσε ότι "μία βιώσιμη πολιτική διευθέτηση είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους Σύρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να σταματήσει ο ανθρώπινος πόνος και η πίεση στις χώρες υποδοχής".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης