ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ματ Ντέιμον εξοργίζει υπερασπιζόμενος τους άντρες που δεν είναι Γουάινστιν -ξανά

Ο Ματ Ντέιμον ίσως πρέπει να αποφεύγει τις συνεντεύξεις αυτές τις μέρες που το σκάνδαλο Γουάινστιν γεμίζει με σκιές τον κόσμο των προβολέων -ή όταν τις παραχωρεί ας μην απαντάει σε ερωτήσεις για την κουλτούρα βιασμού στο Χόλιγουντ.

Η αρχή έγινε με τη συνέντευξη του στο ABC News. Εκεί ο Ντέιμον είπε: "Ας αναγνωρίσουμε ότι διαφέρει το να ακουμπάς κάποιον από πίσω από το να βιάζεις ή να αποπλανείς ένα παιδί, σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπιστούν, να εξαλειφθούν, δεν το συζητάω, αλλά δεν πρέπει να τις εξομοιώνουμε, έτσι δεν είναι;".

"Θεέ μου, σοβαρά;" απάντησε η Μίνι Ντράιβερ, πρώην σύντροφος του. "Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι οι άντρες που κουβαλούν τέτοιες απόψεις για τις διαφορές ανάμεσα στη σεξουαλική παρενόχληση, τη σεξουαλική επίθεση και το βιασμό δεν μπορούν καν να 'ακούσουν' το πρόβλημα, είναι σχεδόν κωφοί και ως εκ τούτου είναι ένα μέρος του συστημικού προβλήματος στη βιομηχανία του θεάματος" πρόσθεσε.

Η Αλίσα Μιλάνο τον ενημέρωσε μέσω Twitter ότι οι γυναίκες δεν είναι εξαγριωμένες απλά για ένα #MeToo κίνημα αλλά γιατί ζούνε σε μια βιομηχανία που θεωρείται φυσιολογικό να δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις και να κρατάνε το στόμα τους κλειστό γιατί αλλιώς θα το μετανιώσουν.

Αφού τον ενημέρωσε ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης αναρίθμητες φορές η Μιλάνο κάνει λόγο για ένα κοινωνικό καρκίνωμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

"Υπάρχουν μορφές καρκίνου που θεραπεύονται και άλλες που δεν επιδέχονται αγωγής. Η σεξουαλική παρενόχληση, η ανάρμοστη συμπεριφορά, η επίθεση και η βία αποτελούν μια κοινωνική αρρώστια και τώρα κάνουμε αφαίρεση του όγκου χωρίς αναισθητικό" ανέφερε.

Τώρα ο Ντέιμον κάνει τα πράγματα κάπως χειρότερα

Μιλώντας στο Business Insider ο 47χρονος Ντέιμον είπε: "Ας μιλήσουμε και για εκείνους τους άντρες που εργάζονται στη βιομηχανία του θεάματος και δεν παρενοχλούν σεξουαλικά συναδέλφους τους".

"Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή ξεκαθαρίσματος και αυτό είναι πολύ καλό, αλλά σκέφτομαι ότι ένα πράγμα για το οποίο δεν μιλάμε είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν κι ένα σωρό άνδρες – η πλειοψηφία των ανδρών που ξέρω εγώ- που δεν το κάνουν αυτό το πράγμα (σσ. σεξουαλική παρενόχληση) και των οποίων οι ζωές δεν πρόκειται να επηρεαστούν" πρόσθεσε.

Οσον αφορά στο αν ο ίδιος θα συνεργαζόταν ξανά με έναν άνδρα που έχει κατηγορηθεί πως παρενοχλεί σεξουαλικά συναδέλφους του στον χώρο εργασίας ο Ντέιμον είπε: "Αυτό πάντα είναι στο μυαλό μου, δηλαδή δεν θα ήθελα να δουλέψω με κάποιον τέτοιο άνθρωπο – η ζωή είναι πολύ μικρή γι’ αυτό. Αλλά όταν όλα εξαρτώνται από το ποιόν πιστεύεις, όταν έχεις τα λόγια κάποιου εναντίον κάποιου τότε αναρωτιέσαι: ποιος λέει την αλήθεια εδώ πέρα;".

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ποτέ δεν έχει βρεθεί σε θέση να παρενοχλήσει συναδέλφους του. "Αν πρέπει να υπογράψω κάτι, θα το υπογράψω και θα το υπέγραφα και στο παρελθόν. Δεν το κάνω αυτό, και οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω δεν το κάνουν αυτό" είπε.

Ο Ντέιμον δήλωσε ότι οι άνδρες του Χόλιγουντ που δεν είναι θηρευτές πρέπει να μιλήσουν κι αυτοί και το κάνει εκ μέρους του όμως από πότε λες μπράβο σε κάποιον επειδή φέρεται όπως πρέπει;

Ο Ντέιμον υπερασπίζεται τους άντρες με τον λάθος τρόπο, κάτι που όμως συμβαίνει και με τις γυναίκες στο Χόλιγουντ.

Δεν είναι ο μόνος

Η πρόσφατη απόφαση του Σωματείου Ηθοποιών να μην δώσει το λόγο ούτε σε έναν άντρα στη σκηνή της βραδιάς των μεγάλων βραβείων SAG Awards ως μια κίνηση υπεράσπισης της γυναικείας φωνής στη βιομηχανία της showbiz είναι το ίδιο αστεία, αν όχι απλά ανόητη.

"Σε λίγο τι; Θα μας ευνουχίσουν;" αναρωτήθηκαν χρήστες των κοινωνικών δικτύων για την απόφαση και το Χόλιγουντ δεν μοιάζει να έχει ιδέα πως να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα συστημικό που είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε οθόνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης