ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

#MeToo: Ινδός συγγραφέας συμμαχεί με τις γυναίκες με το hashtag #IDidThat

TWITTER / The Trevor Project

Ινδός συγγραφέας αποφάσισε να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τις γυναίκες, παίρνοντας την πρωτοβουλία να απαντήσει στο κίνημα #MeToo που κατακλύζει το Twitter αναφέρει το BBC.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #IDidThat, o Devang Pathak ανάρτησε το εξής: «Δεν ήταν εύκολο να το γράψω αλλά να το: Συγγνώμη και θα γίνω καλύτερος. #IDidThat».

Ο Pathak αποφάσισε να εισάγει το νέο hashtag παρακινούμενος από την έκκληση της Rega Jha, συντάκτρια του Buzzfeed της Ινδίας, η οποία έγραψε στα social media τα εξής:

«Θα μου άρεσε πολύ να δω μία αντίστοιχη κίνηση από τους άντρες, στην οποία να ζητούν συγγνώμη εάν έχουν κάνει μια γυναίκα να νιώσε άβολα και να δηλώνουν πως θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Ακόμη βλέπω πως η όλη κινητοποίηση γίνεται από τις γυναίκες. Τώρα ήρθε η σειρά σας».

«Το σκεφτόμουν από όταν βγήκε στην επιφάνεια η ιστορία του Harvey Weinstein. Είδα την απάντηση της Rega στην ανάρτησή μου και πραγματικά ελπίζω να μοιραστούν την ιστορία τους κι άλλοι άντρες» δήλωσε ο Devang στο BBC.

Το κίνημα του #IDidThat το ξεκίνησε Ινδός συγγραφέας διότι σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ανώτερα κλιμάκια της Ινδικής Κυβέρνησης, στην Ινδία κάθε 20 λεπτά μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν αναφέρονται ποτέ, διότι για μια γυναίκα στην Ινδία είναι καλύτερα να πεθάνει παρά να παραδεχτεί ότι βιάστηκε. Αναρίθμητοι άλλωστε είναι εκείνοι που θεωρούν ότι εάν μια γυναίκα βιαστεί, είναι καθαρά δική της ευθύνη και πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό.

Πώς το #MeToo έγινε κίνημα

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Αλίσα Μιλάνο με μήνυμά της στο Twitter προέτρεψε θαυμαστές και συναδέλφους της να συσπειρωθούν ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις.

«Προτάθηκε από μία φίλη: Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κάνουν ανάρτηση στο Twitter με το #Metoo μπορεί να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση της έκτασης του προβλήματος» έγραψε η Μιλάνο.

Δύο απλές λέξεις ήταν αρκετές για να κατακλυστεί το Twitter από μηνύματα, κυρίως γυναικών, αλλά και ανδρών που θέλησαν να ενταχθούν στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτική σειράς “Will and Grace” Ντέμπρα Μέσινγκ έσπευσε να κάνει χρήση του hashtag #Metoo. Την ακολούθησε η βραβευμένη με Όσκαρ Νεοζηλανδή ηθοποιός, Άνα Πάκουιν, η Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, η Ροζάριο Ντόσον, η Lady Gaga αλλά και άντρες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Έιμι Σισκάιντ, η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δήλωσε συντετριμμένη από το πόσοι πολλοί άνθρωποι εντάχθηκαν στο κίνημα #MeToo.

«Μου ραγίζει η καρδιά, βλέπω τόσα πολλά #MeToo, τόσες πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης» έγραψε η Σισκάιντ.

Το κίνημα ξεκίνησε ως απάντηση στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινσταιν που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ.

Ο 65χρονος μεγαλοπαραγωγός των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης