ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Με στρίμωξαν μεγαλύτεροι, ισχυροί άντρες του Χόλιγουντ»: Ο star του Dawson's Creek σοκάρει

«Με στρίμωξαν μεγαλύτεροι, ισχυροί άντρες του Χόλιγουντ»: Ο star του Dawson's Creek σοκάρει

Στον απόηχο του σκανδάλου του Xάρβει Γουάινσταϊν περισσότερες αποκαλύψεις φέρνουν το σκοτεινό πρόσωπο της δόξας στο φως. Με σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter ο Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ που καθιερώθηκε με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Dawson's Creek αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μεγαλοπαράγοντα του Χόλιγουντ.

"Όλοι όσοι κρίνετε τις γυναίκες που έμειναν σιωπηλές μετά την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν, διαβάστε και αυτό" έγραψε ο Βαν Ντερ Μπικ. "Επίσης έχει ενδιαφέρον να το διαβάσετε όλοι όσοι δικαιολογείτε την παρενόχληση ως αγορίστικη συμπεριφορά που ξέφυγε από τα όρια της" συμπληρώνει.

"Είναι εγκληματικές οι κατηγορίες εις βάρος του Γουάινσταϊν. Οι παραδοχές του είναι απαράδεκτες. Επικροτώ όλους όσοι μίλησαν με τόλμη εναντίον του" πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο 40χρονος ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι τον "χούφτωσαν μεγαλύτεροι σε ηλικία, ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος". "Με στρίμωξαν με σεξουαλικές διαθέσεις όταν ήμουν πολύ μικρότερος" πρόσθεσε.

Η ομολογία του βαν ντερ Μπικ έρχεται μετά από την μαρτυρία του σταρ της σειράς "Everybody Hates Chris" Τέρι Κριους που μίλησε ανοιχτά για τη δική του σεξουαλική παρενόχληση από άντρα που ανήκει στην ελίτ του Χόλιγουντ.

Ωστόσο κανένας από τους δύο δεν κατονομάζει ποιος τους παρενόχλησε σεξουαλικά. Ο Βαν Ντερ Μπικ πρόσθεσε ότι "συμπάσχει με τις γυναίκες που έπεσαν θύματα" των ορέξεων και των εκβιασμών του Γουάινσταϊν.

"Καταλαβαίνω την ντροπή, το πόσο ανίσχυρες νιώθουν και την αδυναμία τους να μιλήσουν ανοιχτά για το έγκλημα. Υπάρχει μια δυναμική της εξουσίας που δεν μπορείς να προσπελάσεις" προσθέτει.

James Van Der Beek says male executive groped him

ΔΗΜΟΦΙΛΗ