ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το παιδικό όνειρο του Ζαν Πολ Γκοτιέ ένα υπερθέαμα εκατομμυρίων

Το παιδικό όνειρο του Ζαν Πολ Γκοτιέ ένα υπερθέαμα εκατομμυρίων

"Ήδη από μικρός είχα το μεγάλο όνειρο να εργαστώ για μια επιθεώρηση. Είχα δει με τη γιαγιά μου την πρεμιέρα στο Folies Bergère και την επόμενη, με μάλωσαν στο σχολείο γιατί σχεδίασα τα κορίτσια με φτερά και διχτυωτές κάλτσες. Παρατήρησα όμως ότι τα σχέδια μου τα θαύμασαν οι συμμαθητές μου. Για μένα έγινε τώρα πραγματικότητα κάτι που αποτελούσε περισσότερο από ένα όνειρο: η πρώτη επιθεώρηση για την οποία σχεδιάζω τα κοστούμια ανεβαίνει στο Βερολίνο, στην πόλη η οποία όρισε τη δεκαετία του 1920 το θεατρικό καμπαρέ και το Friedrichstastpalast είναι μια σκηνή με πλούσια ιστορία, η οποία συνεχώς επανεφευρίσκεται. Νοιώθω κολακευμένος και με τιμά το γεγονός ότι μου επιτράπηκε να πάρω μέρος σε αυτήν την παραγωγή" έλεγε ο Γάλλος Ζαν Πολ Γκοτιέ για την παράσταση One Grand Show που σπάει ταμεία στο Βερολίνο.

Η εντυπωσιακή παράσταση, η πρεμιέρα της οποίας έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 στο Friedrichstadtpalast του Βερολίνου, είναι η ακριβότερη που έγινε ποτέ εκτός Λας Βέγκας. Γι' αυτό και το τεράστιο ανάκτορο που έχει μετατραπεί σε θέατρο είναι πάντα κατάμεστο και καλό είναι να κλείνει κανείς θέση πολύ νωρίς, παρότι έχει χωρητικότητα 1.895 θέσεων.

Ο 64χρονος Γκοτιέ, ο παγκόσμιος σταρ της παρισινής υψηλής ραπτικής και σχεδιαστής μόδας ετοίμασε 500 κοστούμια, τολμηρά όσο και εκκεντρικά και κατάφερε να εντυπωσιάσει πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι Times του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης ή το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο arte.

"Ένας εκστατικός και ποιητικός κόσμου ονείρου", έγραψε η βρετανική εφημερίδα The Guardian, "εξαιρετικά κοστούμια. Ο Γκοτιέ στα καλύτερά του", έγραψε το γαλλικό περιοδικό Elle, "κουλτουριάρικο στο έπακρον" το i-D Magazine, το περιοδικό για την μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό, για το υπερθέαμα διάρκειας 2.30' ωρών, το οποίο απευθύνεται φυσικά και σε κοινό που δεν μιλά γερμανικά.

Περιηγηθείτε στη gallery για να διαβάσετε την ιστορία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ