ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τάσος Παλαντζίδης: «Παλαιότερα υπήρχαν μεγάλοι δάσκαλοι σκηνοθέτες στο θέατρο, αλλά όχι πλέον»

Στέλιος Παπαγρηγορίου - CNN Greece

Ο Τάσος Παλαντζίδης είναι ένας ταλαντούχος Έλληνας ηθοποιός, γνωστός για την εξαιρετική του ικανότητα να ενσαρκώνει διάφορους ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση. Γεννήθηκε στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για την υποκριτική, παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις και συμμετέχοντας σε σχολικές παραστάσεις.

Ο Παλαντζίδης γεννήθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης το 1951. Αρχικά συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις του ΚΘΒΕ. Ζει στην Αθήνα από το 1991, όπου έχει συμμετάσχει σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικά έργα.

Η καριέρα του Παλαντζίδη απογειώθηκε όταν συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπου κέρδισε την αναγνώριση του κοινού για την ερμηνεία του σε ρόλους που κυμαίνονταν από κωμικούς μέχρι δραματικούς.

Εκτός από την τηλεόραση, έχει συμμετάσχει και σε πολλές θεατρικές παραγωγές, επιδεικνύοντας τη θεατρική του ευχέρεια και την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε διαφορετικά στυλ και είδη.

Ο ίδιος όπως μας εξήγησε στη συνέντευξη «δεν προτιμάει κάτι ανάμεσα από το θέατρο, την τηλεόραση ή το σινεμά, αλλά προτιμάει αυτό που είναι καλό, εκείνο που έχει καλές προϋποθέσεις. Αν είναι καλή η δουλειά που γίνεται δεν έχει σημασία από ποιο μέσο βγαίνει».

Ο ηθοποιός έχει χαρακτηριστεί από την αμεσότητα και τη φυσικότητά του στις ερμηνείες του, καθώς και από την ικανότητά του να συνδέεται με το κοινό.

Παράλληλα, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για κοινωνικά θέματα, συμμετέχοντας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την τέχνη και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Ο ηθοποιός Τάσος Παλαντζίδης στο Μικρό Θέατρο Γκλόρια μιλάει στο CNN Greece.

Νίκος Ραζής

Με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του, ο Τάσος Παλαντζίδης συνεχίζει να είναι μια εμβληματική φιγούρα στον χώρο της ελληνικής υποκριτικής, εμπνέοντας νέες γενιές καλλιτεχνών και θεατών.

Το Θέατρο Μικρό Γκλόρια σηκώνει αυλαία και εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν με το νέο έργο του Λύσανδρου Σπετσιέρη «Οδυσσέας (Τα μπλε σου μάτια και ο πατέρας της θάλασσας του φανταστικού)», με τον Τάσο Παλαντζίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από την παράσταση «Οδυσσέας».

Το έργο «Οδυσσέας (Τα μπλε σου μάτια και ο πατέρας της θάλασσας του φανταστικού)» βασίζεται στον μύθο του ομηρικού Οδυσσέα, ερωτεύεται τη λυσσαλέα ανάγκη για επιβίωση και επιστροφή και εμπνέεται από θραύσματα της πραγματικής ιστορίας του πατέρα του δημιουργού του.

Με οδηγούς τον James Joyce και τον Κωνσταντίνο Καβάφη παραπαίει συνεχώς μεταξύ του απολαυστικά κωμικού, του τραγικού και της ματαίωσης. Είναι η κατασκευή ενός ονείρου που “κλέβει” αναφορές και φόρμες από τον κινηματογράφο του Fellini, του Pasolini, του Tarkovsky, τον κόσμο των παραμυθιών και των σπουδαίων εξερευνητών και δημιουργεί τον δικό του μοναδικό, ποιητικό κόσμο, εξυμνώντας το ρηξικέλευθο της φαντασίας.

Το CNN Greece συνομίλησε με τον Τάσο Παλαντζίδη στο Μικρό Θέατρο Γκλόρια και ο ίδιος μας έλυσε πολλές από τις απορίες που είχαμε για την τέχνη του και την τελευταία του παράσταση Οδυσσέας που θα παίζεται όλο τον Οκτώβριο στο Μικρό Γκλόρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης