ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θα άφηνες ποτέ ένα έργο τέχνης να λιώσει;

Θα άφηνες ποτέ ένα έργο τέχνης να λιώσει;

Δεδομένο: η κλιματική αλλαγή υπάρχει και είναι πιο ανησυχητική από όσο υπολόγιζε και ο πιο δυσοίωνος ανάμεσα μας, ακαδημαΙκής κοινότητας εξαιρουμένης. Το επιβεβαιώνει η NASA, NSA, CNN, WSJ, NYT εσείς και εμείς, η Κάρι Μάθισον, η Συρία και η λειψυδρία της, οι γάτες, η Μάιλι, ίσως όχι ο Ντόναλντ Τραμπ. Όλα συμβαίνουν για και εξαιτίας του κλίματος, συμφωνεί και η Adele. 

Αν δεν γίνει κάτι σοβαρό και σύντομα ο Βόρειος Πόλος που κατευθύνεται προς τη Γροιλανδία θα πρέπει να μας ενδιαφέρει κάπως σχολιάστηκε στην παρέα. Σωστά. Επίσης η Γροιλανδία ξεπαγώνει,λιώνει, η αύξηση στη στάθμη των νερών μετατοπίζεται, ο Βόρειος Πόλος επίσης, μαζί του ένα ολόκληρο δίκτυο Συστήματος Εντοπισμού Θέασης που το λέμε GPS, θα μετατοπιστεί επίσης.

Σημαντικό.

Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε κινείται από αεροπλάνα μέχρι οπλικά συστήματα μέχρι smartphone και οδική συμπεριφορά, ΟΛΑ, θα είναι εντελώς αποπροσανατολισμένα.

Πολύ κακό αλήθεια. Συμφωνεί και η Adele.

Αυτά και πολλά περισσότερα θέλει να φέρει στο κοινό και τους ηγέτες που θα συναντηθούν στο πονεμένο Παρίσι στα πλαίσια της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών COP 21 για την κλιματική αλλαγή. ο εικαστικός καλλιτέχνης Olafur Eliasson μαζί με το συνεργάτη του γεωλόγο Minik Rosing. Μεταφέροντας κομμάτια πάγου από τη Γροιλανδία στην Place de la République θα εκθέσουν σε όλους το δικό τους, παγωμένο installation που θα λιώνει, σχολιάζοντας την κλιματική αλλαγή και πόσο πραγματική είναι.

Ίσως το έργο τους, η δραστηριότητα τους θα βοηθήσει στη διάθεση μιας πόλης σε σοκ. Οι όγκοι από πάγο ήδη συλλέγονται και θα τοποθετηθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Ίσως.

Σύμφωνα με το Art Newspaper τα λουλούδια και το πένθος ίσως δεν αφήνουν σε ένα έργο να "μιλήσει" για την τρομοκρατία του κλίματος, της Γης. Εάν τα καταφέρει, ίσως αλλού, υπολογίζεται να είναι εκεί μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου, λιώνοντας για μια λύση, περιμένοντας τον πολιτισμό και την πυγμή.

Το Ice Watch Paris είναι ένα από τα έργα της κολεκτίβας καλλιτεχνών artists4paris και οι δημιουργοί του ξέρουν που θα εκθέσουν και τι. Το μόνο που δεν ξέρουν είναι αν θα τα καταφέρουν γιατί εκεί έξω το κλίμα είναι ανισόρροπο σαν τους καιρούς.