ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Liam Payne: Ο σταρ των One Direction που ξεκίνησε από το τηλεοπτικό X factor

FILE - Singer Liam Payne poses for photographers upon arrival at the Global Gift Gala in London, March 7, 2019. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP, File) Invision

Πέθανε άδοξα στα 31 του χρόνια o Liam Payne, πέφτοντας από μπαλκόνι.

Ο Liam Payne πρωτοεμφανίστηκε στη μουσική σκηνή ως ένας 14χρονος με ένα πολύ φρέσκο πρόσωπο, όταν διαγωνίστηκε στο «X Factor» το 2008.

Με εμφανή την προφορά του από το Wolverhampton και γεμάτος ενθουσιασμό, είχε δηλώσει πριν από την πρώτη του ακρόαση:

«Πρέπει να επικεντρωθώ στη δουλειά μου, αλλά το τραγούδι είναι αυτό που με τραβάει».

Τα πρώτα βήματα

Η ερμηνεία του στο «Fly Me to the Moon» εντυπωσίασε τους κριτές, ενώ η νεανική του γοητεία και η αυτοπεποίθησή του φάνηκαν όταν έκλεισε το μάτι στη Cheryl Cole.

Ωστόσο, ο Simon Cowell, αν και αναγνώρισε το ταλέντο του, θεώρησε ότι ο Liam δεν ήταν ακόμη έτοιμος για τη μεγάλη σκηνή. Τον ενθάρρυνε να επιστρέψει σε δύο χρόνια, αφού τελειώσει τις σπουδές του.

Ο Liam ακολούθησε τη συμβουλή και το 2010 επέστρεψε με το «Cry Me a River», εντυπωσιάζοντας και πάλι τους κριτές με την ωριμότητά του. Αυτή τη φορά, ήταν σαφές ότι είχε εξελιχθεί.

Καθώς οι κριτές δυσκολεύονταν να αποφασίσουν, σκέφτηκαν να συνδυάσουν πέντε αγόρια σε ένα γκρουπ. Έτσι, ο Liam, μαζί με τους Zayn Malik, Louis Tomlinson, Niall Horan και Harry Styles, έγιναν οι One Direction.

Η μεγάλη επιτυχία

Αν και δεν κέρδισαν το «X Factor» εκείνη τη χρονιά, τερματίζοντας τρίτοι, ο Simon Cowell τους υπέγραψε στην εταιρεία του. Το πρώτο τους single, «What Makes You Beautiful», έγινε αμέσως επιτυχία και οι One Direction σύντομα ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους, κατακτώντας τις κορυφές των charts.

Η ξαφνική φήμη έφερε όμως πολλές προκλήσεις. Ο Liam παραδέχτηκε ότι η πίεση ήταν έντονη και ότι δυσκολεύτηκε να απολαύσει κάποιες στιγμές. Με τον καιρό, όμως, έμαθε να χαλαρώνει και να διασκεδάζει περισσότερο. Οι One Direction έγιναν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, πουλώντας πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους και γεμίζοντας στάδια με χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές.

Η προσωπική καριέρα και τα προβλήματα με το αλκοόλ

Καθώς προχωρούσαν, ο Liam ανακάλυψε το ταλέντο του στη σύνθεση τραγουδιών, συμβάλλοντας σε επιτυχίες όπως τα «History», «Steal My Girl» και «Story of My Life». Ωστόσο, οι εντάσεις στο συγκρότημα αυξήθηκαν και, όπως ο ίδιος αποκάλυψε αργότερα, υπήρξαν στιγμές που τα πράγματα παραλίγο να καταρρεύσουν.

Το 2016, οι One Direction μπήκαν στον πάγο και ο Liam ξεκίνησε τη δική του σόλο καριέρα. Το πρώτο του single, Strip That Down, σε συνεργασία με τον Quavo, έγινε επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο 3 των charts. Ακολούθησε συνεργασία με τη Rita Ora στο τραγούδι For You για το soundtrack της ταινίας Fifty Shades Freed.

Προσωπικά, ο Liam πέρασε δύσκολες στιγμές, συμπεριλαμβανομένου ενός δημόσιου διαζυγίου με τη Cheryl, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Bear. Αντιμετώπισε επίσης θέματα υγείας και δυσκολίες στη διατήρηση της σόλο καριέρας του, με την κυκλοφορία του single Teardrops το 2023 να μην έχει την επιτυχία που περίμενε.

Ο Liam Payne, με τις επιτυχίες και τις προκλήσεις που συνόδευσαν την καριέρα του, αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης