ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο έφηβος γιος του πολεμικού φωτογράφου Πολ Λόου κατηγορείται για τη δολοφονία του

Ο φωτορεπόρτερ Paul Lowe.

Instagram

Ο έφηβος γιος διακεκριμένου φωτορεπόρτερ κατηγορείται από την αστυνομία του Λος Άντζελες.

Ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Λόου μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε μονοπάτι πεζοπορίας στην Καλιφόρνια, και ο 19χρονος γιος του συνελήφθη για το φόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Λόου, γνωστός για την κάλυψη πολεμικών συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας του Σεράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία, βρέθηκε νεκρός στις 12 Οκτωβρίου στα βουνά του Σαν Γκάμπριελ. Σύμφωνα με τα αρχεία του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες, ο 60χρονος φωτορεπόρτερ είχε δεχτεί μαχαιριά στο λαιμό.

Ο γιος του, Εμίρ Λόου, κατηγορήθηκε για το φόνο του πατέρα του και αναμένεται να εμφανιστεί την Τετάρτη στο δικαστήριο της Δυτικής Κοβίνας, όπως δήλωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι το γραφείο ανθρωποκτονιών παρουσίασε την υπόθεση στον εισαγγελέα για εκτίμηση. Στη συνέχεια, ο Εμίρ Λόου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του πατέρα του, Κρίστιαν Πωλ Λόου. Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 15:28, στο Mount Baldy Road, κοντά στους καταρράκτες Stoddard Canyon. Σε δήλωση του τμήματος του σερίφη, αναφέρεται ότι οι αξιωματικοί που ανταποκρίθηκαν σε κλήση για επίθεση με θανατηφόρο όπλο βρήκαν έναν λευκό ενήλικα άνδρα με σοβαρούς τραυματισμούς στο άνω μέρος του κορμού. Το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Σαν Μπερναρντίνο επιβεβαίωσε το θάνατο του θύματος στο σημείο.

Σημειώνεται ότι ένας άλλος άνδρας, ο οποίος εθεάθη να φεύγει από το σημείο του εγκλήματος, ενεπλάκη αργότερα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα λίγα μίλια μακριά και κρατήθηκε για περαιτέρω έρευνα. Η έρευνα για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες.

Το King's College του Λονδίνου, όπου ο Λόου ήταν επισκέπτης καθηγητής στις πολεμικές σπουδές, εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του βραβευμένου φωτορεπόρτερ. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο X (πρώην Twitter), αναφέρθηκε: «Με βαθιά θλίψη λάβαμε την είδηση του θανάτου του καθηγητή Πολ Λόου. Ο Πολ είχε σημαντική επίδραση στην κάλυψη της πολιορκίας του Σεράγεβο και θα μας λείψει πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης