ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το τραγούδι που έγραψε ο Prince όταν ήταν μόλις επτά ετών

Το τραγούδι που έγραψε ο Prince όταν ήταν μόλις επτά ετών

O Prince το 1985.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ο διάσημος τραγουδιστής της funk pop, Prince , από μικρή ηλικία, έδειξε το μοναδικό του ταλέντο στη μουσική, γράφοντας το πρώτο του τραγούδι στα επτά του χρόνια.

Η ιστορία της πρώτης συναυλίας που παρακολούθησε ο Prince παραμένει καλυμμένη από μυστήριο, αν και συνδέεται άμεσα με τη μετέπειτα πορεία του ως καλλιτέχνης. Ήταν μια βραδιά όπου ο νεαρός Prince πήγε να δει τον πατέρα του να παίζει μουσική, αλλά οι λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκε εκεί παραμένουν ασαφείς.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι γονείς του πήραν μαζί τους, ενώ άλλοι λένε ότι πήγε κρυφά, πηδώντας έξω από το οικογενειακό αυτοκίνητο για να μπει στο χώρο της συναυλίας. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, δύο πράγματα είναι σίγουρα: μια παρέλαση κοριτσιών που χόρευαν στη σκηνή και η στιγμή που ο Πρίγκιπας αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει καλλιτέχνης.

«Ο κόσμος ούρλιαζε», είπε αργότερα θυμούμενος εκείνη τη συναυλία. «Από τότε, ήξερα ότι ήθελα να γίνω μουσικός». Αν και ήταν μικρός, η μουσική είχε ήδη βαθιά ριζωθεί στη ζωή του, είτε λόγω του ονόματός του είτε λόγω της σχέσης των γονιών του με τη μουσική. Μόλις ο Πρίγκιπας έφτασε σε ηλικία που μπορούσε να αντικαταστήσει μια μελωδία, άρχισε να την ψιθυρίζει.

Το πρώτο του «όργανο» ήταν τα χέρια του που χτυπούσε μεταξύ τους, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρυθμούς που έμοιαζαν με τζαζ. Αυτή η ενασχόληση τον οδήγησε τελικά στο οικογενειακό πιάνο, όπου ο πατέρας του άρχισε να του διδάσκει μουσική με συστηματικό τρόπο. Όταν καταλάβαμε τις βασικές αρχές της μουσικής, όπως τις νότες και τις συγχορδίες, άρχισε να συνθέτει, και στα επτά του χρόνια έγραψε το πρώτο του τραγούδι.

Αρχικά, το τραγούδι ονομαζόταν «Machine», αλλά αργότερα έγινε γνωστό ως «Funk Machine». Παρόλο που ο όρος «φανκ» δεν ήταν διαδεδομένος τη δεκαετία του '60, ο Πρίγκιπας έδειξε τη διορατικότητά του και την πρωτοποριακή του φύση. Ωστόσο, είναι απίθανο να έχει εφεύρει ο ίδιος τον όρο τότε.

Πολλοί μουσικοί έγραψαν το πρώτο τους τραγούδι σε νεαρή ηλικία, αλλά ελάχιστοι το υποστήριξαν τόσο έντονα όσο ο Prince. Συνέχισε να παίζει το «Funk Machine» με τα πρώτα του συγκροτήματα και ηχογράφησε μία έκδοσή του όταν ήταν ακόμη μικρός. Αν και το τραγούδι δεν σημείωσε επιτυχία, δείχνει την αποφασιστικότητα του Prince να ακολουθήσει το όνειρό του.

Όταν ρωτήθηκε γιατί έδωσε στον γιο του ένα τόσο «τολμηρό» όνομα, ο πατέρας του απάντησε απλά: «Τον ονόμασα Prince γιατί ήθελα να κάνει ό,τι ήθελε». Ο Prince όχι μόνο έκανε αυτό, αλλά κατάφερε να χαράξει τη δική του πορεία, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά καλλιτεχνικά έργα στη μουσική σκηνή.