ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Άντονι Χόπκινς θα πρωταγωνιστήσει στο «Maserati: The Brothers»

O Anthony Hopkins, ηθοποιός.

AP

Ο Άντονι Χόπκινς θα πρωταγωνιστήσει στην αγγλόφωνη βιογραφική ταινία «Maserati: The Brothers», η οποία σκηνοθετήθηκε από τον Μπόμπι Μορέσκο.

Η ταινία αναφέρεται στην οικογένεια πίσω από τα υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα της Maserati, γνωστά παγκοσμίως, μαζί με τη Ferrari και τη Lamborghini, που προέρχονται από την Ιταλία.

Ο θρυλικός ηθοποιός, βραβευμένος με Όσκαρ, θα υποδυθεί έναν Ιταλό χρηματοδότη που υποστηρίζει τους αδερφούς Maserati. Η παραγωγή της ταινίας «Maserati» ανήκει στον Ιταλό Άντρεα Ιερβολίνο, μέσω της νέας εταιρείας του στον τομέα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, The Andrea Iervolino Company.

Η προηγούμενη εταιρεία του Ιερβολίνο, ILBE Group, στην οποία συνεργαζόταν με τη Μόνικα Μπακαρντί, είχε παράγει τη βιογραφική ταινία «Lamborghini: The Man Behind the Legend», επίσης σκηνοθετημένη από τον Μπόμπι Μορέσκο, και είχε συμμετάσχει στην παραγωγή της ταινίας «Ferrari» του Μάικλ Μαν, με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Πενέλοπε Κρουζ.

«Η συμμετοχή του Άντονι Χόπκινς στην ταινία είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Ιερβολίνο. «Η απαράμιλλη ικανότητά του να ενσαρκώνει σύνθετους χαρακτήρες θα αναδείξει αναμφίβολα την ιστορία μας, και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα προσδώσει βάθος στον ρόλο του».

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το κάστινγκ για το «Maserati: The Brothers» παραμένουν κρυφές, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν σύντομα στη Μπολόνια.

Η Maserati ιδρύθηκε το 1914 σε ένα γκαράζ στην κεντρική ιταλική πόλη της Μπολόνια από τρία αδέρφια: τον Αλφιέρι, τον Έττορε και τον Ερνέστο. Η τρίαινα, που είναι το έμβλημα της εταιρείας, είναι αντιγραφή εκείνης που βρίσκεται στο Συντριβάνι του Ποσειδώνα στη Μπολόνια. Από την αρχή, η εταιρεία, γνωστή σήμερα για τα εξωτικά πολυτελή αυτοκίνητά της, ήταν συνδεδεμένη με τον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτων.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο Grand Prix της Maserati, γνωστό ως «Type 26», ήταν το όχημα που οδηγούσε ο Alfieri Maserati στον αγώνα Messina Cup το 1927, όταν είχε ένα σχεδόν θανατηφόρο ατύχημα.

Ο Alfieri πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, στις 3 Μαρτίου 1932, σε ηλικία 44 ετών, λόγω επιπλοκών που σχετίζονταν με το ατύχημα αυτό. Το 1937, αν και τα αδέρφια παρέμειναν εμπλεκόμενα στην εταιρεία, πούλησαν το πλειοψηφικό μερίδιο τους, η οποία τώρα ανήκει στη Fiat.

-

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης