ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νανά Μούσχουρη: «Δεν αποσύρομαι από το τραγούδι, έχω ακόμη πολλά να δώσω»

Νανά Μούσχουρη: «Δεν αποσύρομαι από το τραγούδι, έχω ακόμη πολλά να δώσω»

H εμβληματική Νάνα Μούσχουρη στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2024

AP Photo/Vasilis Psomas

Στα 90 της γενέθλια, η Νάνα Μούσχουρη διέψευσε φήμες περί αποχώρησής της από τη μουσική σκηνή, οι οποίες είχαν προκύψει από πρόσφατη δήλωση της.

Η γνωστή καλλιτέχνης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει, αλλά αναγνώρισε ότι, λόγω της προχωρημένης ηλικίας της, δεν μπορεί πια να προγραμματίζει περιοδείες όπως έκανε στο παρελθόν. Τόνισε επίσης ότι είναι υγιής και ότι έχει ακόμα όνειρα που θέλει να κυνηγήσει.

«Δεν δήλωσα ότι θέλω να αποσυρθώ. Όπως γνωρίζεις, δεν μιλάω συχνά στις συνεντεύξεις, και δυστυχώς, οι τίτλοι έχουν περισσότερη αξία από το περιεχόμενο. Θέλω να διευκρινίσω πως είναι φυσιολογικό στην ηλικία μου να μην μπορώ να προγραμματίσω περιοδείες όπως παλιά. Κι αυτό γιατί, τελικά, ο καλλιτέχνης είναι κι αυτός άνθρωπος», ανέφερε η Νάνα Μούσχουρη στη συνέντευξη της στην «Καθημερινή».

Στις 3 Οκτωβρίου, η Νάνα Μούσχουρη παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», στην οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη μουσική. Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Θέλω να κάνω μερικές παραστάσεις ακόμα, και μετά αυτό θα είναι το τέλος. Νιώθω πως έχω πετύχει αρκετά».

Αργότερα, η τραγουδίστρια τόνισε ότι δεν θεωρεί σωστό να ανεβαίνει στη σκηνή αν δεν μπορεί να αποδώσει όπως παλιά. «Δεν μπορώ να προσποιούμαι ότι είμαι νέα. Δεν θέλω να κάνω το κοινό να υποφέρει. Δεν έχω το δικαίωμα να εμφανίζομαι αν δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως πρέπει, ακόμα και αν το κοινό με χειροκροτήσει», εξήγησε.

Το 2008, η Νάνα είχε δώσει μια αποχαιρετιστήρια συναυλία στην Αθήνα, αλλά το 2009 επέστρεψε στη σκηνή, δηλώνοντας ότι δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από το κοινό της.