ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Joker: Folie à Deux - Η Lady Gaga ηλεκτρίζει σε ένα μάλλον μέτριο sequel

Σκηνή από την ταινία Joker: Folie a Deux.

Warner Bros

Παρά τις αρνητικές κριτικές που έχει λάβει το «Joker: Folie à Deux» η ταινία έχει κερδίσει την υποστήριξη του θρυλικού σκηνοθέτη Francis Ford Coppola.

Ο διάσημος δημιουργός του «The Godfather» εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Todd Phillips, τονίζοντας ότι οι σκηνοθετικές του αποφάσεις είναι απρόβλεπτες και κρατούν πάντα το κοινό σε εγρήγορση.

«Οι ταινίες του Todd Phillips με εκπλήσσουν πάντα και τις απολαμβάνω κάθε φορά Από το 'The Hangover', ο Todd καταφέρνει να είναι πάντα μπροστά από τις προσδοκίες του κοινού, χωρίς να επιλέγει το προφανές», είπε ο Coppola.

Ο ίδιος, επιπλέον, θαυμάζει τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας, Lawrence Sher, ο οποίος άντλησε έμπνευση από την ταινία του Coppola, "One From the Heart". Αυτή η σύνδεση συγκίνησε ιδιαίτερα τον Coppola, κάνοντάς τον να αισθανθεί ακόμη πιο δεμένος με το έργο του Phillips.

Αν και ο Coppola υποστήριξε το "Joker: Folie à Deux", το κοινό και οι κριτικοί δεν είχαν την ίδια άποψη. Στο Rotten Tomatoes, η ταινία έχει λάβει χαμηλές αξιολογήσεις, ενώ η βαθμολογία της στο CinemaScore είναι D, το οποίο είναι το χαμηλότερο για ταινία βασισμένη σε comic.

Ένας από τους πιο τολμηρούς παράγοντες της ταινίας ήταν η ενσωμάτωση μουσικών σκηνών, μια επιλογή που δίχασε τους θεατές. Ακόμη και η συμμετοχή της Lady Gaga δεν κατάφερε να αλλάξει τις απόψεις εκείνων που θεωρούσαν το sequel περιττό.

Ταυτόχρονα, και ο ίδιος ο Coppola δέχεται ανάμεικτες κριτικές για το τελευταίο του κινηματογραφικό έργο, "Megalopolis", το οποίο, όπως και το "Joker: Folie à Deux", χαρακτηρίζεται πειραματικό.

Η υπόθεση της ταινίας του Todd Phillips τοποθετείται αμέσως μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, με τον Άρθουρ Φλεκ έγκλειστο στο Άσυλο Arkham. Παρόλο που ο Τζόκερ έχει εξελιχθεί σε πολιτισμικό φαινόμενο, οι συνέπειες των πράξεών του στο Γκόθαμ είναι ακόμα έντονες.

Η ταινία περιλαμβάνει μια τηλεοπτική αναπαράσταση της ζωής του Άρθουρ, ενώ το "deux" του τίτλου συμβολίζει τόσο τη διχασμένη προσωπικότητά του όσο και τη σχέση του με τη Harley Quinn, την οποία υποδύεται η Lady Gaga.

Οι μουσικές σκηνές, που αντλούν επιρροές από το σινεμά της δεκαετίας του 1940 μέχρι και τα βαριετέ σόου του Λας Βέγκας, είναι οι στιγμές που ξεχωρίζουν, ειδικά εκείνες όπου η Lady Gaga πρωταγωνιστεί.

Το δράμα στο δικαστήριο, όπου ο Άρθουρ υπερασπίζεται τον εαυτό του, προσθέτει μια ακόμη διάσταση στον χαρακτήρα του – ένας κωμικός που δεν ήταν αστείος, ένας τραγουδιστής που δεν μπορεί να τραγουδήσει, και τώρα ένας δικηγόρος που δεν έχει ιδέα πώς να κερδίσει την υπόθεσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης