ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Αλ Πατσίνο αποκαλύπτει ότι παραλίγο να πεθάνει από Covid

Ο Αλ Πατσίνο αποκαλύπτει ότι παραλίγο να πεθάνει από Covid

O ηθοποιός Al Pacino.

2019 Invision

Ο 84χρονος Αλ Πατσίνο μίλησε για τη σοβαρή του εμπειρία με τον κορωνοϊό το 2020, αποκαλύπτοντας ότι «δεν είχε σφυγμό» και ότι στο σπίτι του βρίσκονταν έξι νοσοκόμοι.

Σε συνεντεύξεις του με τους New York Times και το περιοδικό People, που δημοσιεύθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο διάσημος ηθοποιός του Νονού και του Scarface μίλησε για την εμπειρία του με τον ιό, τον οποίο προσβλήθηκε πριν ακόμα κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

«Είπαν ότι ο σφυγμός μου είχε εξαφανιστεί. Ήταν σαν να ήμουν εδώ και ξαφνικά να μην είμαι. Σκέφτηκα: Ουάου, δεν έχεις ούτε τις αναμνήσεις σου. Δεν έχεις τίποτα», είπε στους New York Times.

Ο ηθοποιός περιέγραψε ότι ένιωθε «όχι καλά – ασυνήθιστα όχι καλά», έχοντας πυρετό και αφυδάτωση πριν χάσει τις αισθήσεις του. «Καθόμουν στο σπίτι και ξαφνικά ήταν σαν να είχα πεθάνει. Έτσι απλά. Δεν υπήρχε σφυγμός», ανέφερε.

Ένα ασθενοφόρο έφτασε και όταν ξύπνησε, αντίκρισε μια ιατρική ομάδα στο σαλόνι του με έξι παραϊατρικούς και δύο γιατρούς. «Φορούσαν στολές που έμοιαζαν με αυτές των αστροναυτών», είπε.

«Ήταν σοκαριστικό να ξυπνήσω και να δω κάτι τέτοιο. Όλοι ήταν γύρω μου και είπαν: “Επέστρεψε, είναι μαζί μας”».

Μιλώντας στο People, ο Πατσίνο αναρωτήθηκε αν όντως πέθανε, παρά την επιβεβαίωση της νοσοκόμας για την απουσία σφυγμού. «Νόμιζα ότι είχα πεθάνει. Ίσως όμως και όχι… Δεν νομίζω ότι πέθανα. Όλοι πίστεψαν ότι ήμουν νεκρός. Πώς θα μπορούσα όμως να είμαι νεκρός; Απλώς λιποθύμησα».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είπε στους New York Times ότι δεν είδε κάποιο «λευκό φως» και ότι «δεν υπάρχει τίποτα εκεί μετά τον θάνατο» – αλλά η εμπειρία τον έκανε να σκεφτεί βαθύτερα.

«Όπως λέει ο Άμλετ: “Να είσαι ή να μην είσαι. Η ανεξερεύνητη χώρα από την οποία δεν επιστρέφει κανένας ταξιδιώτης”. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ στη ζωή μου ότι μετά το θάνατο δεν υπάρχει τίποτα».

Όταν ρωτήθηκε από το People αν η εμπειρία αυτή άλλαξε τον τρόπο ζωής του, ο Πατσίνο απάντησε: «Καθόλου».

Η εμπειρία του αυτή περιγράφεται στα επερχόμενα απομνημονεύματά του με τίτλο *Sonny Boy*. Η τελευταία του ταινία, *Modì: Three Days on the Wing of Madness*, έκανε πρεμιέρα στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν την περασμένη εβδομάδα.