ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Jack Black θα εισαγάγει τον Ozzy Osbourne στο Rock and Roll Hall of Fame

Ο τραγουδιστής Ozzy Osbourne παίζει κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ενός αγώνα ποδοσφαίρου NFL μεταξύ των Los Angeles Rams και Buffalo Bills στο Inglewood της Καλιφόρνια.

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Με την τελετή του Rock and Roll Hall of Fame που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Κλίβελαντ, επιβεβαιώθηκε ότι ο Ozzy Osbourne θα εισαχθεί από τον frontman των Tenacious D, Jack Black.

Για την τάξη του 2024, εκτός από τον Ozzy Osbourne, θα εισαχθούν επίσης οι Cher, Peter Frampton, Mary J. Blige, Kool and the Gang, The Dave Matthews Band, Foreigner και A Tribe Called Quest. Το "Βραβείο Μουσικής Αριστείας" θα απονεμηθεί στους MC5, Dionne Warwick, Norman Whitfield και τον αείμνηστο Jimmy Buffet.

Επιπλέον, το "Βραβείο Μουσικής Επιρροής" θα δοθεί μεταθανάτια στους Alexis Korner, Big Mama Thornton και John Mayall. Η Suzanne de Passe, πρωτοπόρος της Motown Productions, θα τιμηθεί με το "Βραβείο Ahmet Ertegun".

Ο Osbourne, που είχε ήδη εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame με τους Black Sabbath το 2006, με τον James Hetfield των Metallica να αναλαμβάνει την τελετή, έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2024 για να αναγνωριστεί ως σόλο καλλιτέχνης, αν και ήταν δικαιούχος από το 2006.

Μετά την ανακοίνωση της ένταξής του, ο Osbourne εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας: «Είναι τεράστια τιμή να λαμβάνω αυτά τα νέα από το Rock & Roll Hall of Fame. Το γεγονός ότι εξετάζομαι για δεύτερη φορά, τώρα ως σόλο καλλιτέχνης, είναι κάτι που δεν είχα καν σκεφτεί ποτέ».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Osbourne επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Jack Black στην τελετή, αποκαλύπτοντας πως η φιλία τους ξεκίνησε όταν η οικογένειά του προσκλήθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας "School of Rock" το 2002. Μίλησε με θαυμασμό για τον Black, λέγοντας: «Ο Jack είναι ένας από τους λίγους αυθεντικούς ροκ σταρ που δεν παίζουν έναν ρόλο».

Παρότι δεν είναι ακόμα βέβαιο αν ο Osbourne θα τραγουδήσει στην τελετή, θα είναι παρών. Καλλιτέχνες όπως οι Billy Idol, Maynard James Keenan και Jelly Roll θα αποτίσουν φόρο τιμής στην καριέρα του.

Σχετικά με τον Billy Idol, είπε: «Ο Billy είναι ένα ροκ είδωλο και αξίζει απόλυτα να εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame». Όσο για τον Jelly Roll, σχολίασε: «Η φωνή του είναι γεμάτη ψυχή και αγνότητα. Είναι τιμή μου που κάποιος σαν κι αυτόν, τον οποίο δεν έχω γνωρίσει προσωπικά, θα με τιμήσει έτσι».

Ο Zakk Wylde, που συνεργάζεται με τον Osbourne για πάνω από 35 χρόνια, θα παίξει κιθάρα στην τελετή, με τον Robert Trujillo των Metallica στο μπάσο και τον Chad Smith από τους Red Hot Chili Peppers στα ντραμς. Ο Osbourne σχολίασε: «Το rhythm section είναι το θεμέλιο ενός συγκροτήματος, και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους μουσικούς από τον Robert και τον Chad».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης