ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το σπίτι του Jeff Buckley στο Μέμφις γίνεται Airbnb

Το σπίτι του Jeff Buckley στο Μέμφις γίνεται Airbnb

O τραγουδιστής Jeff Buckley.

Roy Tee/Wikipedia

Το σπίτι του αείμνηστου Jeff Buckley στο Μέμφις αγοράστηκε από έναν κτηματομεσίτη, ο οποίος ελπίζει να το μετατρέψει σε Airbnb για τους θαυμαστές που θέλουν να μείνουν στο ακίνητο.

Παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησε μόνο ένα άλμπουμ, το Grace του 1994, ο Buckley έχει εμβληματική θέση στη μουσική βιομηχανία και το μοναδικό του LP έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δυστυχώς, το 1997, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός έχασε τη ζωή του πολύ πρόωρα και τραγικά από πνιγμό, έτσι η καριέρα του παρέμενε στα σπάργανα.

Πριν από τον πρόωρο θάνατό του, ο Buckley είχε μετακομίσει στο Μέμφις το 1997 και ξεκίνησε μια νέα ζωή για τον εαυτό του στο Τενεσί. Άρχισε να παίζει σε εβδομαδιαία βάση στην περιοχή του κέντρου της πόλης, εργάστηκε σε νέο υλικό και έζησε στην οδό North Rembert 93.

Τώρα, το μικρό ακίνητο αγοράστηκε από τον προγραμματιστή Eric Goode και τον κτηματομεσίτη David Lorrison. Αν και το επισκέπτονται τακτικά οι θαυμαστές του Buckley όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ακατοίκητο τους τελευταίους 12 μήνες προτού αγοραστεί από τους Goode και Lorrison για $143.800.

Σε αυτό το στάδιο, το ακίνητο βρίσκεται υπό ανακαίνιση, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο. Ωστόσο, σε μια δήλωση, ο Lorrison είπε στο Commercial Appeal, «Θέλω αυτό να είναι ένας φόρος τιμής στον Jeff».

Ο Lorrison συνέχισε: «Κανείς στο Μέμφις δεν έδινε σημασία στο σπίτι. Αλλά όταν κοιτάς στο διαδίκτυο, βλέπεις ανθρώπους να έρχονται εδώ από παντού. Οδηγούν για μίλια για να κάνουν βίντεο από το σπίτι και να εντοπίσουν τα βήματα του Jeff στο Μέμφις».

Ενώ σχεδιάζει να γεμίσει το ακίνητο με αγαπημένα αντικείμενα που συνδέονται με τον Buckley, αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολο καθώς ο καλλιτέχνης δεν ήθελε να κατέχει πολλά υπάρχοντα στη ζωή του.

Με πληροφορίες από: Jeff Buckley’s home in Memphis set to become Airbnb